Premierul Florin Cîțu spune că nu vrea să comenteze declarațiile celor din opoziție, întrebat despre acuzațiile pe care i le-a adus ministrul demis al Sănătății, Vlad Voiculescu.

Florin CituFoto: Hotnews
  • "Nu comentez declaraţiile... Vă daţi seama cum ar fi să comentez declaraţiile celor din opoziţie în fiecare zi, nu aş avea timp, avem o pandemie de trecut, lucruri foarte importante de făcut. Opinii personale nu comentez.
  • Aș vrea să-i asigur pe români că guvernarea este solidă, coaliția funcționează, ieri a fost un prim pas important, am avut o ședință de guvern în care lucrurile au mers foarte bine, nu am avut nicio problemă. Mesajul pentru români este că Guvernul funcționeză bine", a răspuns Cîțu, întrebat despre acuzațiile lui Voiculescu, care l-a numit primul epidemiolog al țării.

Rugat apoi să clarifice de ce l-a încadrat pe Vlad Voiculescu în opoziție, Cîțu a răspuns că este "încă o voce care se alătură corului din opoziție" și lui Marcel Ciolacu, care îl critică de un an. "Dar încă o voce nu va afecta guvernarea", a susținut Cîțu.

Chestionat cum comentează declarația lui Vlad Voiculescu despre "epoca epoleților", Cîțu a spus: "Sunt acuzații pe care le aud în Parlament de foarte multe ori, dar de la opoziție”.

Vlad Voiculescu a avut vineri prima sa ieșire publică, la două zile de la demiterea sa de către Florin Cîțu, în care a lansat un atac dur la adresa premierului, despre care a spus că s-a transformat în primul epidemiolog al țării, care și-a bătut joc de munca unei echipe. "Am crezut că premierul nu va folosi forţa pe care i-am dat-o pentru raţiuni care ţin de cariera sa politică. (...) Ne-am pomenit cu un premier care își bate joc de munca unei echipe, care și-a permis să o <>, exact ca Tudorel Toader", a acuzat Voiculescu. El a vorbit despre un șir de ciocniri de mentalități în cele 113 zile de mandat și despre profunda politizare a întregului sistem, care reacționează atunci când îl deranjezi.

Vlad Voiculescu a susținut vineri o conferință de presă de aproximativ două ore, la grupul USR-PLUS din Camera Deputaților, unde a adus-o și pe dr. Andreea Moldovan, demisă din funcția de secretar de stat odată cu el.

El a acuzat că Florin Cîțu nu a avut "nici măcar o discuție" cu el despre lucrurile pe care pare că i le-a reproșat după ce l-a demis și că "ceea ce a făcut premierul cu echipa din Ministerul Sănătății este o mizerie": "Nu numai inoportun, neetic și politic mizerabil".

Vlad Voiculescu a mai susținut că Florin Cîţu "nu este premierul de care România are nevoie în acest moment" și i-a trasat două teme: să revizuiască metodologia de raportare a deceselor COVID-19, pentru că în realitate numărul morților ar fi mai mare, și să facă o analiză privind situaţia Unifarm, "unde s-a comis cel mai mare jaf al pandemiei".

"Am rămas cu imaginea unor protestatare aruncând cu oase în fața Ministerului Sănătății şi strigând după secretarul de stat Andreea Moldovan: <>. Acest lucru se oglindeşte în modul în care a acţionat premierul. Să demiţi un profesionist ca Andreea Moldovan fără cea mai mică discuţie e echivalentul mai elegant al acelui <>", a susținut Voiculescu.

Fostul ministru al Sănătății a acuzat și politizarea profundă a sistemului de sănătate, cu directori de direcții de sănătate publică ce au carnete de partid, și "vulnerabilitățile absolut înfricoșătoare din instituțiile centrale și din teritoriu și neputința coordonării și neputința unui sistem".