​Decizia de numire a Irinei Alexe în funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne a apărut în Monitorul Oficial în data de 25 februarie 2021, însă nici până acum aceasta nu și-a publicat declarația de avere. Acest document ar arăta veniturile sale, inclusiv nivelul pensiei speciale. Reamintim că Irina Alexe, fostă polițistă, s-a pensionat în 2016, la vârsta de 42 de ani, pensia ei fiind de 13.000 de lei în acea perioadă. Potrivit surselor HotNews.ro, între timp pensia sa a crescut și mai mult.

Irina Alexe cu Vasile BlagaFoto: AGERPRES

UPDATEMinisterul de Interne a precizat pentru HotNews.ro că Irina Alexe a trimis documentele pe 25 martie, încadrându-se în termenul de 30 de zile prevăzut de legea 176/2010, însă nu fusese încă publicată pe site, acest lucru putând fi făcut în alte 30 de zile. În cele din urmă, au fost publicate vineri, în urma articolului de pe HotNews.ro.

Potrivit Legii 176/2010, declarațiile de avere și declarațiile de interese se depun obligatoriu în termen de 30 de zile de la data numirii.

Guvernul a aprobat recent un proiect de lege privind cumulul pensiei cu salariul, însă acesta nu poate fi aplicat până nu trece de Parlament.

Irina Alexe a mai ocupat funcţia de secretar de stat în Ministerul Afacerilor Interne în guvernarea Cioloș. Irina Alexe este membru PLUS și a fost propunerea USR-PLUS pentru funcția de secretar de stat la Ministerul de Interne. Pe de altă parte este considerată șiapropiată de Vasile Blaga.

USR PLUS se laudă cu propunerea lor, spunând că Alexe este membru PLUS şi are o "experienţă îndelungată juridică şi administrativă", fiind ofiţer timp de 20 de ani în structura centrală a Ministerului Afacerilor Interne, din care ultimii zece ani făcând parte din conducerea ministerului.

În februarie 2016 a fost numită secretar de stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului. În momentul numirii era secretar general adjunct in Ministerul Afacerilor Interne. În septembrie 2016 s-a întors la Ministerul de Interne, dar pe funcție de secretar de stat.

În 2019 a ajuns în conducerea PLUS. La doar 35 de ani, Irina Alexe a devenit cel mai tânăr chestor din Poliția Română, echivalentul funcției de general cu o stea, potrivit B1. Ascensiunea ei în această funcție a fost pusă sub semnul întrebării în condițiile în care era vorba despre un grad profesional care se obține extrem de greu. Numirile sale pe funcții înalte au fost puse pe seama apropierii sale de Vasile Blaga.

Citește și: O fostă polițistă, pensionată la 42 de ani, va fi readusă la Ministerul de Interne de către USR-PLUS