Ministrul de Interne, Lucian Bode, a răspuns, miercuri, întrebat dacă miniștrii Sănății și Muncii, surpriși fără mască, vor fi amendați, că "toți suntem egali în fața legii, și domnul Voiculescu, și doamna Turcan".

HotNews.roFoto: Hotnews

Bode a susținut, miercuri, că scopul autorităților nu este să îi amendeze pe oameni, ci să îi facă să înțeleagă să respecte măsurile anti-COVID, astfel că în week-end, din 103.000 de persoane verificate, în medie, pe zi, au fost amendate doar 8.400 zilnic.

În acest context, el a fost întrebat despre miniștrii Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Muncii, Raluca Turcan, surprinși fără mască.

"Toți suntem egali în fața legii. Și domnul Voiculescu, și doamna Turcan", a răspuns Bode.

Întrebat când vor fi sancționați cei doi, ministrul de Interne a răspuns: "Repet, toți suntem egali în fața legii. Și domnul Voiculescu, și doamna Turcan. O sancțiune aplicată pe Legea 55 poate fi transmisă către cel care a săvârșit contravenția în termen de 6 luni".

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, de jurnaliștii Ştirile Pro TV, fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului. La scurt timp, Voiculescu a venit cu precizări pe Facebook, spunând că și-a dat jos masca pentru a comunica mai clar, într-o conferință video, și pentru a bea apă. El mai afirmă că era singur în încăpere, fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.

Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată fără mască, în timp ce se afla într-o mașină, alături de alte persoane, la o acțiune de împădurire. ”Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a susținut Turcan.