Ministrul de Interne, Lucian Bode, a răspuns, miercuri, întrebat dacă miniștrii Sănății și Muncii, surpriși fără mască, vor fi amendați, că "toți suntem egali în fața legii, și domnul Voiculescu, și doamna Turcan".

Vlad Voiculescu, fara masca in ParlamentFoto: Pro TV

Bode a susținut, miercuri, că scopul autorităților nu este să îi amendeze pe oameni, ci să îi facă să înțeleagă să respecte măsurile anti-COVID, astfel că în week-end, din 103.000 de persoane verificate, în medie, pe zi, au fost amendate doar 8.400 zilnic.

În acest context, el a fost întrebat despre miniștrii Sănătății, Vlad Voiculescu, și ministrul Muncii, Raluca Turcan, surprinși fără mască.

"Toți suntem egali în fața legii. Și domnul Voiculescu, și doamna Turcan", a răspuns Bode.

Întrebat când vor fi sancționați cei doi, ministrul de Interne a răspuns: "Repet, toți suntem egali în fața legii. Și domnul Voiculescu, și doamna Turcan. O sancțiune aplicată pe Legea 55 poate fi transmisă către cel care a săvârșit contravenția în termen de 6 luni".

Ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, a fost fotografiat luni, de jurnaliștii Ştirile Pro TV, fără mască de protecţie, pe holurile Parlamentului. La scurt timp, Voiculescu a venit cu precizări pe Facebook, spunând că și-a dat jos masca pentru a comunica mai clar, într-o conferință video, și pentru a bea apă. El mai afirmă că era singur în încăpere, fără nicio persoană la mai puțin de 10 metri în jurul meu.

Și ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată fără mască, în timp ce se afla într-o mașină, alături de alte persoane, la o acțiune de împădurire. ”Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a susținut Turcan.