După ce ministrul Sănătății Vlad Voiculescu a fost surprins fără mască, pe un hol din Palatul Parlamentului, un alt membru al cabinetului a apărut într-o fotografie în care nu poartă masca de protecție, aflându-se în mașină, alături de alte persoane. Protagonista episodului Raluca Turcan, ministru al muncii, a precizat că rămâne o adeptă a măştii de protecţie şi a vaccinării şi crede în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor. ”Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare”, a explicat ministrul.

Raluca Turcan la actiunea de impadurire Foto: Hotnews

”Un răspuns clar pentru criticile care mi s-au adus astăzi, referitoare la acţiunea de împădurire de sâmbătă:

  • Condiţia pentru participarea la acţiunea de împădurire a fost ca fiecare participant să facă un test antigen.
  • De asemenea, la locația din aer liber, situată pe deal, au fost disponibile măști și dezinfectanți. Cea mai apropiată localitate se află la 6 km, unde rata de infectare era de 0,33.
  • Fotografiile invocate nu au fost reprezentative pentru ansamblul celor aproximativ 5 ore petrecute în aer liber. Măștile au fost purtate, cu puține excepții, de regulă când se făceau fotografii, se servea masa sau când se consumau băuturi răcoritoare.
  • Rămân o adeptă a măștii de protecție și a vaccinării și cred în continuare, cu tărie, în nevoia respectării măsurilor”.

Ministrul Muncii a postat pe Facebook mai multe fotografii de la acţiunea de împădurire, iar toţi participanţii poartă mască de protecţie.

”Repet, în mare parte a celor 5 ore, masca a fost purtată. Îmi doresc să rămânem toţi prudenţi, echilibraţi şi să trecem cu bine de aceste momente”, a mai scris Turcan.

Ministrul Muncii, Raluca Turcan, a fost fotografiată într-o mașină fără mască de protecţie, alături de preşedintele CJ Sibiu, Daniela Cîmpean, şi alte şase persoane, între care un copil. Imaginile au fost surprinse la acţiunea de împădurire care a avut loc sâmbătă, iar unul dintre participanţi este internat în spital cu coronavirus.