O filmare ce surprinde momentul în care mai mulți manifestanți care au participat luni seara la protestele din Capitală devin violenți în Piața Unirii a fost postată de polițistul Marian Godină pe pagina sa de Facebook.

Statie STB, vandalizataFoto: Captura video

Protestatarii au aruncat cu pietre spre forțele de ordine și au distrus mai multe stații STB.

De asemenea, protestatarii au spart două automate de mâncare amplasate în zona Pieței Unirii și au distrus mai multe coșuri de gunoi, potrivit unei evaluări realizate de Poliția Locală București, scrie ziarul Libertatea.

Mii de oameni au protestat în toată țara, luni, față de restricțiile impuse în România în contextul pandemiei de Covid-19. Revendicările au fost diferite, de la restricțiile de circulație, la redeschiderea sectorului HoReCa, dar și împotriva ”dictaturii medicale” și a purtării măștilor în aer liber.

În București, manifestanții au mers în marș prin oraș, pe traseul Universitate-Victoriei-Obor-Unirii-Universitate și iarăși Victoriei, unde au blocat pentru scurt timp circulația. Protestele au fost lipsite de incidente semnificative până la momentul retragerii spre casă, când mai mulți manifestanți au atacat jandarmii cu pietre, la Piața Unirii, și au spart vitrinele magazinelor din zonă.

Protestele au fost organizate de către AUR, iar la manifestația din București au participat lideri ai partidului, în frunte cu George Simion, dar și senatoarea Diana Șoșoacă, exclusă din AUR.