Primele fotografii din pavilionul V în care a izbucnit vineri dimineață incendiul de la Spitalul Matei Balș si unde au murit cinci oameni arată dezastrul, pereți înnegriți de fum și flăcări, geamuri sparte, materiale topite, dar și paturile goale în care erau pacienții.

Imagine din pavilionul V al Institutului Matei Bals dupa incendiuFoto: Tudor Tim Ionescu Facebook

Fotografiile au fost făcute publice de Tudor -Tim Ionescu, care cere demisia șefului statului, Klaus Iohannis, premierului Florin Cîțu, ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu și a primarului Nicușor Dan.

Incendiul izbucnit vineri dimineață la Institutul Matei Balș din Capitală a cuprins o suprafață de 100-120 de metri pătrați, respectiv 4 saloane de la parterul spitalului, iar la sosirea pompierilor ardea cu flacără deschisă, cu degajări mari de fum, potrivit reprezentanților Inspectoratului pentru Situații de Urgență.

Conform comandantului intervenției, incendiul se manifesta cu flacără deschisă, la parter, pe o suprafață de 100-120 de metri pătrați, fiind afectate patru saloane. El a precizat că erau degajări mari de fum și exista riscul extinderii focului spre etajul 1, pe fațada clădirii.

Patru persoane au fost găsite garbonizate, trei în salon, iar una în baie, în timp ce o altă victimă a decedat după ce manevrele de resuscitare au eșuat.

Vezi și:

VIDEO Imagini cu momentul izbucnirii incendiului de la Institutul Matei Balș, unde au murit 5 pacienți