Comandantul-șef al Gărzilor Revoluționare, forța militară de elită a Iranului, a dezvăluit o bază subterană de rachete din Golful Persic, scrie IFP News.

Baza subterana iranianaFoto: Tasnim

Potrivit generalului Hossein Salami, aceasta este doar una dintre bazele cu rachete strategice ale Marinei Gărzilor Revoluționare.

”Aceste rachete au raze de sute de kilometri, o mare precizie, enormă putere de distrugere și pot evita echipamentele de război electronic ale inamicului”, a susținut Salami.

Știrea anunțată de presa de stat iraniană vine într-un context de tensiuni crescute ale Teheranului cu Statele Unite, dar și cu alte state, inclusiv arestarea, luni, în strâmtoarea Ormuz, a unei nave comerciale sud-coreene.

Tot luni, Iranul a anunțat că a reluat îmbogățirea uraniului la o puritate de 20% în cadrul unei instalații nucleare subterane, măsură care încalcă prevederile acordului nuclear încheiat în 2015 cu marile puteri.

Administrația Donald Trump a impus, marți, noi sancțiuni împotriva Iranului, vizând industria oțelului, acuzând Teheranul de susținerea terorismului și de abuzuri în domeniul drepturilor omului.