Poliția Capitalei face verificări în cazul discuțiilor lui Alexandru Cumpănașu de pe contul său de TikTok, urmărit de aproximativ 500.000 de elevi, au declarat pentru HotNews.ro surse judiciare.

Alexandru CumpanasuFoto: Facebook - Alexandru Cumpanasu

Poliția Capitalei face verificări din oficiu privind discuțiile lui Alexandru Cumpănașu cu elevi, pe contul său de TikTok, după ce mai multe persoane au sesizat că postările și interacțiunea lui Cumpănașu cu elevii sunt mai mult decât deplasate.

Cumpănașu îi prezintă pe profesorii ca adversari ai elevilor și îi indeamnă pe elevi la nesupunere. Un exemplu concret este cel al indemnului de a nu mai face exercitii fizice la ora de sport fiindcă ”înregistrările pot fi puse pe anumite site-uri”, aluzie la pedofilie.

„Vreau și eu să văd dacă vreun profesor va avea tupeul - tupeul! - să încalce legea, să-ți pună note și să te condamne că nu ți-ai făcut tema de vacanță”, îi spune, de pildă, Alexandru Cumpănașu, pe un ton revoltat, unui fan care se plângea că s-a săturat să facă teme de vacanță.

Anterior, deputatul PNL Pavel Popescu l-a criticat dur pe Alexandru Cumpănașu pentru contul și postările sale de pe TikTok, care influențează peste 500.000 de elevi, zilnic: „Un descreierat care instigă la ură, abandon școlar și care în mod indirect le face avansuri elevelor minore în discuțiile publice cu ele, în văzul nostru, al tuturor”.

Pavel Popescu spune că soluția este „suspendarea contului descreieratului numit Alexandru Cumpănașu. Și legislație pentru social media. Asta dacă găsim cu cine să o facem”.

Reacția lui Cumpănașu a fost una plină de violență și jigniri. ”Un escroc, un nemernic, un jeg care este deputat, are funcție publică, vorbește public, cere public Parchetului, Poliției, instituțiilor statului să ne închidă conturile, să-mi închidă mie conturile!”, acuză Cumpănașu într-un live pe Facebook.

Alexandru Cumpănaşu a fost pus sub acuzare de DNA, la finalul anului 2019, tocmai pentru furnizare de date false într-un proiect cu fonduri europene derulat de SNSPA.

Pe YouTube si pe alte retele de socializare au fost incarcate videoclipuri de catre tineri revoltati in care Cumpanasu face referire la „dotarile sale de la natura”. Totul a pornit dupa ce Cumpanasu a dansat intr-un live, iar tinerii au remarcat ca acesta avea blugii prea stramti. Ei au facut glume despre faptul ca utilizeaza produse pentru imbunatatirea performantelor sexuale, potrivit Aktual24.

Referință:

Alexandru Cumpănașu, pus sub acuzare de DNA pentru fraudă / Reacția lui Cumpănașu: „Subiectul este ridicol, nu am mințit, greșeala e a SNSPA”

Ministrul de Interne nu rupe tradiția întâlnirilor cu controversatul Alexandru Cumpănașu: Mi-a dat o idee foarte bună, "care" am îmbrățișat-o

Orban, despre întâlnirea Vela-Cumpănașu: Sunt convins că s-au întâlnit întâmplător și că aceste întâlniri întâmplătoare vor fi foarte rare