Premierul Ludovic Orban se declară "convins" că ministrul de Interne, Marcel Vela, s-a întâlnit întâmplător cu controversatul Alexandru Cumpănașu. "Sunt convins că aceste întâlniri întâmplătoare vor fi foarte rare în perioada următoare", a declarat Orban, duminică, la interviurile HotNews live.

HotNews.roFoto: Hotnews

"Sunt convins că domnul Vela s-a întâlnit întâmplător cu Cumpănașu pentru că el participa la un eveniment și, dacă ați văzut, s-au întâlnit pe un culoar, nu a fost o întâlnire stabilită, programată. Sunt convins că aceste întâlniri întâmplătoare vor fi foarte rare în perioada următoare", a afirmat Ludovic Orban, întrebat despre întâlnirea ministrului de Interne cu Alexandru Cumpănașu.

"PNL e suficient de deschis către societatea civilă, către patronate, sindicate, astfel încât să ținem cont de toate propunerile pozitive care se fac din partea societății", a adăugat Orban.

Marcel Vela s-a întâlnit vineri cu controversatul Alexandru Cumpănașu, ministrul de Interne declarând apoi, într-o conferință de presă, că Cumpănașu chiar i-a dat o idee foarte bună, pe care o va pune în practică: TelVerde la care elevii să poată reclama probleme din școli - de la trafic de droguri, până la agresiuni din partea profesorilor.

Alexandru Cumpănașu a ținut și el să anunțe pe Facebook că, în calitate de președinte al Coaliței Naționale pentru Modernizarea României, a avut "o întâlnire de lucru" cu ministrul Afacerilor Interne. Cumpănașu spune că au abordat mai multe teme, iar el a propus "mai multe soluții pentru combaterea clanurilor interlope, precum și prevenirea violenței în școli, a traficului de droguri și a racolării și exploatării fetelor pentru prostituție".

Alexandru Cumpănașu, "unchiul" Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani răpită și ucisă de Gheorghe Dincă, a candidat la alegerile prezidențiale, pe fondul tragediei de la Caracal.

În decembrie, Alexandru Cumpănașu a fost pus sub acuzare de procurorii DNA Constanța pentru fraudă, după ce ar fi mințit că deține diplomă de studii superioare atunci când a accesat un post de expert într-un proiect european derulat de Ministerul Dezvoltării și implementat în parteneriat cu SNSPA.

Despre primarul PNL acuzat că a agresat sexual 2 fete: Credeți că am știut de așa ceva? A trecut vremea dosarului la securitate, în care se știa tot despre fiecare.

Mai impozitați sau nu IT-iștii? Cu siguranță tratamentul fiscal egal al cetățenilor și al firmelor reprezintă un obiectiv al guvernării noastre. Când o vom face, o vom anunța.