Nela Ignatenko (fosta Păvăloiu), condamnată definitiv de instanța supremă la cinci ani de închisoare cu executare în dosarul "Ferma Băneasa", a fost dată în urmărire.

Ignatenko NelaFoto: IGPR

Numele Nelei Ignatenko apare pe lista persoanelor date în urmărire, de pe site-ul Poliţiei Române.

"La data de 17.12.2020, Curtea de Apel Brașov a emis mandatul de executare a pedepsei închisorii cu nr. 442019, împotriva numitei Ignatenko Nela CNP 26401230444362, fiind condamnată la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de spălare a banilor și abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru altul un folos necuvenit, cu consecințe deosebit de grave, se precizează pe site-ul Poliției Române.

Joi seară, după pronunțarea sentinței în dosarul Ferma Băneasa, Nela Ignatenko a scris pe Facebook: "Au mai rămas 8 zile până la Crăciun. În ciuda tuturor relelor și nemerniciilor de pe acest pământ, zâmbiți acum și bucurați-vă de frumusețea sărbătorilor. Să-i înconjurăm cu drag și căldură sufletească pe toți cei dragi nouă. Să dăruim fiecărui semen gândurile noastre bune și pline de dragoste. Și un pic din fericirea noastră".

Ea a postat un mesaj pe Facebook și în această dimineață, când a fost dată în urmărire: "Dacă Dumnezeu este cu tine nu contează câți sunt împotriva ta".

Reamintim că Paul Philippe al României - condamnat și el în dosarul Ferma Băneasa - a fost dat și el în urmărire. Surse din anchetă susțin că acesta ar fi plecat în Portugalia.

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a dat joi verdictul în dosarul retrocedării fermei Băneasa. Astfel, Remus Truică a fost condamnat la 7 ani de închisoare, oamenii de afaceri Benjamin Steinmetz și Tal Silberstein la câte 5 ani de închisoare, iar prințul Paul a fost condamnat la 3 ani și 4 luni de închisoare.