Poliția Capitalei anunță miercuri seară că opt persoane au fost reținute în urma perchezițiilor desfășurate în cursul zilei la Direcția Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului din cadrul Primăriei Capitalei, în dosarul vizând ridicarea fără autorizație de construire a unor blocuri din zona Bucureștii Noi - Chitila. Polițiștii au ridicat de asemenea mai multe sume de bani, documente și telefoane mobile.

HotNews.roFoto: Hotnews

„În urma percheziților, polițiștii au identificat și ridicat documente de interes în cauză, telefoane mobile, medii de stocare precum și peste 52.000 de euro, 48.000 de lei și 4.300 de dolari. De asemenea, au fost reținute 8 persoane, acestea urmând a fi prezentate magistraților cu propunere legală”, se arată într-un comunicat remis redacției.

Poliția Capitalei precizează totodată în comunicat că „cercetările sunt continuate de DGPMB - Serviciul Investigații Criminale din Poliția Sectorului 1, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1”.

Mai multe percheziții au avut loc miercuri în București și în județul Ilfov, într-un dosar vizând lucrări de construcții fără autorizație de construire sau de desființare. Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că sunt descinderi la Primăria Capitalei, în legătură cu ridicarea unor blocuri din zona Bucureștii Noi - Chitila din Sectorul 1.

Primăria Municipiului București a confirmat ulterior că au avut loc percheziții ale Poliției Române în sediul Primăriei, la Direcția Generală Urbanism şi Amenajarea Teritoriului, de unde s-au ridicat mai multe documente.

Perchezițiile au avut loc în contextul în care au fost formulate o serie de acuzații oficiale împotriva unor angajați ai Primăriei Municipiului București cu privire la diverse autorizații de construire în Capitală, acordate în anii trecuți, potrivit sursei citate.

„Există cooperarea deplină a Primăriei Capitalei pentru punerea la dispoziție a tuturor documentelor solicitate de către polițiști. Nicio persoană dintre cele cercetate nu va fi acoperită, indiferent de funcția ocupată. Am semnalat în mai multe rânduri că, în perioada precedentei administrații, s-au petrecut ilegalități în Primăria Capitalei. Personal, mă bucur că există astfel de verificări în probleme despre care vorbesc și pe care le semnalez de ani de zile”, a declarat primarul general Nicușor Dan.

Conform Poliției, dosarul vizează infracțiunile de executare fără autorizație de construire sau de desființare ori cu nerespectarea prevederilor acesteia, conform Legii nr. 50 din 1991 privind autorizarea executării lucrărilor de construcții, fals material în înscrisuri oficiale, favorizarea făptuitorului, sustragerea sau distrugerea de probe ori înscrisuri, uz de fals, fals intelectual, instigare la fals material în înscrisuri oficiale, instigare la fals intelectual, instigare la sustragere sau distrugere de probe sau înscrisuri.

Citește și: FOTOGALERIE Cartierele bucureștene Dămăroaia și Bucurestii Noi, sub sediul blocurilor mastodont. Proprietarii caselor din zonă își caută dreptatea la Bruxelles