FOTOGALERIE Cartierele bucurestene Damaroaia si Bucuresti Noi, sub sediul blocurilor mastodont.  Proprietarii caselor din zona isi cauta dreptatea la Bruxelles

de Catiusa Ivanov     HotNews.ro
Miercuri, 12 februarie 2014, 21:09 Actualitate | Administratie Locala


Str. Ardealului
Foto: Hotnews
In ultimii cinci ani, in cartierul Damaroaia, unde se afla parcelarea Bazilescu, monument istoric, si in cartierul Bucurestii Noi, printre case parter/parter plus un etaj au aparut zeci de blocuri. Nemultumiti de aceasta situatie, o parte dintre cetatenii afectati de noile constructii s-au constituit in septembrie 2012 in Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi si au inceput sa cerceteze cat de legale sunt blocuri care se ridica la fereastra lor. Presedintele asociatiei Petru Truta sustine ca in cele doua cartiere s-au ridicat aproape 200 de cladiri noi in mod ilegal. Unele nu respecta autorizatiile de construire, altele nu au deloc autorizatii, iar in anumite situatii s-a facut fals in acte pentru receptionarea si intabularea cladirilor ridicate ilegal, sustine Truta care citeaza decizii ale unur institutii de control. Desi au facut sute de reclamatii la institutiile din tara, iar Inspectoratul de Stat in Constructii a spus clar ca nu se respecta legea,  inca nu li s-a facut dreptate, iar cladirile controversate inca sunt in picioare. Proprietarii au ajuns pana la Comisia Europeana unde cer ca cei care au incalcat legea sa plateasca.

"Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi isi propune sa ia atitudine fata de autoritatile locale care, actionand ln numele unor grupuri de interese, sunt pe cale de a distruge cele doua cartiere, prin icalcarea tuturor legilor urbanistice, precum si  a Directivelor europene specifice privind protectia mediului. Cele doua cartiere reprezinta zona protejata "Parcelarea Bazilescu", inscrisa in Lista Monumentelor Istorice  cu reglementari foarte stricte privind volumul constructillor, asigurarea locurilor de parcare, asigurarea unei suprafete minime de spatiu verde. Noi am inventariat 195 de blocuri de apartamente construite in ultimii 5 ani intr-o zona de 10 km patrati, blocuri care, in dorinta proprietarilor de profituri mari si ilicite, sunt supradimensionate, fara locuri de parcare suficiente (in majoritatea cazurilor fara locuri de parcare) si fara nici un metru patrat de spatiu verde. In plus au fost distruse complet aliniamentele verzi de la strada si au fost taiati, fara aprobare, sute de copaci batrani de zeci de ani" scrie in petitia sustinuta de asociatie 21 ianuarie 2014la Comisia Europeana.

"Invadarea acestor doua zone cu blocuri ilegale s-a facut cu complicitatea aparatului administrativ local. Acest fapt s-a facut prin emiterea de documentatii de urbanisrn neconforme eu legislatia, prin incurajarea abuzurilor urbanistice prin neactionaxe si nesanctionarea celor care incalca legea, atat investitori cat si angajati din administratia locala.Institutiile guvernamentale de control, inclusiv Prefectul Municipiului Bucuresti, care poate anula, conform legii, actele nelegale emise de autoritatile locale, au ramas insensibile la semnalele noastre de alarma. Va rugam sa luati in considerare ca acest fenomen nu este unul local, zone intregi din Municipiul Bucuresti fiind in pericol de a disparea, capitala tarii fiind caracterizata cel mai bine de haosul urbanistic generalizat.", mai sustin cetatenii.

 Petitia acestora a fost acceptata si urmeaza ca in urmatoarea perioada Comisia de Petitii a Comisiei Europene sa cerceteze acest caz.

Aceasta insa nu este singura actiune a cetatatenilor din Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi afectati de constructiile noi. Din 2012 cand s-a infiintat Asociatia pana in prezent acestia au solicitat autoritatilor competente sa verifice daca imobilele ridicate in ultimii 5 ani au autorizatie de construire si daca aceasta este respectata. In urma cercetarilor facute, acestia sustin ca circa 200 de cladiri ridicate in aceasta perioada sunt ilegale. Din cele 200 de imobile, au cerut in instanta demolarea a 18 dintre ele, in prezent fiind procese pe rol pentru fiecare caz in parte.

Petru Truta, presedintele  Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi spune ca desi exista raspunsuri oficiale de la Inspectoratul de Stat in Constructii, Ministerul Dezvoltarii si Primaria Capitalei ca aceste constructii s-au edificat ilegal, pana acum Tribunalul Bucuresti a respins trei dintre dosare, restul inca judecandu-se. Presedintele Asociatiei spera ca la recurs sa aiba castig de cauza.
 
 • Va prezentam cateva dintre constructiile pentru care Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi a cerut in instanta demolarea:Str. Pietei nr. 15
Primaria Capitalei a autorizat pe acest teren, in septembrie 2012, ridicarea unei constructii cu parter, doua etaje si mansarda. Potrivit unui raspuns adresat Asociatiei  Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi de catre Ministerul Dezvoltarii, proprietarii nu au respectat autorizatia emisa de Primaria Capitalei. Asociatia i-a dat in judecata pe proprietari si cere demolarea cladirii. Mentionam ca terenul si caldirea se afla in parcelarea Bazilescu, monument istoric.Str. Palisandrului nr. 50
Pentru aceasta adresa, Primaria Capitalei a emis in iunie 2012 o autorizatie de construire pentru edificarea unui imobil cu subsol, parter si doua etaje. Potrivit unui raspuns adresat Asociatiei  Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi de catre Inspectoratul de stat in Constructii, proprietarii nu au respectat autorizatia emisa de Primaria Capitalei. Mai exact s-a construit in plus un etaj. Asociatia i-a dat in judecata pe proprietari si cere demolarea cladirii. Tribunalul Bucuresti a respins cererea, urmand ca reprezentantii asociatiei sa faca recurs. Mentionam ca terenul si caldirea se afla in parcelarea Bazilescu, monument istoric.Str. Diaconu Coresi nr.29
Potrivit Inspectoratului de Stat in Constructii blocul cu demisol, parter si 3 etaje de la aceasta adresa a fost ridicat fara autorizatie de construire. Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi  i-a dat in judecata pe proprietari si cere demolarea cladirii. In plus, ISC a cerut inceperea cercetarii penale. Mentionam ca terenul si caldirea se afla in parcelarea Bazilescu, monument istoric.Str. Cornatel nr. 9-11
Pentru aceasta adresa, Primaria sectorului 1 a eliberat in ianuarie 2012 autorizatie de construire pentru ridicarea unui bloc cu demisol, parter, doua etaje si mansarda. Cladirea a fost construita si receptionata in iunie 2012 de comisia de receptie si reprezentantul Politiei Locale sector 1. Potrivit ISC in procesul verbal de receptie a cladire se mentioneaza ca s-a respectat autorizatia de construire. Dupa receptie, in urma unui control efectuat s-a constatat ca imobilul construit nu respecta autorizatia de construire. Acum politia cerceteaza cazul iar, Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi  i-a dat in judecata pe proprietari si cere demolarea cladirii.Str. Ardealului nr.58
In paralel cu procesele demarate de Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi, proprietarii afectati de blocurile nou construite au cerut si in nume propriu, in instanta, demolarea mastodontilor.
Pe str. Ardealului, nr.58 langa o casa cu parter si etaj, a rasarit o casa cu parter si doua etaje, aproape lipita de gardul vecinilor. Vecinii afectati de noul bloc, sotii Ioan si Rodica Erhan, sustin ca vecinul lor a demolat fara autorizatie cladirea veche existenta pe teren si a ridicat un bloc nou, desi autorizatia de construire era pentru consolidarea si etajarea cladirii vechi. Acestia au facut reclamatii la institutiile de control si s-a decis de mai multe ori sistarea lucrarilor, insa proprietarii blocului de alaturi nu s-au conformat.  Pe 23 martie 2012, sotii Erhan au mai facut o sesizare la Prefectura Municipiului Bucuresti, iar decizia institutiei a fost aceea de a cere in instanta anularea autorizatiei 242/24.08.2010 emisa de Primaria Capitalei pentru consolidarea si supraetajarea blocului demolat. Procesul a fost castigat in iunie 2013, insa se poate face recurs. Totodata, s-a cerut in penal pedepsirea vecinului pentru ca a continuat lucrarile de construire desi organele de control au dispus sitarea, insa acest proces a fost pierdut, sentinta fiind definitiva.


Despre Cartierul Bazilescu

In 1898, boierul Nicolae Bazilescu cumpara mosia Maicanesti-Grefoaicele (apartinand de comuna Baneasa din acele vremuri), aflata in zonade nord-vest a orasului. Bazilescu parceleaza terenul si scoate jumatate dintre loturi la vanzare, la preturi foarte mici, cealalta jumatate fiind donata primariei. Pana in 1913, 1.423 de persoane au cumparat terenuri aici si au construit case. Acestei noi asezari i s-a dat numele de Bucurestii Noi. In 2004, parcelarea Bazilescu a fost clasata monument istoric.
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

25268 vizualizari

 • +8 (14 voturi)    
  UNDE E (Miercuri, 12 februarie 2014, 21:54)

  rutger [utilizator]

  primarul chiliman ce se lupta la alegeri cu mafia rechinilor imobiliari ? Ca doar pe el, cu modestie, il putem numi Cel Dintai ! Iar tiganii penticostali ai lu'onoriu construiesc cu veselie dupa bunul lor plac, fara a se incurca in hartii inutile ! Daca-i dai nas lu'Ivan ti se urca pe divan ! Bine ca nu ne-au umplut de turnulete ! Oricum, astia voteaza corect : pe ala care marca banu' !
  • +3 (7 voturi)    
   Mafia discriminata (Joi, 13 februarie 2014, 8:59)

   Victtor [utilizator] i-a raspuns lui rutger

   Nimeni nu are curaj sa se lupte cu mafia etnica sustinuta din exterior.
   Aici nu vorbim despre greseli comise de indivizi, sunt nereguli facute de clanuri organizate, sprijinite politic atat din Romania cat si din exterior.
   Cei care comenteaza se lovesc de zidul discriminarii.
   • -1 (3 voturi)    
    Minciuni (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:13)

    Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui Victtor

    Teoria conspiratiei apare iarasi. Singura mafie este razboiul partidelor pentru ciolan. In PS1 sunt grupuri de interese care se lupta pentru cotractele cu statul. ATAT. Auorizatiile date tiganilor se dau si dupa 3 ani, multe fiind victime nu mafioti
  • +5 (9 voturi)    
   Chiliman, desigur... (Joi, 13 februarie 2014, 11:27)

   mimir77 [utilizator] i-a raspuns lui rutger

   De curiozitate, ai citit articolul? Banuiesc ca nu, pentru ca ai fi vazut cam care sunt autoritatile implicate in povestea asta: Primaria Capitalei, ISC. Eu unul nu am vazut decat intr-un singur caz implicarea Politiei Locale sector 1, in rest toate referirile sunt la administratia "centrala" a Bucurestiului si la autoritatea in constructii, ISC. Daca imi zici tu mie cum poate o primarie de sector (legal vorbind) sa treaca peste deciziile Primariei Capitalei pot sa intelg de ce il bagi pe Chiliman in story-ul asta. Altfel nu pot sa consider decat ca il aperi pe Oprescu in detrimentul altora.
   • +6 (10 voturi)    
    Chiliman si Oprescu, la fel de responsabili (Joi, 13 februarie 2014, 12:18)

    Regor [utilizator] i-a raspuns lui mimir77

    Initial autorizatiile de construire se dadeau de catre primaria de sector, condusa (si atunci) de Chiliman. Ulterior (in 2009, cred), emiterea autorizatiilor a fost transferata la Primaria Capitalei. Este adevarat deci ca Primaria de sector nu mai are atributii acum, insa povestea asta cu blocurile din cartier a inceput de pe vremea lui Chiliman, cand se faceau exact aceleasi ilegalitati. De altfel, aceiasi oameni care erau implicati (a se citi: acelasi sistem mafiot de protectie a dezvoltatorilor de blocuri contra spaga) au fost mutati de la Primaria S1 la PMB. Oprescu a preluat cu mare bucurie vaca de muls, si ii da inainte cu mare bucurie. Constructiile ilegale au inceput cu Chiliman si au accelerat cu Oprescu.
    • +3 (3 voturi)    
     pai... (Joi, 13 februarie 2014, 21:03)

     Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui Regor

     Eu am vazut acolo blocuri urate inca din 2005; e adevarat ca majoritatea erau inca in faza de santier insa unele erau deja terminate (cred ca si locuite)
  • -1 (3 voturi)    
   Bunul plac (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 6:59)

   Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui rutger

   Tiganii nu sunt a lui Onoriu si nu construiesc dupa bunul plac. Se construieste in baza unei autorizatii de construire legal aprobata. In instanta ASCDBN a castigat ZERO procese, pentru ca habar nu au legea. Voi care nu stiti decat sa criticati uitati de aportul benefic adus de aceste constructii, de locurile de munca create, de banii adusi la bugetul local si central.
 • -21 (27 voturi)    
  Tinerii nu au unde sa locuiasca !!! (Miercuri, 12 februarie 2014, 21:55)

  Troller [utilizator]

  Tinerii nu au unde sa locuiasca si unor (cenzurat) le arde de monument istoric ? Istoric ? Istorie ? Poate isterie !
  • +19 (25 voturi)    
   Cine e isteric? (Miercuri, 12 februarie 2014, 22:23)

   vacantzioner [utilizator] i-a raspuns lui Troller

   Permiteti-mi sa ma indoiesc de grija dumneavoastra pentru tineri.

   Legea e lege si spune ca in acel perimetru cladirile trebuie sa aiba anumite caracteristici. Unii dezvoltatori imobiliari au ignorat legea si oamenii din zona pentru profituri mari si imediate. Nu de tineri le-a pasat lor cand au facut blocurile acelea.

   Eu voi redirectiona 2% din impozit pentru Asociatia Salvati Cartierele Damaroaia si Bucurestii Noi! Felicitari si spor la treaba!
   • -4 (14 voturi)    
    hop usor (Miercuri, 12 februarie 2014, 23:24)

    cristiian [utilizator] i-a raspuns lui vacantzioner

    Usor ca nu e asa de grav cum scrie in articol. Sunt neadavarri pe acolo.
    Eu am cumparat apartament in unul din blocurile respective si NU EXISTA NICIO PLANGERE PENALA LA ASOCIATIE SAU CATRE DEZVOLTATOR.

    NU dati 2 % la orice asociatie care se pretinde salvatoare si ca face si drege.

    Relaxati-va, interesati-va inainte de a da cu piatra.
    • +12 (16 voturi)    
     mare curaj ai (Joi, 13 februarie 2014, 9:14)

     frum [utilizator] i-a raspuns lui cristiian

     Am vrut si eu sa cumpar in zona acum 2-3 ani si am vizitat tot ce era pe piata la vanzare in momentul respectiv. Toti proprietarii erau "colorati" si nici macar unul nu mi-a dat sa vad cartea imobilului sa vad si eu cum a fost construit si ce materiale s-au folosit, nici unul nu o avea sub diferite pretexte, desi un exemplar trebuie sa ramana la el conform legii. Nu-ti mai spun ca aveam cu mine si un inginer constructor si dupa cateva luni de cautari la recomandarea lui m-am lasat pagubasa.
     • -2 (4 voturi)    
      Povesti (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:31)

      Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui frum

      Toate constructiile din Damaroaia (exceptie una pe care o cunosc) au autorizatii de construire, au carti ale costructiei, care sunt obligatorii pentru a inta in circuitul civil. Din 400 de cladiri sunt 4-5 cu probleme, adica 2-2,5%. Restul sunt cladiri la care s-au luat autorizatii de mansardare confom legii. Daca legea permite mansardarea, de ce sa nu profiti de oportunitate? Tu incerci sa minti ca nu sunt correct executate, preluand minciunile debitate de xenofobi. Coloratii tai sunt oameni egali cu tine.
    • 0 (0 voturi)    
     asociatie (Miercuri, 16 decembrie 2020, 11:18)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui cristiian

     ....cu piatra ca cu piatra, da' si cu banu'?
   • +8 (14 voturi)    
    bravo! (Joi, 13 februarie 2014, 10:04)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui vacantzioner

    M-as bucura sa existe cat mai multe astfel de asociatii ;)
    Poate, in felul asta, n-ar mai creste atat de spornic uratenia care ne inconjoara din ce in ce...
    • 0 (4 voturi)    
     Uratenie (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:37)

     Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Casele vagon din aceste cartiere sunt urate. Monumetul istoric este impartirea (parcelarea) loturilor. In rest porcii, gainile, caprele prcum si mahalaua din chirpici, case vagon, murdare si improprii, drumuri infundate se tot schimba de 25 de ani, mai intai cu alte case, apoi vile si apoi blocuri, cu strazi asfaltate. I se spne progres. Singura problema este ca vilistii nu vor blocuri. Numai ca actul de proprietate se opreste la limita de proprietate
   • +2 (2 voturi)    
    Cine este in spateleASCDBN (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:24)

    Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui vacantzioner

    Domnul Truta este el insusi un icalcator al legii, casa lui si a fiului sau nu respecta autorizatia de contruire. Fatuare si el garaj ilegal construit. Baiatul lui Trta, sutinator marcant al PSD si a lui Videanu reprezinta si Constructorii din Pajura care finanteaza ASCDBN sunt de fapt un grup de interese care isi protejeaza vanzarile la contructiile ce vor veni pe terenul de la filaura Dacia si Marmura. Asa ca cei 2% ai tai se duc tot la un grup de interese. Treci pe la Truta pe acasa sa vezi cum rapa distruge trotuarul si iese direct in strada. Treci p la Cristian sa vezi retrageri de 1,5 m de la vecini si apoi trimite banii. Hotul stiga hotii.
 • +4 (20 voturi)    
  La fix (Miercuri, 12 februarie 2014, 22:02)

  mannixg [utilizator]

  Bucuresti=cocalari si tiganie
 • +3 (17 voturi)    
  Bukuresti si IstanBula (Miercuri, 12 februarie 2014, 22:16)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  Bukuresti si IstanBula orase infratite !
  • +6 (10 voturi)    
   ei, asta-i! (Joi, 13 februarie 2014, 10:07)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   Da' ce are saracu' Istambul?
   Am vazut acolo o strada INTREAGA inclusa intr-un program de salvare a patrimoniului!
   • +1 (5 voturi)    
    Romania si Tara Romaneasca (Joi, 13 februarie 2014, 11:11)

    PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    Romania si Tara Romaneasca sunt NUMAI BUKRES...
    restul e dân provincie ?!
    Aglomeratia Satele Unite ale Bukres suge cam tot bugetul tarii
    • +1 (1 vot)    
     buget (Miercuri, 16 decembrie 2020, 11:25)

     atc [utilizator] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

     Mai usurel cu "bugetul tarii". Zona buc- Ilfov produce mai mult de 25% din PIB, cu cca. 12% populatie. Adica, mai da si la altii .
   • 0 (2 voturi)    
    Mmmmmm (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:41)

    Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    Patrimoniul este parcelarea. Nu am vazut pe nimeni sa modifice modul in care a fost facuta parcelarea.
 • +12 (20 voturi)    
  mafie (Miercuri, 12 februarie 2014, 22:18)

  subcultura [utilizator]

  e adevarat ce scrie in articol. stau in damaroaia si habar nu aveam ca exista aceasta Asociatie. toate blocurile astea ilegale sunt facute de cateva clanuri. sincer nu stie nimeni din zona cum reusesc astia sa faca blocuri de cateva etaje langa o casa mica si lipite de limita de proprietate, fara acordul vecinilor si pe aproape toata suprafata parcelei.
  din ce se aude sunt pe persoana fizica, atat constructia initiala, cat si vanzarile de apartamente ulterior, tocmai cat sa mai sunteze fiscul.
  iar ca sa fie mizeria completa, sunt si prost facute si de un prost gust arhitectural infiorator.
  • -8 (12 voturi)    
   !!! (Miercuri, 12 februarie 2014, 23:31)

   cristiian [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   Nu stiu daca e adavarat sau nu dar eu va spun ca NU s a primit nicio plangere pe adresa asociatiei la unul din blocurile mentionate in articol.

   Hotnews va rog sa verificati informatiile.

   Multumesc anticipat
   • +3 (7 voturi)    
    poate la unul! (Joi, 13 februarie 2014, 10:08)

    Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui cristiian

    Dar eu in zona aia am vazut peste 100 asa-zise "blocuri" (in realitate niste constructii urate si de o calitate foarte proasta)
    • -1 (3 voturi)    
     Ceata (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:50)

     Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

     Tu fiind un inginer specialist cunosti calitata unei onstructii privind-o. Alti faca studii si expertize si spun ca sunt corecte, tu improst cu noroi . Si daca ai vedea ceva frumos ai sufletul negru si vezi in ceata.
  • +12 (20 voturi)    
   mafie organizata (Joi, 13 februarie 2014, 0:58)

   kellogs [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   Clanul constructorilor din Damaroaia! sunt mai multe dar prin biserica penticostala actioneaza ca si unul.
   Sincer, multi din zona stiu cum reusesc astia sa faca enormitatile in cauza. In mare lucrurile se petrec cam astfel:
   - CU, AC eliberate de PMB conform legii, ce e drept, in timp record.
   - blocul se ridica in cca 1 - 2 luni, turnari incepind de vineri seara pana luni dimineata, etc, totul pentru a nu fi prinsi in fapt.
   - PV receptie a lucrarilor semnate pe spaga. Fostul semnatar din partea PMB Dan Stefanache si'a facut plinul, a fugit acum sa isi rontaie gologanii. A aparut acum o doamna foarte stimabila Birta Gabriela care semneaza si mai cu zor PV receptie a lucrarilor. Probabil se ia la intrecere cu cel de dinainte.
   - Urmeaza apoi intabularea si vanzarea, cu fel de fel de matrapazlacuri. Pentru pblocurile cu procese pe rol de exemplu, nu veti gasi procesul inscris in CF dar veti gasi niste donatori / donatari suspecti in acte. Asta inseamna ca blocul e in proces.
   - Pentru calcane fie sunt amenintati vecinii pana cedeaza psihic si semneaza ca sunt de acord, fie, in cazul vecinillor mai tari de nervi, apare expertul lor tehnic care declara ca alipirea nuva afeta in nici un fel casa alaturata si asta tine loc de acord notarial al vecinului.
   Etc, etc, etc. Haznaua e adanca si plina ochi.

   Evident, cand te duci la primarie sa ii intrebi de AC, omerta! Nimeni nu iti arata nimic.
   Atentie, vazind ca au rezistenta, nenorocitii s'au indreptat si insre alte zone din alte cartiere (tot de case, astia daca nu distrug nu se simt bine). Au rasarit primele blocuri ale acelorasi clanuri in Giulesti - Lacul Morii. Pentru toata increngatura mafiota, noptile nedormite si cosmarele noastre, vom face tot ce putem ca respectivii sa infunde puscaria. Ne gasiti la adresa

   htt://ascdbn.ro
   • +2 (2 voturi)    
    Grup de interese (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:58)

    Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui kellogs

    In spatele ASCDBN dar si ca sefi sunt tot specialisti care isi apara interesele de grup, incepand de la membrii PMB/PS1 care prezinta documente presei incalcand secretul de serviciu, pentru a-si promova partidul, pentru a lua ciolanul.
    • -1 (1 vot)    
     Grup de interese (Luni, 24 februarie 2014, 21:04)

     Justitia [utilizator] i-a raspuns lui Daniel59

     Si tu Udrescule nu-ti aperi grupul de infractori?
  • 0 (2 voturi)    
   Lipsa de cultura (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:48)

   Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui subcultura

   Cred ca inca traiesti in epoca bronzului. Numai acolo sunt clanuri. Persoana fizica platitor de TVA nu sunteaza fiscul, ci colecteaza si vireaza TVA. Incultura ta te impiedica sa vezi adevarul. Autorizatiile se obtin individual, cu acordul vecinilor acolo unde este cazul. Toate cladirile sunt facute de arhitecti, adica de profesionisti si sunt aprobate de departamentul de ahitectura din cadrul primariei tot de profesionisti. Dezvoltatorul executa. Blocurile sunt executate perfect legal in baa nor autrizatii.
 • -15 (21 voturi)    
  :))))))) (Miercuri, 12 februarie 2014, 22:55)

  cristiian [utilizator]

  Eu am cumparat apartament intr unul din imobilele respective si credeti-ma ca nu am cunostiinta de nici un proces impotriva asociatie. Cred ca undeva e o manipulare si nu as dori ca Hotnews sa nu aiba cunostiinta in acest sens. Acum haideti sa nu fim rai si sa spunem lucrurilor pe fata: casele celor din jurul blocurilor respective s-au cam devalorizat si copiii cam plang dupa banii respectivi PLUS faptul ca cei care au casele in lateralele blocurilor respective au crezut ca l apuca pe dumnezeu de coada si fac o caruta de bani la construirea blocurilor si au vrut sa vanda casele la suprapret.
  Referitor la parcari... sa nu fim rai!!! Avem proprietati dar tinem masinile pe strada iar strada daca trece prin fata casei, cica e proprietatea proprietarului casei ca asa doreste dansu''
  Hotnews! Interesati-va mai exact.
  • +5 (13 voturi)    
   exact! (Joi, 13 februarie 2014, 10:13)

   Codruta N [utilizator] i-a raspuns lui cristiian

   Blocurile acelea urate, construite IMPOTRIVA legii, in zone de case, duc la devalorizarea accentuata a caselor din jur (CINE dracu' ar vrea sa cumpere o casa langa o uratenie ca aia?) - asa ca acele asa-zise "blocuri" sunt un atac direct la "dreptul la proprietate" al celor din case!

   Si tu ce te tot lauzi ca ai facut jocul unor cocalari si ai cumparat ceva facut EVIDENT impotriva legii? si inca si atat de urat? Sa-ti fie rusine!!
   • -2 (6 voturi)    
    !!! (Joi, 13 februarie 2014, 15:45)

    cristiian [utilizator] i-a raspuns lui Codruta N

    Cate lipsa de scoala si educatie ai.

    Inainte de a tasta si de expune o opinie sau un atac, documenteaza-te.

    Nu ma laud ca nu am bemve la semafor si nici nu fac jocurile nimanui.
 • 0 (4 voturi)    
  sediul? (Miercuri, 12 februarie 2014, 23:57)

  Cocalarul_Electronic [utilizator]

  ce sediu?
 • +2 (6 voturi)    
  @mannixg (Joi, 13 februarie 2014, 0:07)

  idsoc [utilizator]

  Auzi prietene, da' tu de unde esti de vorbesti asa frumos? Asa...constructiv, pe subiect, crestineste.
 • +5 (9 voturi)    
  turnuri doar in anumite zone (Joi, 13 februarie 2014, 0:29)

  gigi1 [utilizator]

  Ar trebui interzise turnurile peste tot in oras infara de anumite zone unde sa fie doar turnuri pentru birouri la fel cum e in paris iar in orase sa nu existe blocuri mai mari de 4 etaje , treptat dupa ce se degradeaza scapam si de hidosenile comuniste si asa putem avea un oras mai frumos in viitor.
 • -10 (14 voturi)    
  O aiureala (Joi, 13 februarie 2014, 4:03)

  RobertDanielschi [anonim]

  Porcaria aia de "parcelare bazilescu' ar fi trebuit rasa de pe fata pamantului de buldozere, case-vagon cu WC-ul- o baraca de scanduri in fundul curtii, cu apa pe strada, cocioabe de paianta sau in cel mai fericit caz de caramida(bineinteles, tot nedecomandate!), ce sa zic, "monument istoric", darama-oaia!
  • +8 (8 voturi)    
   Chiar asa ? (Joi, 13 februarie 2014, 7:42)

   MariusNi [anonim] i-a raspuns lui RobertDanielschi

   Locuiesc in zona si pot sa spun ca situatia e cu totul alta. Cartierul e foarte intins si spatiile sunt foarte mari in comparatie cu alte zone de case din Bucuresti. Infrastructura este excelenta. E mult mai mult verdeata decat in alte zone, liniste, casele sunt de toate tipurile : vechi, noi, blocuri. Nu am vazut nicio casa veche cu WC in fundul curtii. Poate mai sunt cateva pe la marginea cartierului sau case parasite. Insa , te-as ruga sa-mi spui ce cartier de case in Bucuresti in afara celor centrale ( Cotroceni, Primaverii, Floreasca) arata mai bine decat Bucurestii Noi/Damaroaia ? Am vazut multe zone de case din Bucuresti si de pe langa Bucuresti si crede-ma am fost oripilat de inghesuiala de locuinte, lipite una de alta, fara gradini, fara spatii intre constructii, zone pline de praf si fara infrastructura, cu zgomot infernal de la trafic. Bazilescu este o zona excelenta si pe viitor se va dezvolta foarte mult mai odata cu extinderea metroului si daca nu va fi mutilata de constructiile ilegale tocmai pentru ca iti ofera ce ai nevoie : infrastructura, verdeata, liniste , scoli, parc, gradinite. Nu sunt impotriva constructiilor de blocuri , sunt multe zone virane in cartier unde poti construi blocuri dar clar mai mult de 2 etaje nu ar trebui permis , si obligatoriu sa aiba spatii de parcare si o parcela de verdeata in jur
  • +7 (11 voturi)    
   nu trebuie rasa. (Joi, 13 februarie 2014, 9:25)

   Hor [utilizator] i-a raspuns lui RobertDanielschi

   daca acolo sunt case, sa ramina case. dureaza mai mult, dar cindva cei cu casele "urite" vor vinde si se vor putea construi case frumoase. Dar zona devine nasoala, daca se construiesc blocuri printre case. Blocurile au in "spate" si cite o spaguta...casele existente, nu. Daca nu se vor putea construi blocuri, vor ramine si preturile terenurilor mai jos.
 • +6 (12 voturi)    
  Un demers de laudat! (Joi, 13 februarie 2014, 9:21)

  Hor [utilizator]

  ii felicit pe membrii Asociatiei! Haosul din domeniul imobiliar ne scade calitatea vietii si asa precara. Blocurile nu au ce cauta in zona de case! Daca lucrul asta era fix, nu cresteau asa preturile terenurilor! Dar daca cu o spaguta poti sa faci un bloc, pe locul unei case, creste pretul terenului!
 • +6 (6 voturi)    
  @mannixg 2 (Joi, 13 februarie 2014, 9:42)

  idsoc [utilizator]

  Ti-am vazut comentariul la stirea despre CNS in care sustii autonomia in Harghita si Covasna si m-am prins de unde esti si de ce vorbesti asa despre Bucuresti. Urat, foarte urat sa jignesti gratuit.
 • +4 (4 voturi)    
  offtopic: excelenta reclama (Joi, 13 februarie 2014, 9:47)

  theli [utilizator]

  intre comentarii apare intercalat un banner pe care scrie "Vrei pistol fara autorizatie?" Mi se pare o reclama contextuala excelenta pentru articolul asta:))
 • +4 (6 voturi)    
  Romania si Tara Romaneasca (Joi, 13 februarie 2014, 11:32)

  idsoc [utilizator]

  @ Pakkala: Ce legatura are comentariul tau cu problemele din Damaroaia? Si in Timisoara sint probleme imobiliare si clanuri si peste tot in tara. Fii constructiv si pune umarul sa facem ceva, nu mai fi hater pe subiecte aiurea.
 • +3 (7 voturi)    
  Bravo Hotnews (Joi, 13 februarie 2014, 12:28)

  Regor [utilizator]

  Felicitari pentru articol. Locuiesc in zona si pot confirma 100% cele scrise. De mentionat ca spre exemplu blocul din str. Diaconu Coresi nr. 29, construit fara autorizatie, este finalizat de aproape 2 ani si este locuit de romii care l-au construit. Deci in Romania anului 2014 este posibil sa construiesti blocuri fara autorizatie, in dispretul legii, sa te muti in ele si sa nu patesti nimic.

  Cumparatorii care sunt interesati de un apartament in aceste blocuri pot intra pe http://forum.softpedia.com/topic/586174-blocuri-noi-in-bucurestii-noidamaroaia/, unde este o discutie intreaga cu privire la riscurile la care se pot expune.

  Sper sa sa se poata face ceva inainte ca zona sa fie distrusa in totalitate. Poate isi da demisia Oprescu ca sa poata candida la Presedintie si scapam de pacoste, cine stie :)
  • +1 (1 vot)    
   Ragitor (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 8:16)

   Daniel59 [utilizator] i-a raspuns lui Regor

   Se vede impartialitatea ta de la 100 de KM. Faptul ca stai la vila si altcineva a construit conform legii ceva mai mare langa tine nu il face criminal. Exista o singur constructie fara autorizatie si o tot repetati la nesfarsit ca exemplu impotriva a 400 de constuctii autorizate LEGAL.
  • 0 (0 voturi)    
   demisie? (Miercuri, 16 decembrie 2020, 11:39)

   atc [utilizator] i-a raspuns lui Regor

   Pai Oprescu tocmai si-a dat demisia si Viorel Lis e noul Primar al Capitalei. Inca n-ai aflat?
 • +1 (1 vot)    
  Asociatia Constructorilor din Damaroaia (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 7:59)

  Daniel59 [utilizator]

  Ȋn calitate de expert contabil lucrez cu constructorii din Dămăroaia de peste 15 ani. Modul de construire ȋn Dămăroaia este un mod corect, fiecare proiect are un diriginte de şantier şi construcţiile sunt verificare continuu atât de primărie cât şi de Inspectoratul de Stat ȋn Construcţii.

  Am analizat cu atenţie pe cei care aruncă invective pe internet la adresa ţiganilor şi plecând de la Preşedintele Truţă Petru şi Vice Preşedintele Fătu Gheorghe până la ultimul membru al Asociaţiei Salvaţi Cartierele Bucureştii Noi şi Dămăroaia nu am văzut decât ură.

  Ȋn cel priveşte pe Dl Truţă Petru acesta are un trecut mai bogat decât mulţi din constructorii din Dămăroaia. Casele acestuia de pe Str. Garofiţei 16 şi 20 nu ȋndeplinesc condiţiile de urbanism pe care le apără cu ardoare, acesta ȋncălcând autorizaţia de construire, rampa acestuia la subsol intrând pe domeniul public, retragerea imobilului fiind la 1,5 m faţă de vecinul din dreapta şi nu la 3 metri cum cere pentru ţigani. Şi atunci cum poţi să ceri altuia ceea ce tu nu respecţi. Problema Dl Truţă cu LEGEA este ȋnsă mult mai veche, de pe vremea când a avut deschis dosar de cercetare penală pentru Marmura. Faptul că acum acesta are un trai bun este umbrit de ura acestuia pentru ţiganii care se ȋntreţin singuri şi lucrează.

  Problema Dlui Truţă Cristian este că nu poate să suporte „Ciorile,” acesta ameninţăndu-l pe Miriuţă Marian că ȋl ȋmpuşcă cu cele 4 arme pe care le are ȋn dotare. Ameninţările sunt multiple.

  Problema Dlui Constructor Inginer Fătu Gheorghe este aceiaşi ură. Dar modul ȋn care acesta şi-a construit imobilul respectă autorizaţia? Garajele sunt prevăzute ȋn autorizaţie şi proprietatea domniei sale respectă gradul de ocupare?

  Pe acest site s-ar fi vehiculat existenţa unor nelegalităţi cu privire la actele de proprietate. Pentru necunoscători vă recomand angajarea unui avocat care să vă verifice actele. Pentru cei care se ȋmprumută de la bancă juriştii acestora sunt experţi la a cere şi cele ma
 • +1 (1 vot)    
  OPRITI DISCRIMINAREA (Sâmbătă, 22 februarie 2014, 8:12)

  Daniel59 [utilizator]

  Asociaţia Constructorilor din Dămăroara doreşte să se implice ȋn combaterea falsei percepţii despre Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi, care sunt o zonă liniştită şi care au o criminalitate scăzută. Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi ȋnvrăjbeşte şi discriminează ȋmpotriva ţiganiilor, a ȋnceput un război etnic pe internet, forumurile fiind pline de ură. A identificat 120 de imobile care sunt construite de ţigani.

  Ţiganii sunt o etnie marginalizată, pentru care sunt puţine locuri de muncă. Ţiganii din Dămăroaia au fost de generaţii antreprenori practicând lăutăria şi lucrând ȋn construcţii. Ştiu de generaţii să-şi câştige pâinea singuri, să-şi negocieze contractele.

  Ţiganii din aceste cartiere sunt o poveste de succes. Nu cerşesc, ci aduc bani la bugetul local şi la bugetul de stat. Peste 1.000 de antreprenori care au ridicat cele 120 de construcţii valorează 138.000.000 lei. Numărul locurilor de muncă create pentru familiile ţigăneşti este mult mai mare, soţiile lucrând ȋn magazinele proprii, copiii mergând la şcoală. Familiile ţigăneşti se ajută unele pe altele, rudele contribuind cu bani la proiectele imobiliare pe care le dezvoltă. O ȋntreagă comunitate se autofinanţează ca antreprenori şi ȋn jur de 400 de familii crează alte 3.600 de locuri de muncă. Dămăroaia este mai frumoasă cu banii investiţi de aceşti antreprenori.

  Asociaţia Salvaţi Cartierele Dămăroaia şi Bucureştii Noi nu ştie de contribuţiile pozitive la societate ale acestor oameni:

  • Impozitele pe proprietate au crescut ȋn zonă cu un multiplu de 14. Cele 120 de construcţii identificate de ASCDBN au fost case sau terenuri ȋn locul cărora s-au construit 1.680 de apartamente.
  • Pentru proprietăţile cumpărate s-au investit 105.600.000 lei, care au generat comisioane notariale de 1.056.000 lei şi impozite pe venituri din tranzacţii imobiliare de 3.168.000 lei
  • Pentru construire s-a plătit manoperă pentru 3.600 de locuri de muncă ȋn valoare de 86.400.000 lei, taxe ş
 • -1 (1 vot)    
  Udrescu (Duminică, 2 martie 2014, 18:21)

  Justitia [utilizator]

  Spune aici Udrescule cate din cele peste 230 de cladiri respecta autorizatia?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by