Bărbatul care a lovit intenţionat cu maşina un poliţist în zona Gării de Nord din Capitală este urmărit penal pentru ultraj, anunţă Parchetul Judecătoriei Sectorului 1, o eventuală măsură preventivă urmând să fie luată de procurorul de caz, informează News.ro.

Politist lovit cu masinaFoto: Captura video
  • Sindicatul Europol - care consideră că în acest caz este vorba de tentativă de omor şi a acuzat presiuni, respectiv că agresorul este apropiat al unei persoane din Secretariatul General al Guvernului - comentează afirmând că „este o schimbare firească de situaţie”.

„Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de un suspect pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj”, anunţă purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Conform aceleiaşi surse, procurorul de caz urmează să aprecieze cu privire la luarea unei măsuri preventive.

„Schimbare firească de situaţie. Şoferul este acuzat de ultraj şi se află în acest moment la audieri. După mediatizarea cazului, poliţistul a fost chemat de procurorul de caz pentru a fi audiat în calitate de persoană vătămată. A fost însoţit de avocatul Sindicatului EUROPOL. În aceste momente, şoferul care a lovit cu autovehiculul un agent de poliţie aflat în exercitarea atribuţiunilor de serviciu este pus sub acuzare sub aspectul săvârşirii infracţiunii de "ultraj"”, a comentat Sindicatul Europol, cel care a făcut public cazul.

„Aşteptăm cu mult interes deznodământul, în condiţiile în care toate probele administrate demonstrează fără echivoc intenţia şoferului de a lovi poliţistul şi de a se sustrage. Vă reamintim că în goana lui, pentru a nu fi prins, a trecut pe culoarea roşie a semaforului, a pătruns pe străzi unde era acces interzis şi chiar a lovit alte autoturisme parcate. Începe să se facă dreptate!”, mai afirmă sindicaliştii.

Anterior, ei afirmaseră că agresorul a fost lăsat în libertate şi că „se pare că pentru procuror nu e nicio problemă că l-a lovit pe poliţist”. De asemenea, susţineau că autorul faptei „este beizadeaua unei persoane din Secretariatul General al Guvernului”, iar sâmbătă seară au început să fie date telefoane şi să se facă presiuni pentru a-l scoate vinovat pe poliţist.

Citește și: