Consiliul Local Piatra Neamţ i-a conferit luni titlul de Cetăţean de Onoare al oraşului medicului Cătălin Denciu, rănit în incendiul de la secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ în timp ce încerca să salveze pacienţi.

Medicul Catalin DenciuFoto: Captura Facebook

Proiectul de hotărâre, iniţiat de primarul Andrei Carabelea, a fost votat în unanimitate de consilierii locali prezenţi la şedinţă, potrivit Agerpres.

În aceeași ședință, consilierii au aprobat ca familiile a patru dintre pacienții decedați în incendiu să primească, fiecare, un ajutor de 10.000 lei. Celelalte șase victime nu aveau domiciliul în Piatra-Neamţ, motiv pentru care Consiliul Local nu poate aproba ajutoare financiare pentru familiile acestora.

Consilierii PSD au propus alocarea de ajutoare financiare şi pentru două cadre medicale rănite în incendiu, cu domiciliul în Piatra-Neamţ, însă amendamentul nu a fost susţinut de ceilalţi consilieri pe motiv că nu este fundamentat. Consilierii au admis ca propunerea să fie rediscutată într-o şedinţă ulterioară a Consiliului Local.

Medicul Cătălin Denciu a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în salonul cuprins de flăcări, încercând să salveze pacienți cu COVID.

Doctorul Cătălin Denciu a fost rănit în incendiul care a cuprins sâmbătă seara secţia ATI a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra-Neamţ, în timp ce încerca să salveze mai mulţi pacienţi. Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a precizat luni că medicul are arsuri pe 70-75% din suprafața corpului.

CITEȘTE ȘI: