Alina Denciu, soția medicului Cătălin Denciu de la Spitalul din Piatra Neamț care a suferit numeroase arsuri în timp ce încerca să-i salveze pe pacienții din secția ATI cuprinsă de flăcări, a povestit la Digi24 conversația telefonică pe care a avut-o cu acesta imediat după incident.

Medicul Catalin DenciuFoto: Captura Facebook

Soția povestește că, atunci când au reușit să vorbească la telefon, imediat după incendiul de la Terapie Intensivă, medicul i-a spus că el este bine, ceilalți au ars. „Era siderat de ce se întâmplase”, spune ea.

  • „După tragedie am reușit să vorbesc un pic cu el, printre investigațiile care i se făceau, și ultima dată am vorbit cu el înainte de a se sui în Ambulanță. Și era încrezător că va fi bine. Nu am discutat despre ce s-a întâmplat. Atât, el spunea: „Eu sunt bine, ceilalți ardeau”. Era siderat de ceea ce se întâmplase și ce văzuse acolo. Nu pot să spun că era calm, era într-o stare de agitație, de oroare de ceea ce văzuse.
  • Soțul meu a lucrat timp de un an de zile la Spitalul Saint-Luc din Bruxelles, la Anestezie. Și eu am zis că vreau să rămân să practic această meserie ca să ajut românii, nu să mă duc în altă parte. Și din cauza asta a rămas în țară cu mine.
  • (Despre decizia autorităților române de a-l transporta în străinătate) Eu zic că este șansa lui. Asta am discutat cu toti colegii, și de specialitatea de Plastică și ceilalți. Trebuia musai să i se acorde șansa maximală, e suficient că i-au acordat minima șansă de a supraviețui într-un spital românesc făcându-și treaba. Măcar șansa de recuperare să o aibă.
  • El era un om care își făcea treaba. Nu stătea să comenteze... Era un om corect și spera la corectitudine și din partea celorlalți. Nu știu dacă eu ar trebui să-l caracterizez... când faci un asemenea gest, cuvintele sunt de prisos. Și cred că ar trebui întrebați pacienții pe care i-a tratat, și care îmi trimit mesaje peste mesaje, de sprijin și de încurajare. Nu știu, sper să fie bine.” - a spus Alina Denciu pentru Digi24.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit sâmbătă la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, a fost transferat duminică la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.