Premierul Ludovic Orban a declarat că în spitalele din România există locuri pentru pacienții care suferă diferite tipuri de arsuri. Declarația prim-ministrului a fost făcută în contextul în care medicul erou de la Piatra Neamț a fost transferat la un spital din Belgia.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

Șeful Guvernului a făcut declarații, duminică, la finalul ședinței organizate la Centrul Național de Coordonare și Conducere a Intervenției de la Ciolpani, în urma tragediei de la secția ATI a Spitalului Județean Neamț, relatează Mediafax.

Orban a spus că decizia privind transferul medicului român în Belgia a fost luată de specialiștii de la Spitalul Floreasca. Premierul a precizat că în spitalele din România există locuri pentru tratarea arșilor și că statul va continua să investească în unitățile medicale.

„Sunt proiecte de investiții în curs, ele au stagnat o bună perioadă. Se derulează, le tratăm cu maximă atenție, indiferent de forma de finanțare. Pot să vă spun că există astăzi locuri de tratare pentru mari arși în spitale, și în București și în Timișoara. Decizia de a-l transfera pe domnul doctor la Spitalul din Belgia a fost luată pe baza informațiilor privind starea de sănătate în urma actului eroic pe care l-a făcut. Iar ulterior din evaluarea specialiștilor de la Floreasca s-a convenit că este o decizie corectă. Și ne bucurăm că am putut asigura tratarea domnului doctor în cele mai bune condiții”, a declarat premierul Ludovic Orban.

Medicul Cătălin Denciu, rănit grav în urma incendiului care a izbucnit la Secția ATI a Spitalului Județean din Neamț, a fost transferat la un spital din Belgia. El a suferit numeroase arsuri după ce a intrat în secția cuprinsă de flăcări, încercând să-i salveze pe pacienții intubați.