Premierul Ludovic Orban a anunţat că medicul Ioan Cătălin Denciu, rănit în timp ce încerca să salveze pacienţi din incediul de la Spitalul Judeţean Piatra Neamţ, este în Belgia, la Spitalul Militar „Regina Astrid”, i-a fost evaluată starea de sănătate şi este sub tratament. News.ro scrie că șeful Executivului a rugat de asemenea jurnaliştii să nu mai „bombardeze” cu solicitări medicii belgieni, precizând că Guvernul va transmite toate informaţiile despre starea de sănătate a doctorului Denciu.

Ludovic OrbanFoto: Agerpres

„Pot să vă spun despre medicul erou de la Piatra Neamţ că a ajuns la spitalul militar Regina Astrid din Belgia. A fost preluat, s-a evaluat starea de sănătate şi este în tratament. Am o rugăminte către mass-media: nu mai sunaţi direct la spital, la secţia respectivă, la centrul pentru arși, pentru că imediat prietenii belgieni ne-au semnalat că există un bombardament al jurnaliștilor din România. Suntem la curent cu starea de sănătate a medicului erou. Când avem informații relevante le vom pune la dispoziţie. E îngrijit în cele mai bune condiţii, pentru că spitalul este unul care are cele mai înalte standarde privind tratatea marilor arşi”, a afirmat Ludovic Orban, duminică, într-o conferinţă de presă, după participarea la şedinţa organizată la Centrul Naţional de Coordonare şi Conducere a Intervenției.

Premierul a adăugat că a solicitat din nou tuturor factorilor implicaţi să susţină puternic ancheta efectuată de Parchetul General privind incendiul de la SJU Neamţ.

„În cursul dimineţii, la ora 10.00, am avut o întrevedere cu domnii miniştri Marcel Vela, Nelu Tătaru, şeful DSU Raed Arafat, alţi factori responsabili implicaţi în situaţie, în urma tragediei de la Neamţ. Am solicitat susţinerea cu toată puterea a anchetei efectuate de Parchetul General pentru stabilirea responsabililor de tragedia care s-a petrecut la Piatra Neamţ. Am solicitat din nou o mobilizare suplimentară pentru asigurarea măsurilor de protecţie sanitară pe care le-am dispus, atât cele la nivel naţional, cât şi cele la nivel local. Am solicitat mobilizarea suplimentară a resurselor umane, pentru a sprijini direcţiile de sănătate publică şi serviciile de ambulanţă care sunt puse la grea încercare”, a completat Orban.

Zece pacienţi au murit în urma unui incendiu care a izbucnit sâmbătă la secţia de Terapie Intensivă a Spitalului Judeţean Piatra Neamţ. Alte şapte persoane, inclusiv medicul de gardă Ioan Cătălin Denciu, care a încercat să salveze bolnavii, au fost rănite. Doctorul a fost transferat la Spitalul Militar „Regina Astrid” din Bruxelles.

Citește și: