Medicul rănit grav în incendiul izbucnit sâmbătă seară la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț va fi transferat la un spital din Belgia duminică dimineață, a anunțat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru.

Medicul Catalin DenciuFoto: Captura Facebook

Medicul Cătălin Denciu va fi transferat de la Iași la Spitalul Floreasca din Capitală, unde va fi evaluat, iar duminică dimineață va fi transferat la o unitate medicală din Belgia, care a acceptat transferul, a declarat ministrul Sănătății, care a fost coleg de facultate cu doctorul rănit. Medicul va fi dus la Spitalul Militar Reine Astrid.

"Este un profesionist. Suntem și prieteni, colegi de facultate. Își face meseria după cum am văzut și în această seară încercând să salveze și acei pacienți”, a declarat Tătaru.

Întrebat ce ne lipseşte ca să putem trata pacienţii cu arsuri ca în Belgia, ministrul Sănătăţii a răspuns: "În această seară, noi când am solicitat (transferarea medicului rănit în incendiu - n.r.), aveam locuri în Iaşi, în Bucureşti, la Floreasca şi Bagdasar Arsenie, şi avem locuri în Timişoara. După cum ştiţi, prin Banca Mondială avem în acest moment în desfăşurare centre de mari arşi la Timişoara, la Târgu Mureş şi în Bucureşti”.

El a făcut aceste declarații sâmbătă noapte la Iași, unde urmează să fie duși ceilalți 6 răniți în incendiu.

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi Covid-19. Zece pacienți au murit, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, sunt în stare critică.

Medicul care a suferit arsuri grave în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este Cătălin Denciu și era de gardă la momentul tragediei. El are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu COVID-19.