Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, anunță că a discutat cu premierul Ludovic Orban și că a pregătit o aeronavă Tarom pentru un eventual transfer în afara țării al medicului rănit grav în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț, unde erau internați pacienți cu COVID. "Din păcate, doctorul de gardă este în stare critică, cu arsuri, după ce a luptat pentru salvarea pacienților în stare critică", spune Bode.

HotNews.roFoto: Hotnews
  • "Am discutat cu domnul Prim-Ministru și am pregătit deja o aeronavă Tarom pentru un eventual transfer în afara țării dacă situația o va cere. La această oră aeronava și echipajul aferent sunt pregătite.
  • Închei prin a spune că e de datoria noastră, a tuturor, să facem tot ce ne stă în putință pentru ca astfel de tragedii să nu se mai repete", a scris pe Facebook Lucian Bode.

Un incendiu a izbucnit sâmbătă seara la secția de Terapie Intensivă a Spitalului Județean de Urgență din Piatra Neamț. Pacienții internați pe secție erau bolnavi Covid-19. Până la ora 20.35, erau confirmați 10 pacienți morți, iar alte șapte persoane, inclusiv medicul de gardă, sunt în stare critică. Răniții sunt transferați la Iași.

Medicul care a suferit arsuri grave în incendiul de la Secția ATI a Spitalului Județean din Piatra Neamț este Cătălin Denciu și era de gardă la momentul tragediei. El are arsuri pe 40% din suprafața corpului după ce a încercat să salveze din flăcări pacienți care erau internați în stare critică, cu COVID-19.

În noaptea de sâmbătă spre duminică, medicul ar urma să fie dus cu o autospecială SMURD la Iași, de unde va fi luat de aeronavă și adus la București, la Spitalul Floreasca, declara ministrul Sănătății.

Autoritățile iau în calcul însă și transferul acestuia în Belgia, la Spitalul Militar Regina Astrid, au declarat, pentru Mediafax, surse din cadrul forțelor de intervenție.