Ministrul de Interne, Marcel Vela, spune că nu știe stadiul anchetei interne în cazul șefului Poliției din Bolintin Vale care este în funcție la trei luni de la incidentul în care a lovit un bărbat imobilizat la pământ, pentru că nu a fost demis așa cum s-a anunțat la acea vreme. El are însă o explicație pentru trenarea anchetelor interne și se declară convins că " până la urmă IGPR va analiza cu multă celeritate acest caz".

Marcel VelaFoto: INQUAM Photos/Octav Ganea

"Știu că s-a demarat o anchetă la nivelul IGPR, nu mai știu stadiul sau finalizarea ei. Cert este că atunci când va fi finalizată veți fi informați în timp real pentru a afla sancțiunile", a declarat Marcel Vela, miercuri, potrivit unor imagini difuzate de Digi 24.

Ministrul de Interne spune că toate aceste anchete interne sunt la nivel de inspectorat și se declară convins că " până la urmă IGPR va analiza cu multă celeritate acest caz".

"Când am venit la MAI am găsit un caz în care a fost convocată această comisie cu 4 zile înainte de prescriere. Până s-au adunat, au constatat că au trecut 12 luni și s-a prescris fapta. Lucrurile s-au întâmplat în septembrie 2019. Toate aceste anchete sunt la nivel de inspectorat, la nivel local și sunt convins că până la urmă după toate experiențele pe indiciplină pe care le-a avut ministerul, IGPR va analiza cu multă celeritate acest caz", a adăugat Vela.

Șeful Postului de Poliție din Bolintin Vale care în aprililie a fost surprins în timp ce lovea violent cu bărbat întins la pământ în timpul unei intervenții este în continuare în funcție, potrivit unui document publicat de sociologul Gelu Duminică pe Facebook.

Este vorba de un răspuns la solicitările adresate IGPR și Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, în care, la data de 20 iulie se confirmă că persoana în cauză ocupă în prezent funcția de șef al Poliției din Bolintin Vale.

Răspunsul la solicitarea în baza legii accesului liber la informații de interes public este semnat de purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Același purtător de cuvânt anunța însă pe 24 aprilie că șeful de post a fost demis din funcție și este cercetat pentru purtare abuzivă.

CITEȘTE ȘI:Explicațiile IPJ Giurgiu în cazul polițistului bătăuș revenit în funcție după ce se anunțase demiterea sa: „a fost delegat pentru 60 de zile, fără acordul său”