Polițistul bătăuș din Bolintin Vale e din nou în funcția de șef de post, la trei luni de la incidentul în care a lovit un bărbat îmobilizat la pământ, pentru că nu a fost demis așa cum s-a anunțat la vremea respectivă, ci doar delegat pentru 60 de zile. Declarațiile de atunci și de acum au fost făcute de purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Politist lovește barbati intins pe jos, in BolintinFoto: Captura Facebook

Ce declara purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu pe 24 aprilie:

„Şeful Postului de Poliţie din Bolintin Vale a fost demis din funcţie şi cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor la evenimentul petrecut în data de 18 aprilie 2020 în timpul unei razii a poliţiei în zona Bolintin Vale pentru verificarea respectării ordonanţelor militare” (sursa Agerpres)

Ce declară astăzi, 22 iulie, purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu:

​„A fost delegat pentru 60 de zile, fără acordul său. La finalizarea termenului a revenit în funcția pe care o deținea” (declarație la Digi 24)

Șeful Postului de Poliție din Bolintin Vale care în aprililie a fost surprins în timp ce lovea violent cu bărbat întins la pământ în timpul unei intervenții este în continuare în funcție, potrivit unui document publicat de sociologul Gelu Duminică pe Facebook. Este vorba de un răspuns la solicitările adresate IGPR și Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, în care, la data de 20 iulie se confirmă că persoana în cauză ocupă în prezent funcția de șef al Poliției din Bolintin Vale.