​Șeful Postului de Poliție din Bolintin Vale care în aprililie a fost surprins în timp ce lovea violent cu bărbat întins la pământ în timpul unei intervenții este în continuare în funcție, potrivit unui document publicat de sociologul Gelu Duminică pe Facebook.

Politist lovește barbati intins pe jos, in BolintinFoto: Captura Facebook

Este vorba de un răspuns la solicitările adresate IGPR și Inspectoratului Județean de Poliție Giurgiu, în care, la data de 20 iulie se confirmă că persoana în cauză ocupă în prezent funcția de șef al Poliției din Bolintin Vale.

Răspunsul la solicitarea în baza legii accesului liber la informații de interes public este semnat de purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

Același purtător de cuvânt anunța însă pe 24 aprilie că șeful de post a fost demis din funcție și este cercetat pentru purtare abuzivă.

„Şeful Postului de Poliţie din Bolintin Vale a fost demis din funcţie şi cu privire la modul de intervenţie al poliţiştilor la evenimentul petrecut în data de 18 aprilie 2020 în timpul unei razii a poliţiei în zona Bolintin Vale pentru verificarea respectării ordonanţelor militare. A fost deschis dosar penal pentru purtare abuzivă, cercetările fiind preluate de către unitatea de parchet competentă", declara la vremea respectivă purtătorul de cuvânt al IPJ Giurgiu, Emanuela Sârbu.

„Va aduceți aminte de cazul de la Bolintin Vale în care un nene polițist (șeful de post) snopea în bătaie niște oameni imobilizați și culcați la pământ? Imediat ce am făcut publice imaginile, polițistul în cauza a fost suspendat din funcție și a fost demarată o anchetă internă. Victimele au depus plângere și dosarul își urmează cursul legal. La nici două luni de la eveniment, aflăm că polițistul în cauză este înapoi în funcție (adică șef de post), chiar dacă cercetarea este departe de a fi finalizată”, a scris Gelu Duminică pe Facebook.