Anchetat de către Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD) pentru că l-ar fi jignit pe vânzătorul de la șaormeria unde a făcut scandal și a fost amendat de către polițiști, deputatul PSD Adrian Solomon spune că nu a făcut altceva decât să-l strige pe vânzător pe nume, dar recunoaște că modul cum i s-a adresat „poate nu este cea mai bună formulă de politețe”.

Adrian Solomon, la saormerieFoto: Captura video

CNCD s-a autosesizat miercuri în legătură cu deputatul PSD Adrian Solomon, care l-a jignit pe un vânzător de la fast-food ce îi ceruse să își pună masca de protecție și s-a certat cu polițiștii. Potrivit înregistrărilor video, Solomon i s-ar fi adresat angajatului de la șaormerie cu „Băi, mustafa” și i-ar fi cerut să îi prezinte cartea verde, documentul care îi dă drept de muncă în țară.

„Așa cum despre amendă am aflat din presă, tot din presă am aflat și despre autosesizarea Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării cum că l-aș fi discriminat pe cetățeanul turc de la fast food, numindu-l . Eu nu văd unde este discriminarea având în vedere că așa îl cheamă pe omul acela. Pe ecusonul pe care îl avea în piept scria . Dacă ăsta este numele lui, eu cum trebuia să îi spun? Trebuia să mă adresez cu ?”, a declarat Solomon pentru Barladulmeu.ro

„Bun, poate nu este cea mai bună formulă de politețe pe care o puteam folosi, poate că este o formulă de adresare mai puțin elegantă. Dar acest lucru nu ține de discriminare”, a mai spus deputatul Solomon.

Vezi și: