Sicriul cu trupul neînsufleţit al Înalt Preasfinţitului Pimen, arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, a ajuns miercuri seară la Suceava, iar slujba religioasă a fost oficiată în curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou. Deşi mulţi români nu îşi pot vedea rudele decedate de Covid-19, ÎPS Pimen a fost întâmpinat de zeci de credincioşi, preoţi şi oficialităţi, relatează Mediafax.

Sicriul cu trupul lui IPS Pimen, intampinat de zeci de oameni la SuceavaFoto: Captura YouTube

În curtea Mănăstirii Sf. Ioan cel Nou din Suceava a fost adus, miercuri seară, sicriul lui ÎPS Pimen, după ce acesta a murit de Covid-19.

Slujba religioasă a fost oficiată în curtea mănăstirii de Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei, ÎPS Teofan, locţiitor al Arhiepiscopului Sucevei şi Rădăuţilor, de PS Damaschin Dorneanul, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Sucevei şi Rădăuţilor, şi un sobor de preoţi.

Deşi iniţial s-a anunţat că BOR va lua măsuri stricte de siguranţă, zeci de credincioşi s-au adunat la slujba de depunere a sicriului.

Mai mult, deşi în biserică nu pot intra mai mult de cinci persoane, numărul acestora a fost mult mai mare, potrivit imaginilor apărute în spațiul public.

Slujba specială pentru ÎPS Pimen are loc în contextul în care zeci de români nu îşi pot conduce pe ultimul drum rudele decedate de coronavirus, decât cu anumite restricţii.

ÎPS Pimen, arhiepiscopul Sucevei şi Rădăuţilor a încetat din viaţa, miercuri, în secţia ATI a Institutului Matei Balş din Capitală, din cauza coronavirusului.

Slujba înmormântării Părintelui Arhiepiscop Pimen al Sucevei și Rădăuților va avea loc vineri, 22 mai, la Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, începând cu ora 12.00, fiind precedată de slujirea Sfintei Liturghii.

Citește și: