Iohannis este ironizat pe Facebook de comunitatea maghiară, într-un pamflet inspirat de un serial Netflix. Planul ar urma să fie pus în practică în noaptea de 1 Decembrie de „ungurii rebeli“, „samuraii secui“ şi „hipsterii unguri“, potrivit Mediafax.

UDMR-Casa de PapelFoto: Facebook

Membrii comunităţii maghiare au început să distribuie pe Facebook un mesaj ironic la adresa preşedintelui Klaus Iohannis inspirat din serialul Netflix - „La Casa de Papel“.

Pamfletul este prezentat sub forma unui „Planul de furat Ardealul“ şi este însoţit de un afiş în care apar feţele mai multor lideri UDMR, printre care liderul Uniunii, Kelemen Hunor, afiş pe care este scris „Ardeal Heist, Casa de Werner, A Nagy Erdelyrablas“ – „An UDMR original series“.

Planul ar urma să fie pus în practică în noaptea de 1 Decembrie de „ungurii rebeli“, „samuraii secui“ şi „hipsterii unguri“.

Preşedintele Klaus Iohannis a atacat dur PSD pentru legea privind autonomia Ţinutului Secuiesc, afirmând că social-democraţii se luptă în birourile secrete din Parlament ca „să dea Ardealul ungurilor”.