Fostul ministru al Sănătății Sorina Pintea s-a răzgândit și a revenit asupra deciziei de a demisiona de la șefia Spitalului Județean de Urgență Dr. Constantin Opriș din Baia Mare, astfel că ea va râmăne în continuare la conducerea unității. Informația e dezvăluită de publicația locală ActualMM.ro, care prezintă un document oficial. În acest moment, Sorina Pintea se află sub control judiciar în dosarul în care este acuzată de luare de mită în formă continuată, fiind cercetată în libertate.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

ActualMM.ro scrie că, potrivit documentului prezentat, Sorina Pintea, fost manager al Spitalului Județean de Urgență din Baia Mare până la reținerea sa pentru luare de mită, a revenit asupra deciziei de a demisiona și va fi în continuare la conducerea unității.

Asta după ce Curtea de Apel Bucureşti a decis să accepte la începutul lunii martie contestația depusă de Sorina Pintea față de arestarea preventivă în dosarul în care este acuzată de luare de mită. Aceasta solicitase prin avocații săi să fie cercetată în libertate, dată fiind starea sa de sănătate, fostul ministru al Sănătății suferind de o boală autoimună.

În documentul prezentat de ActualMM.ro, datat 8 aprilie 2020, Sorina Pintea, în baza adresei nr.5032/03.04.2020, emisă de Consiliul Județean Maramureș, înregistrată și la registratura Spitalului Județean, comunică faptul că „revine asupra cererii de demisie din funcția de manager”. „Pe perioada incapacității temporare de muncă, Sorina Pintea va fi înlocuită de directorul medical dr. Pop Vasile”, se mai precizează în document.

Citește și:

Sursa foto: ActualMM.ro