Procurorii DNA spun, în referatul cu propunerea de arestare preventivă, că Sorina Pintea a discutat în biroul ei despre mită şi știa ce se află în pungă. DNA mai spune că fostul ministru al Sănătății a dat dovadă de perseverenţă şi dezinvoltură la săvârşirea faptei, notează Mediafax. Tribunalul București a decis sâmbătă seara arestarea preventivă a lui Pintea.

Sorina PinteaFoto: AGERPRES

Procurorii DNA spun, în referatul cu propunere de arestare preventivă a Sorinei Pintea, că ea ştia că în punga neagră din biroul său se aflau bani și cunoștea exact suma, acest lucru reieşind din discuţia de dinainte de flagrant.

Mai mult, procurorii arată că, în discuţia din birou, Pintea spune clar că ea nu a fost de acord cu un procent de 3% din contract şi recunoaşte că a propus un procent de 7%.

”Inculpata Sorina Pintea a exclamat chiar >, după ce a aflat că (.....) i-a trimis 120.000 de lei, respectiv >, după ce a aflat că (....) a fost de acord cu remiterea procentului de 7% din contract. După ce suspectul îi comunică Sorinei Pintea faptul că s-a scăzut suma de 10.000 de euro pe care aceasta din urmă i-a primit în luna decembrie, Sorina Pintea confirmă spunând >”, se arată în referatul DNA.

Procurorii mai spun că s-a avut în vedere reacţia publică a fostului ministru al Sănătăţii cu privire la astfel de infracţiuni. Mai mult, DNA precizează că Pintea a demonstrat un nivel ridicat de perseverenţă infracţională şi dezinvoltură, uşurinţă deosebită în săvârşirea faptei.

Fostul ministru al Sănătății, Sorina Pintea, a fost arestată de Tribunalul București pentru 30 de zile, potrivit Mediafax. Decizia nu e definitivă. Pintea fusese reținută de DNA în cursul dimineții de sâmbătă, fiind acuzată de luare de mită.

Potrivit unui comunicat al Direcției Naționale Anticorupție în perioada decembrie 2019 – 28 februarie 2020, fostul ministru al Sănătății, acum manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă ”Dr. Constantin Opriş” din Baia Mare, a primit, printr-un intermediar, de la reprezentanții unei societăți comerciale, în două tranșe, sumele de 10.000 de euro și 120.000 lei.

Banii reprezentau un procent de 7% din valoarea unui contract de achiziție publică ce avea ca obiect “proiectarea și executarea lucrărilor de amenajare bloc operator-sală chirurgie cardiovasculară și toracică și spații adiacente”, încheiat în anul 2019. „În data de 28 februarie 2020, după primirea sumei de 120.000 lei, activitate ce ar fi avut loc în biroul inculpatei din cadrul spitalului, s-a procedat la constatarea infracțiunii flagrante”, se mai arată în comunicat.