Premierul Republicii Moldova, Ion Chicu, spune că nu îl "privește” părerea președintelui Klaus Iohannis, care declara că nu este "deloc convins” că actualul guvern de la Chișinău își propune ca obiectiv parcursul european, iar Bucureștiul va relua "cooperarea deplină” doar când vor exista acțiuni concrete în acest sens.

HotNews.roFoto: Hotnews

Întrebat, luni, într-o conferință de presă, despre declarațiile președintelui Iohannis, premierul de la Chișinău a răspuns: "Pentru mine este important ca cetățenii din Republica Moldova să fie convinși că guvernul lucrează pentru ei. Ce-l interesează pe Klaus Iohannis pe mine mai puțin mă privește".

P

reședintele Klaus Iohannis a declarat joi că nu este "deloc convins” că actualul guvern de la Chișinău își propune ca obiectiv parcursul european iar Bucureștiul va relua "cooperarea deplină” doar când vor exista acțiuni concrete în acest sens. Până atunci, vor fi continuate "doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor” de peste Prut.

"În ceea ce privește Republica Moldova, reiterez poziția României: parcursul european este singura și cea mai sigură cale către reformarea profundă a instituțiilor, de natură să aducă beneficii palpabile cetățenilor săi. Din păcate, așa cum am mai spus, nu suntem deloc convinși că actualul guvern de la Chișinău își propune acest obiectiv. De aceea, vom continua doar proiectele de sprijin care sunt dedicate direct cetățenilor, proiectele cu impact la nivel local și proiectele de interconectare strategică”, a spus președintele Iohannis în cadrul întâlnirii anuale cu șefii misiunilor diplomatice acreditaţi la Bucureşti. (Sursa: Unimedia)

CITEȘTE ȘI: Ambasadorul României la Chișinău: Vom fi foarte atenți cu cine vom lucra în Republica Moldova / La Chișinău se construiesc vile frumoase, circulă mașini scumpe și, cu toate astea, se cer bani din afară