Ambasadorul României la Paris, Luca Niculescu, face apel pe Facebook, pentru difuzarea unui mesaj cu adresele celor 50 de secții de vot din Franța aprobate pentru primul tur al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei săptămâni, din 8, 9 și 10 noiembrie.

Luca NiculescuFoto: HotNews / DP

”Vă rog să mă sprijiniți, mai ales cei care locuiți în Franța, prin difuzarea acestui mesaj cu secțiile de vot pentru primul tur al alegerilor prezidențiale de la sfârșitul acestei săptămâni, din 8, 9 și 10 noiembrie. Apar aici adresele fiecăreia dintre cele 49 de secții deschise în Franța, precum și cea de la Monaco. Se votează trei zile : vineri între 12.00 și 21.00, sâmbătă între 7.00 și 21.00 și duminică între 7.00 și 21.00. În funcție de afluență, există posibilitatea prelungirii programului de votare până la 24.00. Pentru a vota, trebuie să fiți cetățeni români și să aveți un act de identitate românesc valabil: cartea de identitate sau pașaportul”, a scris pe Facebook ambasadorul României în Franța.

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare pentru românii din diaspora la alegerile prezidenţiale din noiembrie, arată lista publicată recent de Autoritatea Electorală Permanentă. În total, AEP a aprobat 835 de secţii de votare în străinătate, cele mai multe fiind în Spania - 143.

Ministerul de Externe a făcut publică o hartă interactivă cu toate secțiile din străinătate. Vezi aici harta interactivă a secțiilor de vot din diasporă.

Citește și: