Ambasada României în regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord pune la dispoziție pe pagina sa de Facebook o hartă interactivă cu cele mai apropiate secții de votare din cele 72 pe care le va înființa cu ocazia alegerilor pentru Președintele României. Votul din străinătate se va desfășura timp de trei zile pentru fiecare tur de scrutin: 8, 9 şi 10 noiembrie - pentru primul tur şi 22, 23 şi 24 noiembrie - pentru al doilea tur.

harta sectii de votare Regatul UniteFoto: Captura

”Pentru a facilita identificarea celei mai apropiate secții de votare din cele 72 pe care Ambasada României în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord le va înființa cu ocazia alegerilor pentru Președintele României, vă punem la dispoziție o Hartă interactivă”, transmite Ambasada. Vezi aici harta secțiilor.

Şcoli, centre culturale, hoteluri, restaurante sau spaţii de divertisment pentru copii vor găzdui secţii de votare pentru românii din diaspora la alegerile prezidenţiale din noiembrie, arată lista publicată recent de Autoritatea Electorală Permanentă. În total, AEP a aprobat 835 de secţii de votare în străinătate, cele mai multe fiind în Spania - 143.

Ministerul de Externe a făcut publică o hartă interactivă cu toate secțiile din străinătate. Vezi aici harta interactivă a secțiilor de vot din diasporă.

În Italia au fost aprobate 142 de secţii de votare, dintre care cinci la Roma, împărţite la Ambasadă, Consulat, respectiv Institutul Cultural Român. La Milano, pe lista AEP figurează trei secţii de votare, toate pe Via Oglio 20, unde este o şcoală.

În Germania, AEP a aprobat 79 de secţii de votare, iar în Regatul Unit al Marii Britanii şi Irlandei de Nord - 72, dintre care 18 sunt la Londra. Printre spaţiile în care va exista o secţie de votare, în Londra, se numără şi restaurantul "Dracula".

Românii din Franţa pot vota la prezidenţiale într-una dintre cele 50 de secţii aprobate de AEP. Cinci dintre aceste secţii sunt în Paris. AEP a aprobat înfiinţarea a 37 de secţii de votare în Republica Moldova, dintre care 12 sunt în Chişinău.

Pentru secțiile de vot din străinătate au fost tipărite 4,5 milioane de buletine de vot.

Citește și: