​Viorica Dăncilă a mers duminică la Catedrala Patriarhală, unde are loc pelerinajul Sfântului Dimitrie cel Nou, sărbătorit astăzi. Dăncilă a venit cu soțul său și cu secretarul general al PSD, Mihai Fifor, nelipsit din vizitele electorale ale premierului demis, candidat la prezidențiale. La slujba de la Patriarhie asistă și alți politicieni, între care premierul desemnat Ludovic Orban și Theodor Paleologu, candidat susținut de PMP pentru Cotroceni.

HotNews.roFoto: Hotnews

Viorica Dăncilă a venit cu mașina până la intrarea în catedrală, unde a fost așteptată de doi preoți. Ea a trecut apoi pe lângă sutele de oameni care stau la coadă pentru a se închina la moaștele Sfântului Dimitrie cel Nou, moaştele Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş şi ale Sfântului Ierarh Dionisie al Cetăţii Albe, așezate pe un baldachin în curtea Patriarhiei.

La Sfânta Liturghie de la Catedrala Patriarhală asistă și premierul desemnat Ludovic Orban și președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu. Potrivit Mediafax, ei au ajuns la catedrală Patriarhală încă de dimineață. La slujba de la Patriarhie oficiată de sărbătoarea Cuviosului Dimitrie cel Nou participă și prezidențiabilul Theodor Paleologu, care a postat un filmuleț video.

Credincioșii ortodocși îl sărbătoresc duminică pe Sfântul Cuvios Dimitrie cel Nou, considerat ocrotitorul Bucureştilor. Ca în fiecare an, la Patriarhie are loc pelerinajul la sărbătoarea Sfântului Dimitrie cel Nou, pelerinaj care a început vineri și se va încheia în 29 octombrie.

Cu o zi în urmă, Viorica Dăncilă s-a plimbat cu bicicleta pe centura orașului Bacău, flancată de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, și de liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, în spatele cărora s-au aliniat, tot pe biciclete, mai mulți pesediști.