​Premierul demis Viorica Dăncilă s-a plimbat cu bicicleta pe centura orașului Bacău, sâmbătă, flancată de secretarul general al PSD, Mihai Fifor, și de liderul PSD Bacău, Dragoș Benea, în spatele cărora s-au aliniat, tot pe biciclete, mai mulți pesediști.

Dancila pe bicicletaFoto: Facebook Mihai Fifor

Aflată în plină campanie electorală pentru prezidențiale, Viorica Dăncilă a mers pe șantierul șoselei de centură a Bacăului. Ea a primit o bicicletă albă și a mers câțiva kilometri pe șosea, înconjurată de liderii PSD, toți pe biciclete negre.

La finalul cursei, Dăncilă a spus că a testat "ceea ce s-a realizat" și s-a plâns că nu mai are timp să facă sport, pentru că este ocupată cu ”activitățile guvernamentale”. Întrebată cum i se pare centura Bacăului, a răspuns că este "bine realizată și utilă”.

"Nu am avut aroganța să spunem că noi am realizat totul, pe infrastructură mai sunt multe de realizat, dar acest guvern a făcut pași importanți", a susținut premierul demis.

Șoseaua de centură a Bacăului este parte integrantă a Autostrăzii "Moldova" (Coridorul IX Paneuropean).

Lucrările la centura Bacăului au fost inaugurate cu tam-tam de ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, în luna martie. Chiar în ziua protestului din 15 martie „#Șîeu - România Vrea Autostrăzi”, inițiat de omul de afaceri Ștefan Mandachi, Partidul Social Democrat posta pe Facebook un mesaj în care anunța triumfal ”Autostrada Moldovei începe azi!”. Mesajul face referire la vizita ministrului Transporturilor pe șantierul Variantei Ocolitoare Bacău. În realitate, lucrările pe centura Bacăului - care conține și 16 km din Autostrada A7 - începuseră de o săptămână. Proiectul este unul pe care autoritățile s-au chinuit să-l pornească încă din 2007.

Contractul pentru proiectul centurii Bacău a fost semnat cu UMB-Tehnostrade în decembrie 2018, după un an de licitație, însă tot proiectul are o istorie mult mai lungă.