VIDEO Ludovic Orban este premierul desemnat de președintele Iohannis

de MH     HotNews.ro
Marţi, 15 octombrie 2019, 13:35 Actualitate | Esenţial


Ludovic Orban si Klaus Iohannis
Foto: Administratia Prezidentiala
Liderul PNL, Ludovic Orban, este premierul desemnat de președintele Klaus Iohannis pentru formarea noului Guvern, după moțiunea de cenzură împotriva Cabinetului Viorica Dăncilă. Șeful statului a afirmat că „noul guvern trebuie instalat urgent” în condițiile în care fiecare zi în plus cu Cabinetul Dăncilă „este o zi pierdută pentru România”.

După ce a fost anunțată desemnarea sa, Ludovic Orban și-a prezentat principalele priorități, începând cu refacerea echilibrelor macroeconomice și „corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri”.

Printre prioritățile anunțate de Ludovic Orban mai figurează „restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului, digitalizarea administrației” dar și „respectarea tuturor rigorilor în ce privește statul de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor” și „readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului și nu a politrucilor”.

Cele mai importante declarații ale președintelui Klaus Iohannis:
 • Bună ziua!
 • Acum puține zile a trecut moțiunea de cenzură și a căzut guvernul pesedist și este foarte bine așa, fiindcă PSD, din 2017 încoace, a avut trei guverne care au dăunat grav României. PSD a inhibat efectiv dezvoltarea României și ne-a ținut pe toți pe loc. Acest lucru a fost, până la urmă, constatat de toate partidele din opoziție și în acest fel a fost posibilă moțiunea de cenzură care a fost un real succes pentru opoziție.
 • După consultările cu partidele politice parlamentare și formațiunile politice parlamentare, am tras concluzia pe care am spus-o și după prima rundă de consultări, că se conturează un guvern în jurul PNL. Repet ce am spus atunci: PNL a fost singurul partid care a venit la consultări și a spus direct că sunt dispuși, chiar dacă este foarte dificil, să își asume guvernarea în această perioadă de tranziție, fiindcă despre asta vorbim, de o perioadă de tranziție. Guvernul care va fi instalat în săptămânile următoare va avea un mandat scurt, până la alegerile parlamentare.
 • Și dacă veni vorba despre alegerile parlamentare, repet, personal cred că alegerile anticipate sunt o soluție foarte bună, dar nu acum cu Guvernul Dăncilă interimar. Fiecare zi în plus cu acest guvern eșuat este o zi pierdută pentru România, un risc pentru români. Așadar, am decis să desemnez următorul prim-ministru al României în persoana domnului Ludovic Orban, președintele Partidului Național Liberal, președintele celui mai mare partid din opoziție, promotorul principal al moțiunii de cenzură. Așa este democratic corect, așa se va întâmpla.
 • În continuare sper ca toți actorii politici să înțeleagă că suntem în criză politică și cu cât mai repede se ajunge la o soluție satisfăcătoare bună pentru români și România, cu atât mai bine. Cred că trebuie instalat urgent noul guvern, pentru a putea îndeplini câteva sarcini care sunt în așteptare: organizarea alegerilor prezidențiale, elaborarea proiectului de buget pentru anul 2020, închiderea bugetului pe anul 2019, dar și multe alte lucruri aștept de la Guvernul Orban şi sunt convins că se vor strădui să pună pe picioare o guvernare de tranziție de succes, fiindcă asta ne dorim cu toții. Sigur, am discutat mult în zilele care au trecut și ce trebuie să facă guvernul și ce poate să facă guvernul. Situația nu va fi simplă deloc, fiindcă poziția în Parlamentul României este atât cât am văzut-o la moțiunea de cenzură și va fi destul de greu de negociat proiecte legislative complicate, cum va fi, de exemplu, legea bugetului pentru anul 2020, dar toate aceste lucruri sunt posibile, am toată încrederea că Guvernul Orban se va ocupa la modul cel mai serios de toate aceste chestiuni și în acest sens îi dau cuvântul domnului Ludovic Orban, prim-ministru desemnat, vă rog!
 • (...)
 • Mulțumesc, domnule prim-ministru desemnat. Vă doresc mult succes, inspirație în formarea guvernului și în negocierea voturilor pentru învestitură!
Ludovic Orban și-a prezentat prioritățile
 • Sunt onorat să-mi asum această responsabilitate în numele PNL
 • Asumarea răspunderii formării guvernului într-un moment în care țara are nevoie de o guvernare stabilă și competentă e ceea ce ne definește în acțiunea noastră publică
 • Vom da românilor ce așteaptă de la noi, cinste, competență, integritate, dedicare în servirea interesului public și soluții pentru marile probleme cu care se confruntă România
 • Principalele priorități ale guvernului: refacerea echilibrelor macro, corectarea măsurilor economice care au lovit mediul de afaceri, restructurarea amplă a aparatului guvernamental, readucerea competenței și profesionalismului, digitalizarea administrației, acordarea unei atenții serioase pentru toate obiectivele de investiții, consolidarea parcursului european, a poziției României la nivelul UE, respectarea tuturor rigorilor în ce privește statul de drept, a drepturilor și libertăților cetățenilor, readucerea instituțiilor statului în slujba cetățeanului și nu a politrucilor
 • Am încredere în toți partenerii care au fost alături de noi în atingerea obiectivului major de a pune punct guvernării PSD și sunt convins că vom găsi discernământ în toate discuțiile pe care le vom purta ulterior
 • Orice zi în întârziere a învestirii acestui guvern înseamnă menținerea PSD la putere

Președintele a avut marți o nouă rundă de consultări în formulă restrânsă, de această dată cu Dan Barna, Kelemen Hunor și Ludovic Orban, ultimul care a intrat la discuții fiind liderul PNL.

Preşedintele UDMR, Kelemen Hunor, a declarat după consultările de la Cotroceni că formaţiunea pe care o conduce nu acordă nimănui un cec în alb şi că va putea spune dacă va susţine sau nu viitorul guvern după anunţarea numelui premierului desemnat.


"Care e alternativa la anticipate? Să puneți acum un guvern slab, fără susținere parlamentară, aflat în permanență la mâna PSD și a celorlalte partide pesediste din Parlament, conduse de Ponta și Tăriceanu, partide care împreună au majoritatea în Legislativ. Un astfel de guvern nu va putea să facă reformele de care România are nevoie și ne trezim, la fel ca în 2016, că după un an de zile se întoarce PSD pe cai mari la guvernare. Ați uitat anul 2016? Știu foarte bine despre ce vorbesc, am fost în guvernul Cioloș, știu cât de mult ne-a afectat lipsa de susținere.

Haideți mai bine să facem anticipate acum, cât PSD este slab. Să mergem acum în fața oamenilor și să câștigăm o majoritate solidă în Parlament. Vă garantez că dacă facem alegeri acum, PSD nu va mai reveni la guvernare pentru 10 ani de-acum înainte. Dacă vreți cu adevărat să scăpăm țara de PSD, aveți curajul să facem acum anticipate", a declarat Barna.

Luni, au fost la consultări cu președintele Klaus Iohannis liderii PMP, Eugen Tomac, Pro România, Victor Ponta, și ALDE, Călin Popescu Tăriceanu.

Victor Ponta a declarat luni seară, la Digi 24, că în cursul zilei a avut o întâlnire cu președintele Iohannis, la Cotroceni, precizând că au avut o discuție "clară și scurtă”. "Președintele urmează să facă mâine (marți - n.r.) anunțul privind primul-ministru și să vedem ce se întâmplă”, a mai spus Victor Ponta. El a precizat că nu i s-a cerut să susțină un guvern monocolor PNL și, de altfel, nici n-o va face.

La rândul său, Tăriceanu a declarat luni seară că ALDE nu va vota noul Executiv dacă PMP va face parte din el. "A fost o discuție prealabilă anunțului pe care președintele urmează să îl facă mâine (marți -n.r.) în legătură cu premierul desemnat. Sigur că e firesc ca președintele, în calitatea pe care o are și în prerogativele constituționale pe care le cunoaștem, să facă aceste consultări pentru a vedea dacă propunerea pe care dorește să o facă întrunește în final suportul necesar, majoritatea, mai bine spus, necesară pentru a primi votul de învestitură, mă refer la premier, împreună cu echipa lui și programul de guvernare aferent”, a afirmat Călin Popescu Tăriceanu, la Digi 24. Chestionat dacă i-a transmis șefului statului care sunt condițiile ca ALDE să susțină noul Guvern, Tăriceanu a spus că parlamentarii formațiunii nu ar vota un Executiv din care să facă parte PMP al lui "Petrov, informatorul Securității”.

USR, ALDE și UDMR condiționează sprijinirea unui guvern liberal

UDMR nu vrea alegerea primarilor în două tururi și nici ca în echipa guvernamentală să se regăsească europarlamentarul Rareș Bogdan care a avut, în trecut, reacții virulente la adresa Uniunii. Această ultimă problemă pare rezolvată, Rareș Bogdan nemairegăsindu-se în acest moment în draftul echipei guvernamentale, potrivit unor surse din partid.

USR a anunțat luni seară că liderii partidului au avut o discuție pentru a stabili acțiunile partidului în perioada următoare, după trecerea moțiunii de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă și au decis să susțină în continuare organizarea alegerilor anticipate în cel mai scurt timp posibil. Liderii partidului au susținut ca USR "să nu intre la guvernare fără alegeri anticipate care să dea o nouă majoritate în Parlament și un mandat clar forțelor reformiste".

Potrivit USR, din discuția liderilor formațiunii a reieșit că parlamentarii USR ar putea analiza acordarea votului de învestitură unui cabinet de tranziție care își asumă o durată de viață limitată pentru pregătirea alegerilor, cu anumite condiții care să demonstreze voința unei majorități parlamentare pentru reforme:
 • 1.Adoptarea legii privind alegerea primarilor în două tururi - esențială pentru legitimitatea aleșilor locali și recuperarea democrației la nivel local.
 • 2.Adoptarea inițiativei “Fără Penali în Funcții Publice” pentru care au semnat peste un milion de români.
 • 3.Desființarea prin lege a recursului compensatoriu care a eliberat din închisori peste 20.000 de infractori, dintre care mulți au comis noi fapte de violență.
 • 4.Consultarea Parlamentului asupra propunerii pentru poziția de comisar european ce revine României.
ALDE își dorește ca Secția de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ) să rămână funcțională.

Cum răspunde Orban

Liderul PNL, Ludovic Orban, a insistat că alegerea primarilor în două tururi, secția specială și recursul compensatoriu fac obiectul unor inițiative legislative în parlament, iar OUG-urile pe tema justiției sunt excluse având în vedere rezultatul referendumului din 26 mai. "Există calea parlamentară, iar în ceea ce privește, cel puțin reglementările, cel puțin în domeniul justiției, să nu uităm că în România, pe 26 mai, a avut loc un referendum convocat de președintele României în care românii au decis, foarte clar, că nu se pot emite OUG în domeniul justiției”, a spus Orban.

Pașii constituționali

Potrivit articolului 103 din Constituție, candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului. „Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor”.

În cazul în care Guvernul nu este validat în Parlament, preşedinţii celor două camere îl informează de îndată pe preşedintele României, în vederea desemnării unui alt candidat pentru funcţia de prim-ministru.

Dacă Parlamentul respinge două propuneri de Guvern în termen de 60 de zile una de cealaltă, teoretic Legislativul poate fi dizolvat și organizate alegeri anticipate. Mai exact, potrivit articolului 89 din Constituţie, preşedintele „poate să dizolve Parlamentul, dacă acesta nu a acordat votul de încredere pentru formarea Guvernului în termen de 60 de zile de la prima solicitare şi numai după respingerea a cel puţin două solicitări de învestitură”.

Dar Parlamentul nu poate fi dizolvat, nici după respingerea a două propuneri de Guvern, decât dacă preşedintele României solicită expres acest lucru, după întrunirea condiţiilor constituţionale. Mai mult, potrivit Constituției, Parlamentul nu poate fi dizolvat decât o singură dată în cursul unui an şi nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României.

Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

26852 vizualizari

 • -14 (42 voturi)    
  Propun înlocuirea ficusului cu o dronă (Marţi, 15 octombrie 2019, 13:45)

  Shaolin [utilizator]

  E mai eficient așa. Se consumă mai puține resurse. Se fac economii la buget. Și se mai reduce din aparatul bugetar supra-dimensionat.

  Funcția domnului din figură poate fi la fel de bine preluată de purtătorul de cuvânt de la SRI.
  • +4 (18 voturi)    
   Parca Iohannis zicea ca azi avem guvernul întreg! (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:56)

   simplex1 [utilizator] i-a raspuns lui Shaolin

   Iohannis a jucat o cacialma. Dupa ce a promis un guvern pentru azi 15 Octombrie 2019, acum ne trezim ca doar l-a desemnat pe Ludovic Orban premier.
   Cine sunt miniștrii? Ce partide îl susțin pe Orban?

   Nu are cum sa fie funcțional un nou guvern înainte de 24 Noiembrie 2019 când se va ști sigur cine este noul președinte.

   Iohannis își bate joc. Zice ca el și-a făcut datoria. A desemnat prim ministrul și acum nu îl mai interesează. Treaba lui cum își alege cabinetul și cum obține susținere în parlament. Este evident ca Ludovic Orban nu are nici o șansă sa fie acceptat de senat și camera. Nimeni nu îl dorește premier, nici măcar Klaus Iohannis.
   • +1 (3 voturi)    
    asa e can' te grabesti, mai uiti :-) (Marţi, 15 octombrie 2019, 20:15)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    "noul guvern trebuie instalat urgent” în condițiile în care fiecare zi în plus cu Cabinetul Dăncilă „este o zi pierdută pentru România”.
    din glasuiala inteleptului din palatu' cotrocenilor.
   • +1 (3 voturi)    
    Voturi (Marţi, 15 octombrie 2019, 20:36)

    florinos [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    Iohannis va pierde voturi dacă PNL nu va reuși sa facă un Guvern, vor dovedi ca sunt incapabili si ca nu aveau deloc un plan când au depus Moțiunea de Cenzura.
   • +1 (3 voturi)    
    Spui o minciuna. (Marţi, 15 octombrie 2019, 20:52)

    Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui simplex1

    Iohannis a promis ca desemneaza pe cineva pana marti. Nu un nou Guvern.
    Nu Presedintele formeaza Guverne ci Premierul + Parlamentul care aproba.
 • -2 (40 voturi)    
  s-a terminat weekendul? (Marţi, 15 octombrie 2019, 13:50)

  Je__ [utilizator]

  am crezut ca e inca in concediu
  • -4 (28 voturi)    
   rabdare, azi la ora 17.15 e in pat la somn (Marţi, 15 octombrie 2019, 14:20)

   linarel [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   pt el saptamana de lucru s-a terminat

   n-as gresi daca as spuna ca pt toata luna Octombrie a lucrat destul .... si il asteapta un somn binemeritat
   • -5 (27 voturi)    
    Omul trebuie sa se odihneasca (Marţi, 15 octombrie 2019, 15:37)

    Mihail. [utilizator] i-a raspuns lui linarel

    Il mai asteapta inca 5 ani de munca la Cotroceni.
    • 0 (10 voturi)    
     crezi ? dupa amorteala de succes de 5 ani (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:17)

     linarel [utilizator] i-a raspuns lui Mihail.

     daca urmeaza inca 5 ani de somn profund cu asta atunci mai bine emigram toti ........

     RO a ajuns o tara pierduta
     • +5 (9 voturi)    
      ehh (Marţi, 15 octombrie 2019, 18:47)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Voi chiar ar fi recomandabil sa parasiti Romania. Va asteapta acasa mamele si sotiile, i Siberia.
     • +2 (4 voturi)    
      ehh (Marţi, 15 octombrie 2019, 18:47)

      transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui linarel

      Voi chiar ar fi recomandabil sa parasiti Romania. Va asteapta acasa mamele si sotiile, i Siberia.
  • +3 (31 voturi)    
   a revenit in Bucuresti ieri pe la 3 (Marţi, 15 octombrie 2019, 14:23)

   cucuveaua mov [utilizator] i-a raspuns lui Je__

   gestionau traficul baietii de la rutiera pe iuliu maniu de la centura pana la cotroceni
   • -6 (18 voturi)    
    si cica nu-i plac politistii! (Marţi, 15 octombrie 2019, 16:22)

    kingdavidhotel(banat pentru adevar?) [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    ehe, cum ar mai merge el?!
   • +3 (5 voturi)    
    Pentru ca aerul e foarte poluat in zona Cotroceni (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:31)

    D-or [utilizator] i-a raspuns lui cucuveaua mov

    Si nu are puterea necesara pentru a ataca aceasta problema.

    Nu este decit un Presedinte, nu un magnat al pacurii si al energiei.
    Aceia au puterea si ne omoara nestingheriti.
 • +27 (43 voturi)    
  Confuzie la Washington (Marţi, 15 octombrie 2019, 14:11)

  Tescovin [utilizator]

  Cum o să le mai explicăm americanilor că capitala României e Bucureștiul iar a Ungariei e Budapesta, și nu invers, în timp ce PM-ul Ungariei e Orbán, iar al României Orban, și nu invers ?!
  • +7 (11 voturi)    
   Cui ii pasa (Marţi, 15 octombrie 2019, 18:32)

   MakeRoGreatAgain [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

   Daca Romania nu era condusa de 30 de ani de aceeasi clica FSN/PSD/PD(L)/PNL/ALDE, Romania poate era la nivelul Portgaliei sau chiar al Spaniei.

   Dar asa, suntem la coada Europei. De ce? Pentru ca clica a trebuit sa se imbogateasca cu multe milioane de euro.

   Ce e mai trist e ca, vezi o gramada de indivizi trompeta, ingusti la minte, care le canta in struna la clica securista. Se bucura amaratii de cateva mii de RON pe luna cu care i-a cumparat clica securista, lucrand la stat nefacand nimic.
   • +9 (9 voturi)    
    Acesti indivizi trompeta (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:14)

    soundtrack [utilizator] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

    ar pieri pe loc intr-un mediu competitional. Ei n-au nicio meserie si se tem rau de tot de munca. Pasiunea lor e bugetul altora si scopul vietii lor e sa paraziteze. Ei se numesc comunisti!!!
    • -1 (5 voturi)    
     Trei comentarii la obiect in serie (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:39)

     VictorS [utilizator] i-a raspuns lui soundtrack

     Un record pentru comentatorii Hotnews.

     Din pacate, Johanis a gresit. Trebuia un guvern de tehnocrati.

     Norocul lui Johanis (sa speram ca noroc) e ca nu are nici un contracandidat decent.
     Sigur, si ca el este un presedinte decent.

     Dar astazi m-a dezamagit.
     Orban este pe minus, nici macar PNListii nu il inghit pe misoginul sef, pe mana moarta Orban, talciocarul de weekend.
     Pacat.

     Pe de alta parte, PNL ne va arata 'valoare', isi va etala marile 'calitati'.
   • +1 (1 vot)    
    de acord cu conducerea Romaniei (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:42)

    AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui MakeRoGreatAgain

    Numai ca doar daca Portugalia se oprea din dezvoltare acum 30 de ani poate era ajunsa din urma de Romania.
    In ceea ce priveste clica nu inteleg cine i-a votat din nou si din nou. Ba de multe ori in loc sa se voteze raul cel mai mic s-a votat pe ala mai mare si uite asa s-a ajuns la madam Veorica.
  • 0 (2 voturi)    
   E simplu (Marţi, 15 octombrie 2019, 21:12)

   Rahan5 [utilizator] i-a raspuns lui Tescovin

   Afla ei si fara sa le spui tu ca la Budapesta e un premier cu tata maghiar si cu mama tiganca (gypsy in SUA). Iar in Bucuresti un Ludovic Orban, candidat la Premier, cu tatal secui si mama maghiara.

   Mai sunt cazuri de confuzie in Romania:
   Una este actrita Stela Popescu, rusoaica (seamana cu Grapini) nascuta in Basarabia si altul e Mitica Popescu actorul, roman, nascut la Bucuresti.
 • -5 (31 voturi)    
  Mdeah... (Marţi, 15 octombrie 2019, 14:15)

  Nea Hoisan [utilizator]

  La postu de radio local din Patarlagele deja se stie ca prim-sinistru va fi Onea iar adjunctu Portocala...
 • -7 (31 voturi)    
  in sfarsit (Marţi, 15 octombrie 2019, 14:37)

  mpx [utilizator]

  si-a pus 'guvernul meu'
 • +8 (12 voturi)    
  din lac in putz (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:10)

  Itsoc [utilizator]

  de la proasta nationala la betivul national.
  de la guvernul rosu mafiot la cel galben mafiot.

  anticipate? pai de ce? asta ar avantaja USR si nimeni din vechea garda nu vrea asta.

  noi sa fim sanatosi, cu planta prezidentiala si cu betivul national inainte!
 • +3 (11 voturi)    
  deci uDMR si aLDE (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:10)

  liviu_ [utilizator]

  jeguri pana la capat!

  alde merge impotriva UE
  udmr merge impotriva democratiei

  sper ca la urmatoarele alegeri partidele astea sa fie o amintire!
  • +4 (4 voturi)    
   Wishful thinking (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:40)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui liviu_

   UDMR este o rusine pentru toti cetatenii romani de etnie maghiara.
 • +8 (8 voturi)    
  va trece acest guvern? (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:14)

  mike_the_hunter [utilizator]

  Va trece acest guvern? Partidele din opozitie nu se inteleg intre ele, motiunea a trecut doar cu +8 voturi.
  Nu stie nimeni ce se va intampla la investitura guvernului Orban.Poate sa cada prima data. A doua oara nu stie nimeni....
  • +2 (4 voturi)    
   Sper ca nu (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:42)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui mike_the_hunter

   SIncer, ma zbat sa vad diferentele pozitive dintre Orban si Ponta.

   Are cineva inspiratie?
   • +3 (5 voturi)    
    prin 2009, (Marţi, 15 octombrie 2019, 20:10)

    nash pandelica [utilizator] i-a raspuns lui VictorS

    in campanie, erau unul langa altul, cu kkrau alaturi, facand campanie pt. jeoana, cel cu sauna lui vintu.
    si le statea bine in rosu, erau ca fratii !!
    dupa care au legalizat fratia de cruce intr'u usl'am.
    a schimbat geaca cu una galbena si acum umbla cu cioara vopsita.
    • 0 (0 voturi)    
     astea erau asemanarile (Miercuri, 16 octombrie 2019, 12:11)

     VictorS [utilizator] i-a raspuns lui nash pandelica

     inca ma chinuiesc sa gasesc difentele.
 • +1 (5 voturi)    
  Toate bune si frumoase..... (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:18)

  gigiN [utilizator]

  ...intentiile lui Orban si ale PNL-ului,dar sunt curios cu ce bani se vor pune in practica intentiile,din moment ce peste 60 % din buget reprezinta salariile si pensile (in primul rand cele multe si "nesimtite") !!!
  • 0 (4 voturi)    
   intentiile bune si frumoase (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:43)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

   de a baga la baietii din spate (remember PDL, mafia portocalia, partidul muma al lui Dragnea?) niste combinatii.

   Deh, foame mare, vine criza.
   Bate saua cat mai sunt oameni in tara.
 • -2 (6 voturi)    
  ... ce inghesuiala ..... (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:22)

  cbogdan [utilizator]

  Ce inghesuiala de comentarii negativ - PSD-iste. Dancila a pus cronometrul in functiune - cine intarzie ia "bataita" ?
  • +3 (3 voturi)    
   anti PNL este pro PSD? (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:45)

   VictorS [utilizator] i-a raspuns lui cbogdan

   faci o confuzie.

   Orban prim ministru este o veste buna pentru PSD, principalul partid de opozitie se va face de cacao la nitel national in regim de urgenta.
 • -1 (7 voturi)    
  oaileu... (Marţi, 15 octombrie 2019, 17:23)

  Incomod3 [utilizator]

  popcorn si bere, ca incepe distractia...
  • 0 (0 voturi)    
   da, inco, pardon Antenel3 (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:43)

   AliKimiku [utilizator] i-a raspuns lui Incomod3

   Incepe distractia anticipatelor
   • 0 (0 voturi)    
    Da, sigur (Miercuri, 16 octombrie 2019, 12:47)

    Incomod3 [utilizator] i-a raspuns lui AliKimiku

    asteapta tu mult si bine, alegeri anticipate... in visele tale umede :)
 • +4 (4 voturi)    
  Printre prioritati....nimic despre justitie (Marţi, 15 octombrie 2019, 18:01)

  banel [utilizator]

  Si nici despre primari in doua tururi...ce surpriza, fix ce au cerut UDMR si ALDE. Se anunta
 • +3 (11 voturi)    
  Johannis a facut rocada, schimba toanta cu (Marţi, 15 octombrie 2019, 18:06)

  __alex__ [utilizator]

  gogomanul. Trista tara.
 • +8 (10 voturi)    
  intrebare (Marţi, 15 octombrie 2019, 18:24)

  Soranna [utilizator]

  Daca parlamentul nu poate fi dizolvat în ultimele 6 luni ale mandatului Preşedintelui României, cum cere Barna alegeri anticipate imediat? Pe baza de ce?
  Intreb, ca chiar nu inteleg, fara nici o critica etc. :)
  • +1 (1 vot)    
   Simplu (Miercuri, 16 octombrie 2019, 11:54)

   JustinCase [utilizator] i-a raspuns lui Soranna

   Imediat ce Constitutia va permite.
   • +1 (1 vot)    
    . (Miercuri, 16 octombrie 2019, 21:44)

    Soranna [utilizator] i-a raspuns lui JustinCase

    Ok, deci dupa alegerile prezidentiale, exact ce a vrea si Iohannis. De fapt sunt de acord unul cu celalalt, nu pricep pe ce se contrazic :)
  • -2 (2 voturi)    
   Simplu (Miercuri, 16 octombrie 2019, 12:46)

   Incomod3 [utilizator] i-a raspuns lui Soranna

   pe baza de abureala... unor analfabeti functional , adolescenti intarziati sau nematurizati, le poti spune orice, ca ei te cred... taranii aia care voteaza psd-ul si babele alea care merg la parascheva, au mult mai mult bun simt si experienta de viata decat pacalicii astia :)
 • 0 (10 voturi)    
  4 zile (Marţi, 15 octombrie 2019, 18:45)

  Scarface1000 [utilizator]

  mda...de parca era o surpriza

  4 zile i-a robotului sa-l desemneze pe Ludovic al 3-lea ... desi toti stiam ca pe el il va desemna... dezastru
 • +2 (10 voturi)    
  Un favor facut PSD (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:03)

  galeo [utilizator]

  Iohannis a facut un mare serviciu PSD numindu-l pe Orban premier.

  PSD a fost resuscitat de Iohannis...

  Cea mai geniala mutara a PSD sa isi dea jos guvernul si sa lase PNL la guvernare sa se faca de rahat.
  • +1 (5 voturi)    
   hehe (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:50)

   transpenibilus [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   Da ce densitate de specialisti aveti in Kiseleff 6!
   Problema e ca vecinii de la Kiseleff 10 o sa ia 14% luna viitoare, 4 % la parlamentare si pa, vor fi istorie.
  • +1 (3 voturi)    
   SIJJ (Marţi, 15 octombrie 2019, 21:45)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui galeo

   DESFiINTAT . Florea aara din magistratura. HOTII LA PUSCARIE. Altminteri degeaba e tot taraboiul.
 • +4 (10 voturi)    
  PNL = USL + PDL (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:22)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Mafia albastra + mafia postoalie
 • +3 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Marţi, 15 octombrie 2019, 19:56)

  [anonim]

 • -3 (3 voturi)    
  haide Sica mandolica' (Marţi, 15 octombrie 2019, 20:07)

  middle_brick [utilizator]

  hai stimabile arata-ne ce poti vreau un guvern cu nume sonore de o excelenta aparte precum Turcan, Gorghiu. S-a dat strigarea in tara si s-a activat baroneala PNL se simte miros de ciolan. PNL=PSD aceasi mizerie. anticipate baieti, anticipate.. hai curaj!
 • -2 (6 voturi)    
  Lodovic Vioricul Docilul (Marţi, 15 octombrie 2019, 22:09)

  ww [utilizator]

  Un alt politician sters, ratat, o nulitate fara viitor, deci un nou "sacrificat" si vrednic continuator al initiativelor incepute de toanta care l-a precedat. Pana la transformarea deplina a românilor in iobagi ar mai fi cateva masuri de luat, mai ales in legislatia muncii.
  Nu mi-l pot aminti decat in pozitia de slugoi de casa al tandemului Patriciu-Voiculescu. Alaturi de Crin Antonescu, Norica Nicolai si Tariceanu, era vesnic la televiziunile Varanului, fiind unul dintre cei mai inversunati critici ai reformelor initiate de Macovei si Basescu.
  Scapat numai el (si cu cei care ii trag sforile) stie cum din ghearele DNA, nu trebuie sa mire pe nimeni ca printre prioritatile sale nu se numara in niciun caz relansarea si intarirea luptei anticoruptie sau vreo reforma cu impact major in justitie.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by