Liviu Dragnea a formulat apel față de decizia Tribunalului București de confirmare a noii conduceri PSD, stabilite la Congres, informează Mediafax. Dosarul este pe rolul Curții de Apel București, iar până în prezent nu a fost stabilit un termen de judecată.

Liviu DragneaFoto: Digi 24

Dragnea a formulat apel la decizia Tribunalului București prin care a respins, în data de 9 august, cererea de intervenţie depusă de fostul lider al partidului referitoare la deciziile de la Congresul PSD, confirmând astfel noua conducere social democrată.

În sesizarea depusă la fond, fostul lider invoca chiar dizolvarea formaţiunii. Concret, Tribunalul București a admis cererea PSD, a încuviinţat modificările de statut şi a respins toate cererile de intervenţie, printre acestea numărându-se şi cea a fostului lider PSD Liviu Dragnea.

Astfel, apelul a fost formulat la Curtea de Apel București, iar dosarul are drept obiect „partide politice modificări acte constitutive - statut - organe de conducere”. Pînă în prezent nu a fost stabilit un termen de judecată.

Surse judiciare au declarat pentru Mediafax că fostul lider PSD Liviu Dragnea a susţinut, în cererea de intervenţie depusă la Tribunalul Bucureşti prin intermediul avocaţilor săi, că având în vedere că prin decizia sa de condamnare la 3 ani şi 6 luni de închisoare, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a statuat şi că Adriana Botorogeanu şi Anisa Stoica, cele două angajate ale Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (D.G.A.S.P.C.) Teleorman, au comis fraudă lucrând de fapt la PSD Teleorman, sunt create premisele care duc la concluzia că organizaţia de partid PSD Teleorman trebuie dizolvată, dizolvarea constituind modificare de statut, modificare care trebuie astfel comunicată Tribunalului Bucureşti.

Cealaltă situaţie juridică care a fost invocată de liderul PSD în sesizare este cea potrivit căreia, dacă PSD nu a procedat la dizolvarea filialei de Teleorman şi pe 29 iunie 2019 au participat la Congres inclusiv membri ai filialei PSD Teleorman care au votat modificările de statut, formaţiunea politică se regăseşte în ipoteza juridică în care conduita „PSD Central echivalează cu însuşirea actului ilegal comis de organizaţia PSD Teleorman” între 7 iulie 2006 şi 18 decembrie 2012, „ceea ce duce chiar la dizolvarea partidului politic PSD însuşi”, au explicat pentru Mediafax sursele citate, la acel moment.

Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova, începând cu 27 mai, unde ispăşeşte o pedeapsă de 3 ani şi 6 luni de închisoare în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman.

Citește pe acest subiect:

Dragnea intervine în dosarul în care PSD cere validarea noii conduceri a partidului / Tribunalul București urmează să se pronunțe

Codrin Ștefănescu, după ce Dragnea a contestat alegerea lui Dăncilă la șefia PSD: Nu e vorba de vreo răzbunare a lui Dragnea. E un demers în interesul legii

Conținutul cererii lui Liviu Dragnea: Conduita PSD Central echivalează cu însușirea actului ilegal comis de organizația Teleorman. Duce chiar la dizolvarea partidului

Instanța a respins solicitarea lui Liviu Dragnea în dosarul în care PSD a cerut înregistrarea noii conduceri a partidului