Codrin Ștefănescu, înlăturat din funcția de secretar general al PSD după încarcerarea lui Liviu Dragnea, susține că demersul lui Dragnea de a contesta în instanță noua conducere a partidului nu înseamnă "vreo răzbunare", ci este unul "în interesul legii”.

HotNews.roFoto: Hotnews

Codrin Ștefănescu a comentat la Antena 3 demersul fostului lider al PSD Liviu Dragnea, care a depus în instanță o cerere de intervenție pentru anularea alegerii Vioricăi Dăncilă în funcția de președinte al PSD și a lui Mihai Fifor în cea de secretar general, la Congresul PSD din 29 iunie.

"Aici nu e vorba de nicio lovitură sau de vreo răzbunare a lui Dragnea. Avem de-a face cu un demers în interesul legii și al clientului, în condițiile următoare: pentru noi, cei din PSD, pentru simpatizanții noștri, pentru electorat, toată lumea știe că Liviu Dragnea este condamnat politic. În acest dosar, avocații trebuie să facă tot ceea ce este legal și constituțional în interesul clientului lor. Acest demers vine pe baza unor legi care sunt în vigoare și nu are de-a face cu chestiuni legate de partid. Aici nu e atacat Congresul, Viorica Dăncilă sau Fifor. E o procedură prin care DNA și Ministerul Public au făcut această execuție. Aici vorbim probabil despre o revizuire a dosarului. Demersul avocaților nu are de-a face cu PSD”, a susținut Codrin Ștefănescu.

Tribunalul București judecă joi o cerere de intervenție formulată de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, în dosarul în care PSD a solicitat instanței înregistrarea în Registrul partidelor politice a noii conduceri a partidului, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătoarea Laura Radu. Potrivit stiripesurse.ro, Liviu Dragnea a cerut anularea alegerii Vioricăi Dăncilă și a lui Mihai Fifor la Congresul PSD în funcțiile de președinte, respectiv secretar general PSD.