Tribunalul București judecă o cerere de intervenție formulată de fostul lider al PSD Liviu Dragnea, în dosarul în care PSD a solicitat instanței înregistrarea în Registrul partidelor politice a noii conduceri a partidului, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătoarea Laura Radu. Instanța a rămas în pronunțare pentru vineri.

Foto:

UPDATE 19.39 Flavia Teodosiu, avocata lui Liviu Dragnea, a declarat, joi, la ieșirea de la Tribunalul București, că nu a susținut că alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD ar fi ilegală, refuzând să dea mai multe detalii despre sesizarea fostului președinte PSD, care vizează deciziile luate la Congresul PSD.

"Nu am de unde să știu (dacă Liviu Dragnea va avea câștig de cauză -n.r.). Nu asta am susținut (că ar fi ilegală alegerea Vioricăi Dăncilă în fruntea PSD -n.r.) și nici nu am ce să susțin aici, la dumneavoastră. (Liviu Dragnea -n.r.) așa a făcut, așa a considerat. Nu am un mandat să fac declarații", a declarat avocata lui Liviu Dragnea, la ieșirea de la Tribunalul București.

Flavia Teodosiu a refuzat să explice dacă sesizarea depusă de Liviu Dragnea vizează alegerea noii conduceri PSD sau altceva.

UPDATE 19.12. Instanța a rămas în pronunțare pentru vineri, a declarat pentru HotNews.ro purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătoarea Laura Radu.

Tribunalul București are pe rol cererea PSD de înscriere în Registrul partidelor politice a noii conduceri a partidului, aleasă la Congresul din 29 iunie, după încarcerarea lui Liviu Dragnea.

Purtătorul de cuvânt al Tribunalului, judecătoarea Laura Radu, a declarat pentru HotNews.ro că în cadrul acestui dosar au fost făcute două cereri de intervenție, dintre care una formulată de Liviu Dragnea. Ședința de judecată a început la ora 14.00, dar a fost suspendată din cauza unor "probleme de timbraj" legate de cea de a doua cerere de intervenție.

Solicitarea lui Liviu Dragnea a fost declarată admisibilă, iar ședința de judecată a fost reluată la ora 17.00.

Potrivit știripesurse.ro, Liviu Dragnea ar fi cerut respingerea solicitării de înscriere în Registrul partidelor politice a rezultatului alegerii ca președinte al PSD a Vioricăi Dăncilă, "pe motiv de ilegalitate și nestatuaritate a alegerii, datorită faptului că alegerea sa ca președinte al PSD s-a făcut de către delegații la Congresul PSD din 29 iunie în baza modificărilor de Statut votat tot în acel congres, dar neînscrise la Tribunalul București". De asemenea, Liviu Dragnea ar fi cerut respingerea solicitării de înscriere în Registrul partidelor politice a rezultatului alegerii ca secretar general al PSD a lui Mihai Fifor.

Viorica Dăncilă a fost aleasă preşedinte al PSD la Congresul extraordinar al partidului din 29 iunie, la care a fost modificat și statutul PSD. Eugen Teodorovici a fost ales preşedinte executiv, iar Mihai Fifor, secretar general. Potrivit Legii partidelor politice, modificarea statutului sau a programului unui partid poate avea loc în condiţiile prevăzute de statut. Orice modificare se comunică Tribunalului Bucureşti în termen de 30 de zile de la data adoptării. Solicitarea PSD la Tribunalul Bucureşti a fost înregistrată în 3 iulie, iar în 22 iulie a fost amânată pentru afişarea cererii. Conform legii, cererea de înregistrare se afişează la sediul Tribunalului Bucureşti timp de 15 zile.

Liviu Dragnea este încarcerat la Penitenciarul Rahova din 27 mai, când a fost condamnat definitiv de Înalta Curte de Casație și Justiție la trei ani și jumătate de închisoare în procesul privind angajările fictive de la Direcția pentru Protecția Copilului Teleorman. Fostul lider al PSD mai are o condamnare definitivă de doi ani de închisoare cu suspendare, primită în aprilie 2016 în dosarul Referendumului. De asemenea, Dragnea este urmărit penal în dosarul Tel Drum.

În 22 iulie, Liviu Dragnea a dat în judecată Inspecția Judiciară. Surse judiciare declarau pentru HotNews.ro că Dragnea contestă o rezoluție a Inspecției Judiciare care i-a clasat o plângere privindu-i pe procurorii ce instrumentează dosarul Tel Drum. Procesul deschis de Liviu Dragnea a fost înregistrat la Curtea de Apel București, Secţia a VIII-a contencios administrativ şi fiscal.