Ministrul interimar de Interne Mihai Fifor susține că guvernul PSD "pleacă mâine" dacă trece o moțiune de cenzură, dar se declară convins că moțiunea nu trece. El spune că partidele din opoziție "se cotonogesc între ele" și nici nu vor să preia guvernarea, punând celorlalți condiții imposibil de îndeplinit, ca nu cumva să treacă o moțiune.

HotNews.roFoto: Hotnews

Fifor, secretar general al PSD și un apropiat al Vioricăi Dăncilă, îl atacă din nou pe șeful statului și spune că România merge mai bine când "candidatul" Iohannis este în concediu.

"În rarele momente în care vine la Cotroceni face numai lucruri rele: blochează legi, blochează guvernul, atacă orbește pe toată lumea, aruncă petarde în spațiul public pentru a produce panică în societate, asa cum a făcut si aseară, când a încercat din nou să induca în spatiul public ideea că Guvernul nu va mai putea plăti pensii și salarii. Se vor plăti și pensiile, și salariile, in ciuda opozitiei dumneavoastra, domnule Iohannis!", afirmă Fifor.

Despre partidele de opoziție, liderul PSD afirmă că "se cotonogesc între ele și nu sunt în stare să formeze o majoritate, darămite să conducă țara".

"Nici nu vor acest lucru, de altminteri! Pun celorlalți condiții imposibil de îndeplinit, ca nu cumva să treacă o moțiune! Deci este fals că PSD se agață de guvernare. Plecăm mâine dacă trece o moțiune de cenzură și vine cineva care să asigure funcționarea României. Dar nu trece pentru că nu există o alternativă și nu avem un președinte mediator, care să rezolve această criză politică, adaugă Fifor, într-o postare pe Facebook".

Președintele Iohannis a respins joi miniștrii interimari propuși de premier după plecarea ALDE de la guvernare și o trimite pe Viorica Dăncilă să-și legitimeze Guvernul prin votul Parlamentului.

"PSD e responsabil faţă de guvernarea României. Această criză de care sunt vinovaţi PSD şi toţi aliaţii lor tinde să aibă consecinţe din ce în ce mai grave, care vor fi resimţite de toţi cetăţenii. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguieli pe funcţii nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin, ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari”, a spus Iohannis.

După refuzul președintelui de a numi ministrii interimari propuși după ieșirea ALDE de la guvernare, Viorica Dăncilă l-a acuzat pe Iohannis de abuz de putere.