​Viorica Dăncilă îl acuză pe Klaus Iohannis de abuz de putere, după refuzul președintelui de a numi ministrii interimari propuși după ieșirea ALDE de la guvernare. ​

DancilaFoto: Captura video

„Îi transmit domnului Klaus Iohannis că cetățenii încă așteaptă explicații cu privire la motivul pentru care încalcă repetat Constituția. Toți vrem să înțelegem de ce actualul șef al statului face un abuz de putere și continuă blocarea activității Guvernului, deși majoritatea constituționaliștilor îi transmit că interpretează electoral Legea fundamentală”, a scris premierul, joi seară, pe Facebook.

Dăncilă îi întoarce acuzațiile lui Iohannis, susținând că președintele este cel care alimentează criza, și nu PSD.

„Candidatul Iohannis vorbește despre obligațiile premierului, dar nu se achită de propriile obligații. În schimb, se antepronunță în numele Curții Constituționale, în numele Parlamentului, și chiar în numele Guvernului. Ne dovedește încă o dată visul său de a fi “președintele-stat””, a adăugat ea.

De asemenea, Dăncilă îl acuză pe președinte că a comis „un act grav de iresponsibilitate și un atentat la liniștea și siguranța” românilor când a vorbit despre posibilitatea ca oamenii să aibă întârzieri la plata pensiilor și salariilor dacă actuala griză continuă. „ Încercarea acestuia de a-i speria pe oameni și a crea panică în societate este de un cinism incalificabil”, a mai spus Dăncilă.

Președintele Iohannis a respins joi miniștrii interimari propuși de premier după plecarea ALDE de la guvernare și a trimis-o pe Viorica Dăncilă să-și legitimeze Guvernul prin votul Parlamentului.

„PSD e responsabil faţă de guvernarea României. Această criză de care sunt vinovaţi PSD şi toţi aliaţii lor tinde să aibă consecinţe din ce în ce mai grave, care vor fi resimţite de toţi cetăţenii. Conflictele din coaliţia de guvernare, disperarea PSD de a rămâne la putere, luptele interne şi târguieli pe funcţii nu au nicio legătură cu agenda reală a românilor. Eu nu girez sub nicio formă un astfel de joc politic meschin, ca atare resping categoric propunerile înaintate pentru miniştrii interimari”, a spus Iohannis.

Șeful statului i-a cerut premierului să meargă în Parlament să obțină votul pentru remaniere.