Victor Ponta spune ironic că și-a descoperit o mulțime de "prieteni îngrijorați" de soarta lui după anunțul privind o alianță politică ALDE - Pro România și că majoritatea nu au înţeles nimic. El afirmă că alianța cu formațiunea lui Tăriceanu este realizabilă dacă ALDE nu mai susține actuala formulă de guvernare, că propunerea sa de schimbare a Guvernului actual este "singura acțiune concretă și pragmatică din această vară", în timp ce "toți strigătorii de la USR și susținătorii lor vor în realitate să rămână Guvernul Dăncilă".

HotNews.roFoto: Hotnews

”Ieri mi-am descoperit o mulţime de «prieteni» - toţi îngrijoraţi de viitorul meu: Băsescu, Barna, Lăzăroiu! Chiar şi înfierbântatul Andrei C ( liderul revoluţionar al “Barna-jugend”) vrea să mă salveze - toţi îmi dau sfaturi! Pot să explic de fapt ce au înţeles toţi cei care au sărit ca arşii (majoritatea nu au înţeles nimic)”, a scris Victor Ponta, pe Facebook.

El susţine că majoritatea politicienilor ar vrea rămânerea Guvernului Dăncilă, "pentru ca ei să beneficieze politic de pe urma disperării şi indignării publice".

În mesajul postat joi, Ponta mai transmite condiția sa pentru o alianță cu partidul lui Tăriceanu: ALDE să nu mai susțină actuala formulă de guvernare.

Explicațiile lui Victor Ponta:

  • "1. Propunerea mea de ieri de schimbare a Guvernului actual și a Programului de guvernare “Dragnea-Vâlcov” este singura acțiune concretă și pragmatică din această vară ( propunerea este și realizabilă dacă ALDE nu mai susține actuala formulă)
  • 2. Toți “strigătorii” de la USR și susținătorii lor din țară și din străinătate vor în realitate să rămână Guvernul “Dăncilă”- așa au un sac de box în care să dea mereu și ei scapă de asumarea guvernării ( că să nu se facă de râs ca în 2016)
  • 3. O guvernare ca cea de azi îi asigură lui Barna prezența în turul doi și bătălia cu Iohannis ( Viorică Dăncilă nu are nicio șansă să ajungă în turul doi conducând un Guvern și un partid care, în fond, nu s-a schimbat deloc față de perioada lui Dragnea)
  • 4. Toți acești indivizi preferă (în mod iresponsabil - după părerea mea) să lase România să fie distrusă total din punct de vedere economic și bugetar -ceea ce se întâmplă prin aberațiile și minciunile pe care le primim în fiecare zi de la Ministerul de Finanțe / după care ei vor beneficia de disperarea și indignarea publică pentru a prelua țara ca în 2010 - chiar dacă asta înseamnă să preiei o țara distrusă și încă o generație irosită.
  • 5. La ProRomania avem capacitate profesională ( prin oamenii care au guvernat bine în 2012-2015) + 30 parlamentari + legitimitatea votului din 26 Mai + experiență de a discuta și a implementa proiecte de guvernare de succes ! Adică exact ce nu au nici PSD, dar nici PNL și USR! Și ei știu asta -și sunt panicați să nu se vadă această realitate!".

Călin Popescu Tăriceanu a anunțat miercuri, pe Facebook, o alianță politică cu Pro România, condusă de Victor Ponta. Inițial, șeful ALDE a anunțat că decizia a fost luată, însă a revenit apoi susținând că este vorba despre discuții. Reacția sa a venit după ce Victor Ponta a scris pe Facebook că s-au făcut progrese în discuțiile cu Tăriceanu, dar nu s-au luat decizii. Condiția lui Ponta: ieșirea ALDE de la guvernare.

CITEȘTE ȘI: Culisele negocierilor ALDE-PRO România. Ce urmărește Tăriceanu și ce planuri are Viorica Dăncilă