Polițiștii și procurorii s-au întors miercuri dimineață pentru a șasea zi de percheziții la locuința din Caracal a lui Gheorghe Dincă, bărbatul care a recunoscut că le-a ucis pe Alexandra Măceșanu și Luiza Melencu. În ultimele două zile, anchetatorii au făcut verificări și la marginea unei păduri unde Dincă a susținut că a aruncat trupul ars al Luizei, iar acolo au fost găsite fragmente osoase, dinți și cenușă. DIICOT a anunțat că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană.

Casa lui Gheorghe DincaFoto: Agerpres

UPDATE 11.17 Avocat: Am suspiciunea că probele din pădure nu au fost poziționate acolo de câteva luni

Avocatul Tonel Pop, care reprezintă familia Luizei, spune că are suspiciunea că probele găsite recent în pădurea de la lângă Caracal "nu au fost poziționate acolo de câteva luni”. Cenușa și oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească vegetația, spune el.

Întrebat, miercuri, la Caracal, dacă Gheorghe Dincă a dat explicații în privința grotelor de pe proprietatea sa, avocatul Tonel Pop a spus că a cerut atât în scris, cât și verbal aceste explicații, deoarece săpăturile ar costa foarte mult, iar Dincă ar trebui să spună unde să fie făcute, potrivit Mediafax.

Întrebat cum explică Dincă grotele, avocatul a răspuns: "Încă nu știm exact, nu am fost de față. El este foarte bine organizat, este alimentat cu sfaturi juridice”.

Referitor la dezvăluirile făcute de suspect, avocatul a afirmat: "E ca un joc de șah. Pur și simplu el joacă pe o tablă de șah și mută pionii, să vedem ce face cu regele. Cred că a vrut să dea șah-mat prin a doua dezvăluire, să găsească al doilea cadavru și dosarul să se închidă. Având două persoane dispărute, nu mai avem pe cine căuta, pentru că dacă iese ADN-ul ca fiind al Luizei și nu al Alexandrei, procurorii și poate și alți binevoitori vor zice ecuația este închisă, de ce să săpăm, de ce să spargem, de ce să ne coste 100 - 200.000 de euro, pe cine căutăm? Închidem. La revedere”.

Întrebat dacă este adevărat că există un zid proaspăt făcut în casa lui DIncă, avocatul a spus că sunt mai multe ziduri proaspete și tencuieli proaspete.

În plus, Tonel Pop a afirmat că nu i se pare în regulă că Parchetul a anunțat moartea Alexandrei în condițiile în care rezultatele erau preliminare, iar IML nu dăduse un raport final.

De asemenea, în privința probelor, Tonel spus a spus că cenușa și oasele erau aruncate pe iarbă, iar peste ele ar fi trebuit să crească iarba: „am această suspiciune, că acele probe nu au fost poziționate acolo de câteva luni de zile”.

Anchetatorii au mers și miercuri la casa lui Gheorghe Dincă, acolo unde el a susținut că le-a ucis pe Alexandra și Luiza și le-a incinerat trupurile. Cercetările au loc, ca de fiecare dată, în prezența lui Gheorghe Dincă, adus miercuri dimineață la fața locului.

În ultimele două zile, au fost făcute verificări atât în locuința lui Dincă, cât și la marginea unei păduri aflate pe drumul Caracal-București, unde bărbatul a susținut că ar fi aruncat trupul ars al Luizei.

Inițial, Gheorghe Dincă a susținut că a aruncat în Dunăre trupul Luizei Melencu, fata de 18 ani dispărută în luna aprilie. Luni, el le-a declarat anchetatorilor că ar fi ars trupul Luizei și i-a condus pe procurori la marginea unei păduri. Acolo, luni a fost găsit un sac cu fragmente osoase și cu cenușă. Bărbatul susține că ar fi ucis-o pe Luiza în casă, în aceeași zi în care a răpit-o, apoi i-ar fi incinerat trupul.

Marți, procurorii au descoperit noi fragmente osoase și dinți la marginea pădurii, iar după ce a fost cernută cenușa legiștii au concluzionat că resturile de fragmente osoase examinate sunt cu cea mai mare probabilitate de natură umană, a anunțat DIICOT.

De asemenea, marți în acest dosar au fost audiate mai multe persoane și au fost făcute percheziții informatice asupra unor medii de stocare (cele 3 telefoane mobile), la locuința lui Dincă, în prezența avocatului din oficiu al acestuia.

Miercuri se împlinesc exact două săptămâni de la dispariția Alexandrei Măceșanu, fata de 15 ani luată "la ocazie" de Gheorghe Dincă. În același mod a dispărut în luna aprilie și Luiza Melencu, de 18 ani. Suspectul, Gheorghe Dincă, a fost identificat abia vineri, 26 iulie, după ce Alexandra a sunat încă de joi, de trei ori, la 112 pentru a-și anunța răpirea.

Duminică, 28 iulie, după ce inițial a negat că le cunoștea pe cele două fete, Gheorghe Dincă le-a spus anchetatorilor că a ucis-o pe Alexandra și i-a ars trupul, declara procurorul șef adjunct al DIICOT Georgiana Hosu. Bărbatul le-a spus anchetatorilor că a procedat la fel și cu Luiza.

DIICOT a anunțat oficial, sâmbătă, 3 august, că în urma analizelor făcute de Institutul Național de Medicină Legală pe fragmentele osoase ridicate din casa lui Gheorghe Dincă a rezultat profilul genetic al unei singure persoane, respectiv al Alexandrei Măceșanu.