Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, susține că nu știa că Alexandra i-a indicat polițistului de la 112 numele cartierului în care era sechestrată. Mai mult, el spune că fata i-a indus în eroare prin informația că poarta casei este roșie. El a mai spus că, având în vedere ora la care a fost ucisă Alexandra, imediat după ce a fost suprinsă la 112, "oricum nu se mai putea face nimic".

Suspectul din CaracalFoto: Captura Digi 24

Nicolae Mirea, șeful demis al Poliției Caracal, a declarat luni seară, la România TV, că nu știa că Alexandra a dat numele cartierului în care se afla, pentru că nimeni nu i-a spus.

"Nimeni nu a venit să îmi spună mie asta. Oamenii erau toți în teren și numai prin telefon am vorbit cu ei, eu nu m-am dus la nimeni și nu a venit nimeni la mine să îmi spună asta. I-am coordonat prin telefon. Nu, am vorbit cu agentul meu de la Investigații criminale, care i-a luat telefonul de la ureche (celuilalt polițist – n.r.) și a vorbit la telefon cu fata. Nu a spus niciodată de Bold, că nu eram nebuni să căutăm într-un cartier la 2 kilometri distanță. (...) Prima dată când a sunat fata, am sunat pe numărul ăla și nu ne-a mai răspuns. Peste cam o jumătate de oră a sunat ea din nou. Nu știu dacă au sunat subordonații mei sau... atunci a apucat să le spună că vede un brad, vede un nuc, că sunt niște câini. Dar ne-a indus în eroare cu o poartă roșie, care nu era la drum”, a spus Mirea, citat de Mediafax.

"Când știu acuma tot, toate cercetările, rezultă clar că fata atunci când a vorbit cu noi cred că atunci a fost surprinsă la telefon și de atunci până am identificat noi locul, la 1.30 - 2 noaptea, când a venit DOS-ul și ne-a spus „Asta e”, nu ne mai supărăm că nu am intrat la 3 sau la.... Durerea e atat de mare încât vă dați seama, oricum nu mai puteam face.... Atunci nu aveam de unde să știm, dar acum știm. Îmi pare foarte rău că nu am putut face nimic pentru copilul ăsta”, a completat Mirea.

Viorel Florescu, polițistul care a vorbit cu Alexandra atunci când fata a sunat la 112, susține că nu a avut o "atitudine refractară", așa cum se menționează în raportul Ministerului de Interne, mai ales că ea plângea și suspina la telefon. Alexandra l-ar fi anunțat că este în cartierul Bold din Caracal, însă polițistul spune că nu știa despre ce este vorba pentru că ei, la dispecerat, nu știu zona Caracalului și că a întrebat-o pe fată dacă este în județul Olt.

CITEȘTE ȘI: Cum a reușit Alexandra să pună mâna pe telefon pentru a suna la 112. Agresorul era plecat la farmacie