Viorel Florescu, polițistul care a vorbit cu Alexandra atunci când fata a sunat la 112, susține că nu a avut o "atitudine refractară", așa cum se menționează în raportul Ministerului de Interne, mai ales că ea plângea și suspina la telefon. Alexandra l-ar fi anunțat că este în cartierul Bold din Caracal, însă polițistul spune că nu știa despre ce este vorba pentru că ei, la dispecerat, nu știu zona Caracalului și că a întrebat-o pe fată dacă este în județul Olt.

HotNews.roFoto: Hotnews

Într-o intervenție telefonică la România TV, luni seară, Florescu a susținut că nici vorbă să fi avut o "atitudine refractară", pentru că fata plângea și suspina.

"Din contră, i-am spus de nenumărate ori să stea liniștită că ajunge un echipaj de poliție acolo, la ea. (...) Am întrebat-o cum a ajuns acolo sau cum se află în zona respectivă. Noi, de la dispecerat, nu cunoaștem zona Caracalului. (...) Nu cunoaștem cum a zis ea: . Nu știam ce e acela Bold, de aia îmi aduc aminte că am întrebat-o: . Și atunci ea a zis: și mi-a citit de pe ea, numele, ce scria acolo”, a declarat Vasilică Florescu, citat de Mediafax.

Florescu a mai spus că fata a revenit și a precizat că nu a ajuns echipajul de poliție: "I-am zis că polițiștii probabil sunt pe drum, i-am zis să se liniștească în continuare”.

"A trecut prin foarte multe probleme, că e răpită și viol și mi-a mai spus că este și bătută. (...) Cunoaștem vocea omului, nu sunt de ieri, de azi. Nu am avut intentie sa nu iau in serios apelul fetei. Nu mă simt vinovat la treaba asta decât poate că... Am conlucrat cu cei de la judiciar, ne-am uitat pe hartă, ce activități au desfășurat cei de la Caracal”, a mai susținut polițistul care a stat de vorbă cu Alexandra, după ce aceasta a sunat de 3 ori din locuința lui Gheorghe Dincă, anunțând că a fost sechestrată.

Surse apropiate anchetei au precizat că în raportul Ministerului de Interne se arată că agentul de poliție cu care Alexandra a discutat atunci când a sunat la 112 ar fi avut o "atitudine refractară”, nu s-a implicat și nu i-a pus Alexandrei mai multe întrebări pentru a fi identificat mai ușor locul în care aceasta era sechestrată. Mai mult, agentul nu a consiliat-o pa fată și nici nu i-a oferit sfaturi privind comportamentul pe care trebuia să îl aibă în situația în care se afla, până la sosirea echipajelor de poliție, arată aceleași surse.

Citește și:

Un polițist i-a spus Alexandrei să „nu mai țină linia ocupată

„Același polițist, după o oră de la această discuție, a sunat la STS să întrebe cum se face localizarea pentru că nu știa. Această conversație a durat circa 10 minute”, potrivit televiziunii de știri.

Prim-adjunct STS: Operatorul de poliție a deschis aplicația de localizare la peste o oră de la primul apel al Alexandrei la 112 / Au fost solicitări de a asigura sprijin privind utilizarea aplicației

Poliția a deschis aplicația de localizare la peste o oră de la primul apel al Alexandrei la 112, susține prim-adjunctul STS, generalul de brigadă Sorin Bălan.

„​Noi nu furnizăm adrese poştale pentru agenţiile specializate de intervenţie decât în situaţiile în care apelul la 112 este realizat de pe un telefon fix. Noi nu am furnizat cele trei adrese. Nici nu putem. Vreau să vă informez că informaţia de localizare preluată de la operatorii de telefonie mobilă este afişată într-un format grafic atât la operatorul STS, cât şi la toate celelalte agenţii, inclusiv la Poliţie. Nu am furnizat adrese. (...) Accesarea informaţiilor de localizare au fost disponibile în sistem de la primul apel - 11,05 - iar deschiderea aplicaţiei de localizare pentru prima dată la operatorul de la poliţie s-a realizat la 12,08. Au fost solicitări ale operatorului de la poliţie de a asigura sprijin privind utilizarea aplicaţiei de vizualizare a proiecţiei informaţiilor, ceea ce s-a şi realizat, (...) ultimul (sprijin - n.r.) fiind la 12,32”, a spus Bălan, la audierile din Parlament.

El a precizat că operatoarele STS, în urma solicitărilor Poliţiei, au iniţiat nouă apeluri pe telefonul victimei pentru a putea afla informaţii de localizare mai clare.

CITEȘTE ȘI: Cazul crimelor de la Caracal. Opt polițiști cercetați disciplinar / Parchetul, sesizat în cazul polițistului care a preluat apelul Alexandrei la 112