Controversatele modificări la Codurile penale sunt neconstituționale, a decis Curtea Constituțională după șapte amânări

de MH     HotNews.ro
Luni, 29 iulie 2019, 13:48 Actualitate | Esenţial


Valer Dorneanu, presedintele CCR
Foto: Agerpres
Controversatele modificări aduse de coaliția PSD-ALDE Codurilor penale sunt neconstituționale, astfel că actele normative se întorc din nou în Parlament, a decis luni, cu unanimitate Curtea Constituțională. Decizia a fost luată după șapte amânări și este pentru a doua oară când CCR declară neconstituționale modificarea legislației penale.

Judecătorii CCR au admis astfel sesizările de neconstituționalitate depuse de președintele Klaus Iohannis și de către partidele de opoziție asupra modificărilor aduse de Parlament Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

Iată mai jos comunicatul Curții:

„În ziua de 29 iulie 2019, Plenul Curții Constituționale, în cadrul controlului anterior promulgării, s-a pronunţat asupra următoarelor sesizări:

A. Sesizările privind Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum și a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, sesizări formulate de deputați aparținând Grupurilor parlamentare ale Partidului Național Liberal și Uniunii Salvați România, precum şi de Preşedintele României, asupra cărora Curtea Constituțională a dispus conexarea în ședința din 4 iulie 2019.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea pentru modificarea şi completarea Legii nr.286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr.78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, în ansamblul ei, este neconstituțională.

În acest sens, Curtea a reţinut, în esenţă, faptul că, în cadrul procesului de reexaminare a legii, Parlamentul nu a transpus în integralitate deciziile Curţii Constituţionale incidente în materie penală. Prin urmare, Curtea a constatat că legea criticată încalcă art.147 alin.(2) din Constituţie.

În cadrul considerentelor se vor detalia, în mod punctual, aspectele referitoare la deciziile Curţii Constituţionale care nu au fost transpuse în corpul legii criticate.

B. Sesizările privind Legea pentru modificarea și completarea Legii nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, sesizări formulate de un număr de 78 de deputați aparținând grupurilor parlamentare al Partidului Național Liberal și al Uniunii Salvați România, respectiv de Preşedintele României, asupra cărora Curtea Constituțională a dispus conexarea în ședința din 4 iulie 2019.

În urma deliberărilor, Curtea Constituțională, cu unanimitate de voturi, a admis obiecţia de neconstituţionalitate şi a constatat că Legea nr.135/2010 privind Codul de procedură penală, precum și pentru modificarea Legii nr.304/2004 privind organizarea judiciară, în ansamblul ei, este neconstituțională. Curtea a reţinut în esenţă că, în cadrul procesului de reexaminare a legii ca urmare a Deciziei Curții Constituționale nr.633 din 12 octombrie 2018, Parlamentul nu a respectat limitele procedurii de reexaminare și nu a transpus toate deciziile Curţii Constituţionale prin care s-a constatat, în cadrul controlului de constituționalitate a posteriori, neconstituționalitatea unor norme de procedură penală. Prin aceste motive, Curtea a constatat că legea supusă controlului încalcă art.147 alin.(2) din Constituţie.

Deciziile sunt definitive și general obligatorii și se comunică Președintelui României, președinților celor două Camere ale Parlamentului și prim-ministrului.”

Decizia este luată pe fondul cazului uciderii celor două fete din Caracal, care a scos la iveală ineficiența autorităților. Reprezentanții Asociației "Inițiativa pentru Justiție”, asociație a procurorilor condusă de către procurorul militar Bogdan Pârlog, cel care s-a autosesizat în cazul intervenției brutale a jandarmilor la manifestația din 10 august, și de Sorin Marian Lia, prim-procurorul Parchetului Corabia, avertiza asupra consecințelor acestor modificări nocive și prezenta efectele pe care acestea le-ar avea în procesul penal al suspectului din Caracal.

CITEȘTE ȘI: Care ar fi fost consecințele modofăcii Codurilor penale asupra cazului Caracal

Camera Deputaților a adoptat în 24 aprilie, ca for decizional, proiectele pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală. Proiectele au ajuns la vot în Cameră după ce Comisia Iordache a dat raport favorabil, în mare viteză. Modificarea Codurilor penale a reintrat în procedura parlamentară după ce PSD a eșuat în demersul de adoptare prin ordonanță de urgență, acesta fiind unul dintre reproșurile aduse fostului ministru al Justiției Tudorel Toader, care a fost, de altfel, schimbat din funcție.

Comisia Iordache a adoptat în mare viteză raportul pe cele două proiecte de modificare a Codului Penal și a Codului de procedură penală. Teoretic, este vorba de modificări cerute de Curtea Constituţională. Cele două legi, precum și proiectul de modificare a Legii 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție au fost atacate la Curtea Constituțională de către președintele Klaus Iohannis și de către PNL și USR.


Cele mai controversate modificări aduse Codurilor penale
 • Printre cele mai importante modificări se numără diminuarea termenelor de prescripţie a pedepselor. Termenele de prescripţie a răspunderii penale vor fi: 8 ani faţă de 10 ani în legea în vigoare, când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 10 ani, dar care nu depăşeşte 20 de ani; 6 ani în loc de 8 ani când legea prevede pentru infracţiunea săvârşită pedeapsa închisorii mai mare de 5 ani, dar care nu depăşeşte 10 ani. În raportul publicat în 10 iulie, GRECO avertiza că cele mai recente încercări ale autorităților române de a reduce termenele de prescripție pentru anumite infracțiuni de corupție, dacă sunt adoptate prin lege, vor submina în mod serios lupta împotriva corupției.
 • Abrogarea articolului referitor la neglijenţa în serviciu.
 • Introducerea unui termen de un an în care se poate face un denunţ. "Mituitorul nu se pedepseşte dacă denunţă fapta mai înainte ca organul de urmărire penală să fi fost sesizat cu privire la aceasta, dar nu mai târziu de un an de la data săvârşirii acesteia", se menţionează în proiect.
 • Interzicerea, în cursul urmăririi penale şi al judecării cauzei, a comunicărilor publice şi a declaraţiilor publice, precum şi furnizarea altor informaţii, direct sau indirect, provenind de la autorităţi publice referitoare la faptele şi persoanele ce fac obiectul acestor proceduri. Persoanele din cadrul autorităţilor publice nu se pot referi la persoanele suspectate sau inculpate ca şi cum acestea ar fi vinovate, decât în cazul în care există o hotărâre definitivă de condamnare cu privire la acele fapte.
 • Articolul 13/2 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție se abrogă. Ce prevedea acest articol: În cazul infracțiunilor de abuz în serviciu sau de uzurpare a funcției, dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit, limitele speciale ale pedepsei se majorează cu o treime. Condamnarea lui Liviu Dragnea, în primă instanță, în dosarul angajărilor fictive s-a făcut și în baza acestui articol. Abrogarea influențează și termenele de prescripție, care scad semnificativ.
 • Interzicerea comunicărilor publice din dosare în timpul urmăririi penale şi a judecării, dar şi obligaţia ca reţinutului să i se dea, la cerere, întregul material probator.
 • Un denunţător poate beneficia de reducerea limitei de pedeapsă doar dacă face denunțul în cel mult un an de la data la care a aflat despre săvârşirea infracţiunii.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

37160 vizualizari

 • +40 (48 voturi)    
  Aduceti feshtilele functionale la kiseleffzece (Luni, 29 iulie 2019, 13:49)

  un domn [utilizator]

  Romania TREBUIE curatzata de Ciuma Roshie !
  • -42 (58 voturi)    
   URA!Demisia Dancila, jos Johannis, BARNA presedint (Luni, 29 iulie 2019, 14:49)

   Miky60 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Gata, sa scapam de USL, sa pice guvernul psd-alde ciuma rosie, sa plece si Johannis care a fost pe blat cu psd!
   Sa il votam pe BARNA presedinte si sa vina USR-PLUS la guvernare cat mai repede!
   • +24 (34 voturi)    
    te am rugat (Luni, 29 iulie 2019, 15:03)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    sa lasi propaganda in Berna 30 de zile
    Atat !
    • +44 (48 voturi)    
     a trebuit sa fie ucise bestiual doua fete (Luni, 29 iulie 2019, 15:33)

     Poiana lui Occam [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     ca sa li se faca frica acestor javre de la curtea constitutionala.
     • +15 (21 voturi)    
      CCR e aleasa ilegal si antidemocratic (Luni, 29 iulie 2019, 16:29)

      Penalu [utilizator] i-a raspuns lui Poiana lui Occam

      Membrii ei sunt propusi de formatiunile din parlament. Deci sub control politic. Unde mai este separarea puterilor in stat? Mai ales ca CCR ar fi avut argumente ca modificarile SUNT constitutionale.
      Oare motivatia de astazi s-ar mai fi putut opoza si altor declaratii de constitutionalitate admise? Daca da, sa-i punem sa le revizuiasca pe toate si sa spuna daca s-ar aplica sau nu, si de ce. Sa munceasca pentru banii si favorurile pe care le primesc. Politruci nemernici.
   • +13 (17 voturi)    
    varza (Luni, 29 iulie 2019, 15:13)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Miky60

    Numele tau intreg este Miky Maus...Nu-ti fir rusinr sa-l scrii.
   • -12 (14 voturi)    
    Ciolos se (Luni, 29 iulie 2019, 20:50)

    Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui Miky60

    misca mai incet, in stilul Iohannis. De aceea si rezultatele lor sunt "0-0".
  • +11 (19 voturi)    
   @un domn,te bucuri de pomana din pacate ! (Luni, 29 iulie 2019, 15:11)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   Ne cunoastem demult asa ca stiu ca ai incredere in mine, stii cu cine tin, etc ! De fapt , daca modificarile vor fi "corelate" cu diversele hotarari ale CCR va insemna, eventual, ca se mentine neglijenta in serviciu, poate si marturia mincinoasa si cateva maruntisuri prin codul de procedura penala ! In rest marea majoritate a textelor macelarite de parlamentarii PSD-ALDE, vor ramane bine merci !

   PS. Din pacate Domnule , mare lucru nu se va schimba pana cand o noua putere nu va veni in Romania USR, PNL, PLUS si cam atat !
   • +3 (13 voturi)    
    ai feshtila acasa ? pubela cu zoaie ? (Luni, 29 iulie 2019, 15:20)

    un domn [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    hai cu ea la kiseleff zece sa incarcam Ciuma Roshie !
    • +7 (7 voturi)    
     @un domn, din pacate, CCR ii cearta (Luni, 29 iulie 2019, 17:01)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui un domn

     pe parlamentarii PSD-ALDE ca sunt puturosi si nu modifica articolul privind abuzul in serviciu, pe care CCR l-a aranjat dupa gustul si pohta ce au pohtit-o, adica : NICIDECUM NU SE FACE CEVA IN FOLOSUL NOSTRU CI TOT INTR-AL LOR ! PRIN ACEASTA HOTARARE NU AM CASTIGAT DECAT TIMP. SINGURUL AVANTAJ : SA TRAGA DE TIMP IOHANNIS CA SA SE MAI JUDECE NISTE DOSARE PENALE CU CORUPTI !
     PE DE ALTA PARTE, REVERSUL MEDALIEI DOSARELE SE INTORC INAPOI LA FOND DIN CAUZA PROBLEMEI COMPLETURILOR DE 3 SI DE 5 DE LA ICCJ. MAI BINE PT PENALI PT CA SE REIAU JUDECATILE DE LA ZERO, SI SE PRESCRIU FAPTELE !

     ps NE BUCURAM DE POMANA ! pENALII RAD DE NOI. nU VOM PUTEA REPARA DECAT PT VIITOR STRICACIUNILE, DOAR DACA IN LOCUL PSD-ALDE VIN POLITICIENI ONESTI !
   • +2 (12 voturi)    
    Ce cauta pnl in lista de partide reformatoare ? (Luni, 29 iulie 2019, 17:22)

    Kecske [utilizator] i-a raspuns lui Susufler0

    Usor mai uita lumea ca johannis a fost propus prim ministru de catre usl (psd+pnl). Ce asteptari aveti de la ei ?
    • +6 (8 voturi)    
     @Kecske, eu am asteptari mari de la USR (Luni, 29 iulie 2019, 20:00)

     Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Kecske

     PNL are insa procentele necesare pt ca PSD-ALDE sa ajunga in opozitie !
     Din pacate fara ei nu sepoate ! :(
   • -4 (8 voturi)    
    Ce va face (Luni, 29 iulie 2019, 20:54)

    Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui Susufler0

    sa credeti ca se vor schimba in bine? PSD a venit la guvernare (si nu oricum, cu 48%) tocmai in urma guvernarilor PDL si Ciolos.
  • +24 (26 voturi)    
   Le este frica (Luni, 29 iulie 2019, 15:21)

   florinos [utilizator] i-a raspuns lui un domn

   CCR simte cum bate vantul schimbarii si au deviat pentru scurt timp pana se linistesc apele.

   Le este frica ca vor pati ca in Republica Moldova si vor fi trasi la raspundere pentru înaltă trădare.
  • 0 (6 voturi)    
   Asta (Luni, 29 iulie 2019, 20:49)

   Mironescu Valeriu [anonim] i-a raspuns lui un domn

   se numeste "vot"! Pentru a lasa loc altor ciume trebuie sa nu mai votam PSD si sa le votam pe ele!
 • -25 (49 voturi)    
  vorba aia (Luni, 29 iulie 2019, 13:53)

  Mazeta [utilizator]

  A trebuit să moară oameni..
  • +9 (21 voturi)    
   asa voi spune la TV (Luni, 29 iulie 2019, 14:50)

   un domn [utilizator] i-a raspuns lui Mazeta

   dupa ce te gazduim la kiseleff zece, poti lua niste apa sa nu fi insetat in acele clipe
 • +44 (44 voturi)    
  tre' sa moara oameni ... (Luni, 29 iulie 2019, 13:54)

  VaseaV [utilizator]

  ca sa isi dea cu seama ca nu au nici o treaba cu meseria asta ... de judecator si ca jocurile politice te murdaresc pe maini de sange !
 • +51 (51 voturi)    
  Iarasi (Luni, 29 iulie 2019, 13:56)

  mitg [utilizator]

  A fost nevoie de o tragedie ca hlizitul ala din poza sa-si aduca aminte ca e Curtea Constitutionala a Romaniei, nu a Partidului.
  • +19 (19 voturi)    
   Numele sau,ca si activitatea de altfel, este... (Luni, 29 iulie 2019, 15:08)

   gigiN [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   dormeanu- se trezeste doar cand suna telefonul...rosu !!!
   • +5 (13 voturi)    
    Telefonul lui Valer(!?)Dorneanu (Luni, 29 iulie 2019, 16:17)

    Rescator [utilizator] i-a raspuns lui gigiN

    sună de la Moscova,direct sau prin coteria
    multiplu penală PSD/PCR +ALDE.
  • +5 (7 voturi)    
   Asta cu ceasul al 12-lea nu o înțeleg (Luni, 29 iulie 2019, 16:13)

   mr_mojo [utilizator] i-a raspuns lui mitg

   De obicei ceasul al 12-lea implica o acțiune la limita timpului a unui om care a realizat ca face ceva rău sau greșit.
   In cazul asta nu cred ca se aplică și nu cred ca noi putem sta liniștiti dacă CCR se schimba complet din mai multe motive:
   Unu: cum se schimba intr-o direcție o pot face și invers
   Doi: schimbarea de la majoritatea deciziilor nasoale la majoritatea deciziilor pertinente ne face sa credem ca erau rău intenționați și ne întoarcem la primul punct.
   Deci eu zic ca trebuie oricum schimbat ceva la CCR din simplul motiv ca nu mai sunt credibili.
 • +34 (36 voturi)    
  Am gresit (Luni, 29 iulie 2019, 13:56)

  fat.cat [utilizator]

  Cand am estimat ca vor amana din nou. Ma bucur. Ceasul al 12-lea bate si la CCR? Sper ca nu e doar o miscare de imagine.
  • +5 (5 voturi)    
   ... (Luni, 29 iulie 2019, 18:15)

   tirolez [utilizator] i-a raspuns lui fat.cat

   si eu credeam la fel, dar doar incearca sa castige timp, ca si dancila cu propunerea ei de referendum.
 • +45 (47 voturi)    
  A trebuit... (Luni, 29 iulie 2019, 13:58)

  Kwisatz Haderach [utilizator]

  ... să moară două fete nevinovate pentru ca CCR al PCR să aibă o urmă de bun simț și să oprească ciopârțirea Codului Penal și Codului de Procedură Penală.

  Ciordache, Nipoolicea, Nipoolae și restul de lichele care au demolat justiția, dacă ați avea o umbră de onoare v-ați da acum demisia dacă șoriciul obrajilor voștri nu ar fi atât de gros
  • +24 (26 voturi)    
   Nicio sansa (Luni, 29 iulie 2019, 15:03)

   midufi [utilizator] i-a raspuns lui Kwisatz Haderach

   Din pacate porcii astia sunt imuni la ciuma, ei doar o propaga.
   Jos ciuma rosie: psd-alde-udmr !
   • +6 (6 voturi)    
    Sunt porci rosii. (Luni, 29 iulie 2019, 19:26)

    tarabost [utilizator] i-a raspuns lui midufi

    De aceeas sunt imuni la ciuma pe care o raspandesc in societate.
  • +9 (9 voturi)    
   Nu au oprit nimic ! (Luni, 29 iulie 2019, 17:04)

   Susufler0 [utilizator] i-a raspuns lui Kwisatz Haderach

   Abuzul ramane ciopartit, Neglijenta in serviciu, dispare, faptele se prescriu mai repede !

   PS. ETC (pana si asta ramane neschimbat !) :)))
 • +37 (37 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 iulie 2019, 14:01)

  [anonim]

 • +38 (40 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 iulie 2019, 14:01)

  [anonim]

 • +41 (41 voturi)    
  Le e frica jigodiilor.... (Luni, 29 iulie 2019, 14:04)

  gigiN [utilizator]

  ...pesediste din ccr,asa e ? Nu o sa scapati nici voi ,girantii hotilor si escrocilor did psd !!!
 • +39 (39 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 iulie 2019, 14:08)

  [anonim]

 • +45 (47 voturi)    
  Multumim Alexandra (Luni, 29 iulie 2019, 14:11)

  Watcherss [utilizator]

  desi nu mai esti aici sa te bucuri, ai reusit mai mult decat toate protestele din ultimii ani. Ai facut ce nici presedintele, UE nu au reusit - le-ai dat nenorocitilor toate planurile peste cap.

  Daca cineva are c*aie, in toata tara ar trebui tinut un moment de reculegere in cinstea ta.
 • +35 (39 voturi)    
  Care a cedat? (Luni, 29 iulie 2019, 14:11)

  Ochii_pe_voi [utilizator]

  Kgb-istul Dorneanu? Ex turnatorul traseisti si propagandist pcr Enache? Avocatul hoțimii maghiare? Slugile Ciumei Roșii Stan & Deliorga? Oricum, toți vor fi trași la raspundere pentru subminarea Justitiei, atunci când bolovanul o va lua la vale si inamovibilitatea nu ke va mai fi de nici un folos.
  • +8 (12 voturi)    
   niciunul (Luni, 29 iulie 2019, 15:32)

   revo [utilizator] i-a raspuns lui Ochii_pe_voi

   Este doar o simpla temporizare, o problema de coordonare a actiunilor, vine 10 august si vor sa aiba o vacanta tihnita, nu vor tambalau in tara, sa le stea vacanta in gat.
   Din toamna, se vor intoarce in forta, ticalosii criminali din Parlament sunt la locul lor, tradatorii de la CCR vor fi odihniti, SS isi va face datoria pe banda rulanta, sa nu ai nicio indoiala.
   Din toamna, scapa cine poate. Bolovanul de care vorbesti ne va strivi pe noi, pentru ca este bolovanul lor!

   Copii, daca aveti un cap, doua maini si doua picioare functionale, folositi-le : PLECATI!!
 • +39 (41 voturi)    
  Stim cu totii ca nu de asta (Luni, 29 iulie 2019, 14:13)

  Penalu [utilizator]

  Ci din cauza ca le-a fost frica sa fie batuti sau linsati pe strada.
  • -26 (32 voturi)    
   Vad ca (Luni, 29 iulie 2019, 14:52)

   Unforgiven [utilizator] i-a raspuns lui Penalu

   Ati preluat cu totii noile lozinci spuse de sefii vostri din infern!
   Mu!e #rezist!
   Trebuie protest masiv impotriva propagandei initiata de la varful institutiilor statului, chiar de acolo de unde s-a cocotat Klaus Iohannis!
   • +15 (19 voturi)    
    asa (Luni, 29 iulie 2019, 15:19)

    Ilidia [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    Prostia ta e de neiertat, bine ti-ai ales numele...
   • +4 (4 voturi)    
    Sefii vostri de unde sunt? (Luni, 29 iulie 2019, 15:58)

    Alius [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    Din infernul infernului?
   • +3 (7 voturi)    
    ce aiurit (Luni, 29 iulie 2019, 19:40)

    Mignan [utilizator] i-a raspuns lui Unforgiven

    asta viseaza proteste masive, cred ca l-a scapat cineva in cap pe aici. Cu cine faci tu protest ma, sunteti ascunsi ca sobolanii prin colturi, 26 Mai plus cazul asta = sunteti terminati , au mai ramas cateva macanitoare care macane din inertie fara sa le zica cineva ca S_A TERMINAT!
 • +34 (34 voturi)    
  Normal (Luni, 29 iulie 2019, 14:14)

  CipCC [utilizator]

  Decizii dupa cum bate vantul!!!!!
  Deciziile anterioare au fost favorabile infractorului Dragnea!
  Acum cand a intrat la parnaie, plus revolta cauzata de cazul Caracal, se mai domolesc! Cine-i trage la raspundere pe acesti indivizi care au facut jocurile puterii si au dat decizii impotriva poporului roman?
 • +36 (36 voturi)    
  Au cautat pana acum motive sa le admita (Luni, 29 iulie 2019, 14:16)

  snowflake [utilizator]

  Dar sub presiunea ultimelor tragedii si cu directiva de a nu mai deranja populatia, directiva trasata de psd-ul condus de foaie verde maracine, ccr-ul lui dorneanu a mai intors odata mizeriile facute in CP si CPP catre parlament.
  Actiune neconvingatoare si tardiva a ccr
 • +33 (35 voturi)    
  macar atat (Luni, 29 iulie 2019, 14:17)

  liviu_ [utilizator]

  le-a fost frica de repercursini... ca altfel parca vad ca rezultatul era altul...

  ma rog bine si asa
  pacat ca trebuie sa moara niste oameni pentur ca niste comunisti psdisti ajunsi in functii inalte sa-si faca treaba!
 • +34 (34 voturi)    
  Nu au avut tupeu (Luni, 29 iulie 2019, 14:21)

  cicci [utilizator]

  Cu ultimele evenimente, le-a fost frica ca vine populatia peste ei!!!
 • +39 (41 voturi)    
  Adica... au ars gazul degeaba? (Luni, 29 iulie 2019, 14:22)

  Jolly Roger [utilizator]

  Adica parlamentarii care de vreo 2-3 ani de zile numai asta fac, modificari la legile justitiei indiferent daca e zi sau noapte... au muncit toata aceasta vreme pentru ceva neconstitutional și egal cu zero?

  Pai... o propunere de bun simt ar fi ca respectivii, toti care sunt semnatari si initiatori pe acele modificari sa returneze toti banii primiti de la parlament pentru aceasta perioada egala cu zero, si, mai mult, sa plateasca despagubiri pentru tot acest timp pierdut, timp ce putea fi folosit, conform juramantului depus la investire, pentru dezvoltarea României!
 • +30 (30 voturi)    
  Ha! (Luni, 29 iulie 2019, 14:22)

  ipolitic [utilizator]

  As vrea sa vad mutra lui ciordache. Si a mentorului sau, in prezent lacatus auto, retinut cu treburi.
  Maxim trei zile mersul de broasca, dupa care astia din PSD se vor regrupa sa continue lupta de clasa. Nadajduiesc ca Veorica nu mai are chef. Deocamdata.
 • +25 (27 voturi)    
  hmm (Luni, 29 iulie 2019, 14:28)

  dum_i [utilizator]

  scoate-ti pe pesedisti, pe bubos, pe nicolicea, pe iordache, pe dancila.

  Scoateti-i din parlamentul si guvernul unde se ascund si aruncati-i la oameni. sa se ocupe romanii de ei.
  • +4 (4 voturi)    
   oare ciordache a trecut in weekend (Luni, 29 iulie 2019, 16:46)

   Antenistontel [utilizator] i-a raspuns lui dum_i

   pe acasa, la caracal?!
 • +24 (26 voturi)    
  A trebuit sa moară (Luni, 29 iulie 2019, 14:29)

  PowerIon [utilizator]

  încă un suflet nevinovat ca CCR-ului să-i fie frică de reacția opiniei publice, dacă protejează în continuare mafia infractorilor.
 • +31 (31 voturi)    
  Dorneanu (Luni, 29 iulie 2019, 14:33)

  ber [utilizator]

  Cred ca Dorneanu are pe undeva un morcov mare !
  Pe cand demisia?
 • +21 (21 voturi)    
  alti balbaiaci.. (Luni, 29 iulie 2019, 14:35)

  alex562 [utilizator]

  .. si bramburisti
 • +26 (26 voturi)    
  cum adica dupa 7 amanari (Luni, 29 iulie 2019, 14:39)

  Kosmos [utilizator]

  CC sunt in slujba infractorilor. demisia toti altfel risca sa fie linsati
  • +11 (13 voturi)    
   Prea usor (Luni, 29 iulie 2019, 14:51)

   Ochii_pe_voi [utilizator] i-a raspuns lui Kosmos

   Pentru distrugerea Justitiei, pervertirea Constitutiei in favoarea infractorilor, complicitate cu Ciuma Rosie trebui sa primeasca INCHISOARE PE VIATA, ca niste ticalosi ce sunt : Dorneanu-kgb, Enache-pcr, VArga-udmr, Stan-p$d
 • +13 (15 voturi)    
  Hoti, lacomi, corupti, incompetent si....c (Luni, 29 iulie 2019, 14:49)

  MirceaIo [utilizator]

  Astia sunt oamenii care reprezinta statul roman. Care este motivul domnule Dorneanu pentru care ati demis-o pe doamna Kovesi??? Statul roman nu a fost in stare nici macar sa asigure inmormantarea crestineasca a acelei tinere! Tudorel, Dorneanu, Iohanis plecati!!!
 • +11 (13 voturi)    
  de urgenta (Luni, 29 iulie 2019, 14:51)

  zot [utilizator]

  demisia lui dorneanu, cameleonul psd care dirijeaza
  c.c.r; e timpul sa-si numere imensa pensie pe care ...
  o merita. O merita?
 • +14 (16 voturi)    
  CCR ajuta criminalitatea (Luni, 29 iulie 2019, 14:55)

  MirceaIo [utilizator]

  Nu va e rusine CCR? Dorneanu ai distrus statul si incredera. Esti corupt: demisia!!!
 • +16 (20 voturi)    
  Kovesi cinstita a fost linsata de (Luni, 29 iulie 2019, 15:02)

  MirceaIo [utilizator]

  Laura Codruta Kovesi a fost demisa fara motiv. Isi facea treaba si reprezentanti mafiei: Dorneanu, Tudorel, Iohanis, Iordache, Dragnea, Dancila au demis-o!!! Fara motiv! Foarte grav sa nu lasi un procuror sa lucreze si sa il intimidezi! Asta e motivul pentru care s-a intarziat interventia CCR- Dorneanu!
 • +18 (22 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 iulie 2019, 15:06)

  [anonim]

 • +11 (15 voturi)    
  Vinovatii (Luni, 29 iulie 2019, 15:18)

  clujanu [utilizator]

  Sunteti la fel de vinovati ca cei care au conceput legi in favoarea infractorilor. Ati acceptat sectia speciala ca sa fie judecati procurorii dupa indicatiile politicienilor. Ati distrus SRI pentru ca au colaborat cu DNA in anchetarea coruptilor. Ati transformat cu ajutorul lui Toader in Notariat Presedentia Romaniei fortand demiterea lui Kovesi.. Dumnezeu este mare si va da fiecarui individ ce merita
 • +12 (14 voturi)    
  Curtea Contorsionala a Romaniei (Luni, 29 iulie 2019, 15:24)

  U_swamp [utilizator]

  Curtea Contorsionala a Romaniei, asa ar trebui schimbata denumirea unui grup de juristi, mult prea gras platiti, care se joaca cu interpretarea Constitutiei.
 • +6 (10 voturi)    
  Omerta impusa prin lege? (Luni, 29 iulie 2019, 15:43)

  n.dumiritu [utilizator]

  Codurile legale calafatuite de cirpacii Iordache si Nicolicea iau apa din zeci de gauri, oricit de binevoitor ar fi Dorneanu.

  "Interzicerea comunicărilor publice, furnizarii altor informaţii, direct sau indirect, provenind de la autorităţi publice referitoare la faptele şi persoanele ce fac obiectul acestor proceduri" mi se pare o proba graitoare de "pricepere legislativa" pusa in slujba binelui public. O interdictie aplicata tuturor autorităţilor publice, otova, care sa previna prejudicierea unuia/unora care sint urmariti si judecati pentru fapte antisociale? De asta era nevoie de sectia speciala? Ca sa-i hinghereasca pe cei care ies din "omerta"?
 • +14 (16 voturi)    
  CCR ati ingreunat procedurile! (Luni, 29 iulie 2019, 15:45)

  MirceaIo [utilizator]

  E inatmisibil ca dupa ce suni la 112 nu numai sa fii ucis dar criminalul sa aiba timp sa incinereze cadavrul. Rusine CCR pentru presiunea pe care ati facut-o asupra procurorilor! Domnule Dorneanu plecati!
 • +5 (11 voturi)    
  Ciuma roșie (Luni, 29 iulie 2019, 16:11)

  maiorulmura [utilizator]

  A trebuit să moară oameni pentru ca curtea constipațională a lui Greblă și Tudorel să ia în sfârșit o decizie corectă. Dar să nu uităm că și politrucii de la CCR și-au dat imunitate, trebuie eliminată ACUM, prin ordonanță de urgență. Veorica, se aude?
 • +9 (11 voturi)    
  Comentariu sters de utilizator (Luni, 29 iulie 2019, 16:20)

  [anonim]

 • +9 (11 voturi)    
  f-r-e-c-t-i-e (Luni, 29 iulie 2019, 17:10)

  g01an [utilizator]

  din nou s-au eschivat de responsabilitate in loc sa-si asume o solutie si o pozitie clara.

  au respins toate modificarile doar pentru ca Parlamentul a ignorat o parte din concluziile CCR. dupa nu stiu cate amanari. hai sictir!

  daca tot au "deliberat" atat, trebuiau sa se pronunte si pe articolele nou introduse/modificate care prezinta probleme, sa stim si noi la ce sa ne asteptam data viitoare (si poate si din respect pentru Parlament sa nu se mai faca atat ping-pong). evident, faceau asta daca doreau sa se pronunte pe fond si daca doreau intr-adevar o legislatie mai coerenta.

  modalitatea de functionare a curtii trebuie reformata din temelie si ne dovedesc inca o data ca nu se poate altfel.
 • +9 (11 voturi)    
  Ti-e frica, Dornene, (Luni, 29 iulie 2019, 19:23)

  tarabost [utilizator]

  ca se vad petele de sange pe mainile tale!
 • +8 (8 voturi)    
  Nu a iesit pe sticla pana acum (Luni, 29 iulie 2019, 19:52)

  John M. [utilizator]

  "ctitorul" noii justitii, electricianul istoric devenit fondator de natiune, genialul trepadus Iordache!
  Probabil ca isi odihneste nimicnicia pe undeva, in secret, si rade de cei care incearca sa scoata din apa tulbure piatra pe care a aruncat-o spre amuzamentul bandei de ticalosi adusi la putere de fantele retardat Dragnea.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by