​​Suspectul în cazul crimelor din Caracal, Gheorge Dincă, a recunoscut că a ucis-o pe fata de 15 ani joi, în jurul orei 12.00, imediat ce a surprins-o cu telefonul în mână și a precizat că i-a incinerat corpul, a declarat, duminică seară, procurorul Georgiana Hosu, adjunctul șefului DIICOT. Ea a spus că bărbatul a răpit-o pe fată în scopul exploatării sexuale, a sechestrat-o și a violat-o, iar Alexandra "nu a avut practic nico șanșă de a se apăra". Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod.

Suspectul din Caracal, Gheorghe DincaFoto: Agerpres/EPA

Potrivit sursei citate, procurorii au extins cercetările în cazul lui Gheorghe Dincă și pentru omor calificat, după ce în 25 iulie, în jurul orei 12.00, a ucis-o pe fata de 15 ani, pe care o răpise în scopul exploatării sexuale și pe care a sechestrat-o și a violat-o.

"La data de 25 iulie 2019 în jurul orelor 12.00, la domiciliul său din Caracal ar fi ucis-o pe minora în vârstă de 15 ani pe care anterior o răpise în scopul exploatării sexuale, o sechestrase la domiciliul său și o violase. În cauză există elementele constitutive ale infracțiunii de trafic de minori, respectiv recrutarea, sechestrarea și adăpostirea minorei prin constrânge și răpire și profitând de imposibilitatea ei de a se apăra, dată fiind starea vădită de vulnerabilitate. Inculpatul este o persoană cu o constituție fizică masivă, în fața căruia o minoră de 15 ani nu a avut practic nicio șansă să se apere", a spus procurorul DIICOT.

Ea a precizat că în urma percheziției la locuința suspectului în cenușa dintr-un butoi metalic au fost găsite fragmente de oase calcinate și dinți, 3 inele, un lănțișor, alte două fragmente de lănțișoare, o bucată metalică în formă dreptunghiulară și o montură de inel care aveau urme de ardere. De asemenea, în mașina bărbatului a fost găsit un cercel, iar aceste bijuterii au fost recunoscute de mama Alexandrei ca fiind ale fiicei sale.

Procurorul DIICOT a mai precizat că Institutul Naţional de Criminalistică al Poliţiei Române a transmis raportul privind expertiza genetică judiciară parţială, care arată că la locul faptei au fost identificate atât profilul genetic al victimei, cât şi al suspectului, iar Gheorghe Dincă a recunoscut la audieri că a ucis-o pe fată la domiciliul său și ulterior i-a incinerat corpul. Dincă a spus că a omorât-o pe tânără atunci când a surpsins-o cu telefonul mobil în mână.

Referitor la cealaltă fată ucisă, Luiza, în vârstă de 18 ani, procurorul a spus că sunt indicii că Dincă a procedat în același mod. "Urmează să ofere detalii în cadrul audierilor reluate de colegii mei la ora 20.00”, a mai spus procurorul.

"Audierea continuă, iar aceste declarații ale inculpatului trebuie coroborate și cu alte mijloace de probă. Sunt date, da, conform declarațiilor, ca inculpatul a săvârșit și în cazul Luizei același gen de infracțiuni (...) Vom prezenta investigațiile", a precizat Hosu.

Întrebată dacă sunt indicii că ar fi și alte victime, Hosu a spus că în acest moment, nu.

Adolescenta de 15 ani a sunat joi, din locuința suspectului, de 3 ori la 112 în interval de 7 minute, începând cu cu ora 11.05. Potrivit datelor transmise de STS, acuzat de Poliție că a transmis trei adrese greșite în urma apelurilor fetei la 112, primul apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:05:07.

Datele transmise de STS:

- 11:05:41: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:05.52: apelanta a deconectat apelul cu operatorul 112

- 11:06:55: dispecerul Poliției a preluat cazul de la operatorul 112, apelanta nemaifiind în convorbire;

Al doilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:06:25

- 11:06:55: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:07:53: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Pe timpul discuției cu dispecerul de la Poliție, fata nu a reușit să furnizeze date privind adresa/locația în care se află, dar a furnizat o adresă de pe o carte de vizită pe care o găsise în locația în care se afla. Apelanta a menționat că nu știe dacă adresa de pe cartea de vizită este cea în care se află la momentul apelului.

Al treilea apel a fost preluat de operatorul 112 la ora 11:12:36

- 11:12:43: operatorul 112 a apelat dispeceratul Poliției

- 11:12:51: dispecerul Poliției a preluat apelul, fiind în legătură directă cu apelanta;

Ulterior, pentru a obține informații suplimentare referitor la locul în care se afla apelanta, operatorul 112 a încercat de nouă ori să reapeleze numărul de pe care s-a efectuat apelul, la toate aceste apeluri intrând mesageria vocală.

CITEȘTE ȘI:

Cazul Caracal: Gheorghe Dincă a recunoscut ambele crime / Avocat: El a dat detalii despre modul în care le-a ucis pe fete

Momente tensionate la poarta lui Gheorghe Dincă, după ce și-a recunoscut ambele crime. Sute de oameni adunați, circulaţie îngreunată în zonă

Audierea lui Dincă a fost întreruptă, pentru că i s-ar fi făcut rău / Avocat: A cedat din cauza remușcărilor, are păreri de rău pentru faptele sale

Date din ancheta de la Caracal: Cel puțin o victimă a fost aruncată în râul Olt (surse)

Caracal: Scafandrii care căutau probe în lac s-au retras. Un inel al Alexandrei a fost găsit în butoi