DIICOT Craiova a dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi reţinerea pentru o perioadă de 24 de ore a lui Dincă Gheorghe, suspectul din Caracal, sub aspectul săvârşirii în concurs, a infracţiunilor de trafic de minori şi viol, informează un comunicat al Direcției. În comunicat nu se spune nimic despre uciderea celor două fete.

HotNews.roFoto: Hotnews

UPDATE 17.30: Gheorghe Dincă a contestat măsura arestului preventiv. Curtea de Apel Craiova urmează să stabilească data la care contestația va fi judecată.

„A fost depusă contestație la măsura arestului preventiv. Contestația urmează să fie judecată de Curtea de Apel Craiova”, a declarat pentru Mediafax Dana Nicu, purtător de cuvânt al Tribunalului Dolj.

UPDATE 17.15: Gheorghe Dincă a fost adus de la instanță, în duba Poliției, din nou la locuința sa din Caracal, unde anchetatorii reiau perchezițiile

UPDATE 15.15: Gheorghe Dincă a fost arestat pentru 30 de zile

Suspectul principal de la Caracal, Gheorghe Dincă, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, sub acuzațiile de viol și trafic de minori, informează Mediafax.

Tribunalul Dolj este instanța care a decis arestarea preventivă a lui Gheorghe Dincă, după ce suspectul a fost reținut pentru 24 de ore în această dimineață.

UPDATE 14.19 Dincă a fost dus, sâmbătă, la Tribunalul Dolj, cu propunere de arestare preventivă, fiind acuzat de viol și sechestrare de persoane. În fața instanței, mai multe persoane protestează.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, suspectul nu și-a recunoscut faptele la audierile de la DIICOT.

Sursele judiciare spun că un alt dosar, care vizează fapta de omor calificat in rem (fără autor), a fost declinat de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Olt, la DIICOT Craiova, pentru a fi reunit cu celălalt dosar care anchetează faptele de viol și trafic de persoane.

Inculpatul urmează sa fie prezentat Tribunalului Dolj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioada de 30 de zile.

Suspectul a fost preluat în noaptea de vineri spre sâmbătă și condus la Craiova, pentru continuarea cercetărilor. Vineri seara, puțin după ora 23.00, o autospecială a Poliției a ieșit din curtea unde locuiește Gheorghe Dincă, suspectul crimei din Caracal, mașina în care se afla acesta fiind încercuită de jandarmi.

Sute de protestatari au huiduit când a ieșit mașina Poliției, dar și când au ieșit anchetatorii din curtea lui Dincă. Oamenii aveau coli albe pe care au scris „Nepăsarea voastră ucide vieți” și „Dreptate pentru Alexandra”.