Cu o zi înaintea desemnării candidatului pentru alegerile prezidențiale, tensiunea în PSD crește. Unul dintre cei mai vocali lideri de filiale, Dumitru Buzatu, de la Vaslui, spune că Gabrielei Firea "nu i-ar strica un pic de modestie" și că primarul Capitalei are o "foarte ridicată capacitate de a genera iritare".

Dumitru Buzatu, liderul PSD VasluiFoto: Agerpres

Dumitru Buzatu a declarat la RFI că procesul de desemnare a candidatului PSD la alegerile prezidențiale trebuie accelerat, pentru că altfel partidul va avea de suferit.

”Procesul acesta de desemnare a candidatului trebuie accelerat, pentru că se fac prea multe speculații și dintr-o operație serioasă de analiză, de căutare a celei mai bune variante se transformă într-un subiect de cancan, un subiect care mai mult aduce prejudicii, decât să aducă un beneficiu PSD”, a spus liderul PSD Vaslui.

Liderul PSD Vaslui se declară iritat de primarul general al Capitalei: ”Gabriela Firea este o persoană vizibilă, dar în ceea ce privește capacitatea de a genera iritare este foarte ridicată, pentru că m-a iritat și pe mine. Nu poți tot timpul… de unde ai atitudinea aceasta de cel mai bun, cel care știi totul, care-i culpabilizezi pe toți ceilalți? Am văzut că este în mare pericol PSD-ul, dacă nu o va desemna drept candidat (…). Un pic de modestie poate nu strică unui candidat la alegerile prezidențiale”.

Luni, cu o zi înainte ca PSD să-și stabilească în Biroul Politic candidatul la prezidențiale, premierul Viorica Dăncilă se va întâlni cu Victor Ponta și cu Călin Popescu Tăriceanu pentru a le cere să sprijine prezidențiabilul partidului. Aceasta, în condițiile în care ALDE a anunțat că ar vrea și el propriul candidat, pe Tăriceanu, iar Pro România ar merge pe mâna Gabrielei Firea. Între timp, în PSD se ascut cuțitele, Viorica Dăncilă și Gabriela Firea atacându-se reciproc pe tema candidaturii la Cotroceni.

CITEȘTE ȘI: