Gabriela Firea consideră că o soluție pentru candidatura la prezidențiale este crearea unei alianțe electorale între PSD-ALDE și Pro România și să fie desemnat pentru cursă cel mai bine plasat candidat, însă până în prezent nici nu a fost discutată această opțiune, relatează Mediafax.

HotNews.roFoto: Hotnews

„Noi intrăm în campanie, la fel ca celelalte partide, iar dacă stăm acum să ne sfâșiem între noi, nu cred că este bine. (...) Soluția, din punctul meu de vedere, este aceea de a crea o alternativă a ceea ce este acum la palatul Cotroceni - un nou USL, să-i spunem, o alianță electorală pentru prezidențiale, dar și pentru locale și parlamentare între PSD-ALDE și Pro România cu cel mai bine plasat candidat. Și acum se deschide o discuție, nimeni nu spune să fie X sau Y, dar noi nu am făcut nici acest exercițiu de imaginație, și anume cum ar fi să intrăm într-o alianță”, a spus Gabriela Firea, la Antena3.

Primarul Capitalei a mai spus că la Comitetul Executiv anterior nu ea a propus un candidat pentru prezidențiale exclusiv din partea PSD, ci premierul Viorica Dăncilă, în calitate de președinte al partidului: „S-a stabilit la insistențele mele și al altor colegi să reluăm un dialog onest cu partenerii de la ALDE și cu foștii colegi de la Pro România”.