Gabriela Firea o ironizează pe Viorica Dăncilă și spune că, dacă i se va indica un ghișeu unic unde să își depună oficial candidatura pentru prezidențiale, va face acest lucru. Inițial, premierul a subliniat că primarul general nu și-a anunțat înscrierea în cursă, relatează Mediafax.

Gabriela FireaFoto: PMB

„Doamna premier a spus că nu am fost sondată, măsurată decât la inițiativa unor partide din opoziție, a unor publicații, pentru că nu m-am înscris cu candisatura. Dar cine s-a înscris? În afară de domnul Pleșoianu care a anunțat de ceva timp că vrea să candideze, doamna premier a spus trei CEx că nu candidează, apoi spune că va candida dacă i se cere. Atunci am considerat că nu trebuie să mergem la ghișeu să depunem o candidatură. Dacă marți, la Comitetul Executiv, ni se indică celor care dori să mergem undeva să depunem o candidatură, la un ghișeu unic cu siguranță voi face înscrierea. Dar câtă vreme inițiativele au fost făcute doar public prin declarații, nu înțeleg de ce pentru mine se crează un criteriu excepțional, și anume că trebuia să mă înscriu”, a declarat Gabriela Firea, la Antena3.

Precizările vin după ce Viorica Dăncilă a declarat, vineri, că dacă Gabriela Firea va anunța că va candida la prezidențiale, acest aspect va fi discutat în cadrul Comitetului Executiv Național.

„Gabi Firea nu și-a anunțat candidatura. Dacă și-o va anunța vom avea o discuție în cadrul Comitetului Executiv național”, a spus premierul.

Firea a mai spus duminică seară că în cadrul CEx subiectele doar se ”pipăie” și nu se poartă un dialog deschis.

„Nu putem să așteptăm să fim convocați la o nouă ședință în care să mimăm dialog deschis, dar în care temele să fie cele stabilite de la tribună, iar noi, cei din sală să facem figurație. Mi-am asumat să nu fac figurație nici în timpul vechii conduceri, domnului președinte Dragnea, cu atât mai puțin aș face în acest moment. (...) Nu înțeleg de ce trebuie să tăcem cu toții și să luăm ce ni se dă”, a mai spus primarul general.