PSD și Guvernul nu vor desființa Secția Specială, chiar dacă aceasta este criticată în Raportul GRECO, care cere insistent acest lucru, a declarat pentru Europa Liberăvicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache. El o critică și pe Ana Birchall, ministrul Justiției, care spunea, legat de obligativitatea implementării recomandărilor, că "atunci când ești într-un club, e nevoie să respecți regulile".

Florin IordacheFoto: gov.ro

Raportul GRECO scindează PSD, la câteva ore după publicarea sa. Dacă ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că "atunci când ești într-un club, e nevoie să respecți regulile”, Florin Iordache este de altă părere.

"Nu sunt de acord și vă spun de ce. Din acest club fac parte și Franța și Anglia și Germania. Și Anglia și Germania și Franța au o serie de recomandări pe care nu le-au transpus și nu au de gând să le transpună. Atât timp cât suntem o țară independentă, cât avem un Parlament ales democratic, Parlamentul e singurul care poate modifica legislația. În acest club putem funcționa foarte bine cu Secția întărită, care asigură o anumită siguranță și independența reală a justiției”, a declarat Florin Iordache.

El a precizat, totodată, că PSD nu vrea să desființeze Secția de anchetare a magistraților. (Citește declarația completă pe Europa Liberă)

Grupul Statelor împotriva Corupției (GRECO) a analizat măsurile luate de cele 49 de state membre împotriva corupției în 2018. GRECO insistă în Raportul său pentru desființarea Secției Speciale pentru investigarea magistraților.