Președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat, miercuri, că speră ca Guvernul să dea ordonanța de urgență pentru reglementarea activităților de ride-sharing. În caz contrar, PSD va face toate eforturile ca legea privind acest domeniu să intre miercurea viitoare la votul final, a mai spus el, potrivit Mediafax.

Marcel CiolacuFoto: Facebook

"Mai avem ride-sharingul. Să vedem dacă Guvernul o să dea ordonanţa. Proiectul de lege este la comisiile de specialitate, mi se pare că sunt cinci comisii avizatoare. Am vorbit deja cu liderul grupului PSD, domnul (Alfred-n.red.) Simonis, şi, dacă ordonanţa nu o să fie dată, am vrea să urgentăm acest proiect de lege, să intre odată în legalitate. Pe urmă, dacă mai sunt discuţii şi cu celălalt sistem, cu taximetria, de asemenea, suntem deschişi să stăm de vorbă şi cu dânşii să o reglementăm. Eu sper să se dea ordonanţa. Dacă nu, o să facem toate eforturile ca miercuri să intre la votul final", a declarat Marcel Ciolacu, miercuri, la Parlament.

Comisiile pentru transporturi şi tehnologia informaţiilor ale Camerei Deputaţilor au amânat, miercuri, decizia referitoare la proiectul de lege privind transportul alternativ din lipsă de cvorum.

Proiectul de Ordonanță de Urgență privind reglementarea platformelor de ride-sharing va intra joi în primă lectură în ședința de Guvern, urmând ca, după ce primește avizul din partea Consiliului Economic şi Social (CES), să fie adoptat, a anunţat miercuri ministrul Transporturilor.

Aproximativ 300 de taximetriști au protestat, marți, în Piața Constituției, faţă de proiectul de ordonanţă privind activitatea de ride-sharing, despre care spun că e o formă mascată de a face concurență neloială taximetriștilor, cu nerespectarea mai multor legi în vigoare.